JimmyFox

Members
  • Posts

    88
  • Joined

  • Last visited

About JimmyFox

  • Birthday 04/01/1982

Personal Information

  • Location
    Εν πλω

Social Info

  • MSN
    jimmy13fox@yahoo.com

Systems Specs

  • CPU
    i5-7300Q
  • Motherboard
    Acer
  • GPU(s)
    GTX 1050Ti
  • RAM
    2x8GB DDR4
  • SSDs & HDDs
    Intel 600p
  • Sound Card
    -
  • Case
    -
  • PSU
    -
  • Cooling
    -
  • OS
    WindowsX

Gaming Gear

  • Keyboard
    Logitech G19s
  • Mouse
    Logitech G602
  • Headset
    -
  • Console
    Atari 2600

Other Tech In My Bag

  • Smartphone
    Meizu 7 pro
  • Tablet
    ZTE K88
  • Laptop
    Acer Nitro 5
  • Camera
    Olympus E-M1 + Lumix GH3
  • Drone
    -
  • Powerbank
    PNY 10Ah

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JimmyFox's Achievements

Junior Member

Junior Member (3/5)

11

Reputation

  1. Επέλεξα AM3+ αφ'ενός γιατί αν έστηνα ένα σύστημα καινούριο θα ήταν ΑΜ3+ (δεν στήνω γιατί λόγω δουλειάς δεν έχει νόημα), αφ'ετέρου ο υπερχρονισμός με τους FX είναι γελοιωδώς εύκολη υπόθεση και πολύ αποδοτική. Το value for money είναι αχτύπητο όταν μιλάμε για 8-πύρηνους FX και μπορείς να είσαι κοντά στα 5GHz χωρίς ακριβή μητρική και extreme ψύξη. https://www.skroutz.gr/s/5418398/AMD-FX-8320E-Box.html?keyphrase=8320e https://www.skroutz.gr/s/8104835/Gigabyte-970-Gaming.html https://www.skroutz.gr/s/3920448/G-Skill-Sniper-16GB-DDR3-2400MHz-F3-2400C11D-16GSR.html Είχα παλιότερα τον 8320 (με μνήμες 1600 του κιλού) κι ενώ είχα απογοητευεί από το IPC (προερχόμουν από 6-core Phenom) εντυπωσιάστηκα από το πόσο πολύ κι εύκολα ανέβηκε στα 4,9GHz και μάλιστα με αερόψυξη σχεδόν 10ετίας (Scythe Mugen rev.1). JimmyFox`s Cinebench - R11.5 score: 8.51 points with a FX-8320 Κι επειδή δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με καλύτερη ψύξη τον είχα για κάθε μέρα στα 4,7GHz με χαμηλότερο ρεύμα και ήταν ομολογουμένως πολύ καλός. Βέβαια δεν είναι οτι θα κέρδιζα και πολύ έτσι κι αλλιώς, δεν τον έκοψα για πολύ καλό κομμάτι συν το οτι τα οφέλη στην απόδοση θα ήταν μικρά. Με περίπου ?300 θα αγόραζα καινούρια cpu-mobo-ram, θα το κλόκαρα κι end of story.
  2. Οι DDR3 είναι πολύ φθηνές πλέον, πάρε 2x4GB και θα έχεις σύνολο 12GB.
  3. Χαμηλές οι 12άρες... Βρες κάποιο τροφοδοτικό που να δίνει τουλάχιστον 30Α σε μία μόνο +12V γραμμή και είναι πάντα καλύτερο να δίνει μια μόνο +12V παρά 2 ή 3.
  4. Δεν αντιλέγω, μόνο που εκτός του οτι ο ΟΡ ρώτησε για αξιόπιστο κατασκευαστή και όχι συγκεκριμένο μοντέλο, έχουν αναφερθεί πάμπολλα προβλήματα για τον 850 EVO, όπως και για τον PRO, όπως και για τους προηγούμενους, τους 840. Υπάρχει δηλαδή ένα μοτίβο αναξιοπιστίας στη Samsung, αξιόπιστη στους SSD δεν τη λες... Χώρια που ο EVO, χρησιμοποιεί φθηνή TLC μνήμη. Που ναι μεν οι μάγκες μηχανικοί της Samsung έφτιαξαν γρήγορο controller που σκίζει στα benchmarks, αλλά είναι εγγενές "πρόβλημα" της TLC να ρίχνει την απόδοση του δίσκου σε μεγάλες μεταφορές αρχείων και την αξιοπιστία των MLC και SLC δεν την πιάνει. Δε λέω, με την πτώση της τιμής του EVO είναι καλό vfm, αλλά για τα PC μου, εγώ τουλάχιστον samsung δεν βάζω και ούτε φυσικά προτείνω και στους άλλους που ζητάνε αξιοπιστία.
  5. Αν αυτό ισχύει, τότε μεγάλο foul από την Intel. Βέβαια, όταν η Intel έχει ήδη επίτηδες κλειδώσει τους επεξεργαστές, που σημαίνει οτι για δικούς της λόγους δεν θέλει να υπερχρονίζουν οι χρήστες, και οι κατασκευαστές παρακάμπτουν το κλείδωμα, δεν είναι παράλογο (από την πλευρά της) να θέλει BIOS που ξανακλειδώνει το overclocking. Από την άλλη, είναι νομίζω ιστορικά η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής επεξεργαστών παρεμβαίνει τόσο απροκάλυπτα στον περιορισμό του πως θέλει ο ιδιώτης χρήστης να χρησιμοποιήσει το hardware που πλήρωσε για το desktop του. Δε μιλάω φυσικά για laptop ή έτοιμα/επώνυμα workstations που η κατανάλωση/σταθερότητα είναι σε πρώτο πλάνο. edit: Here's a thought... Μπας και η Intel θέλει να κλειδώσει μια και καλή το overclocking στους non-K επεξεργαστές για να δώσει "ανάσα" στην AMD? Σκέφτομαι τώρα εγώ με το πονηρό μου το μυαλό... Η AMD μπορεί να μη χτυπάει άμεσα την Intel στο IPC αλλά είναι φθηνή. Το παιχνίδι στους hi-end επεξεργαστές είναι χαμένο για χαμένο, άσχετα με το vfm, η raw power είναι χαλαρά υπέρ της intel. Στο mid και low όμως κομμάτι της αγοράς γίνεται παιχνίδι. Με τους 8πύρηνους ΑΜD να είναι φθηνότεροι από τους i5 και να κλοκάρουν καλά, και μάλιστα γελοιωδώς εύκολα ακόμα και με μητρικές κάτω των ?100, μήπως αξίζει κάποιος να πάει εκεί αντί ενός ακριβού και που δεν ανεβαίνει βήμα non-K i5? Ομοίως και τους FM2+ που ανταγωνίζονται τους i3 κλπ. Προσωπικά δεν θα το σκεφτόμουν, με τους i7 να είναι πανάκριβοι θα έστηνα χαλαρά (πάλι) έναν βαρβάτο AMD, με την τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική της intel, ακόμα και τα μεταχειρισμένα i7 έχουν ανεβάσει τις τιμές τους...
  6. Ναι βέβαια, πολύ αξιόπιστη η Samsung με τις προβληματικές TLC. Προσωπικά θα πρότεινα Crucial και Sandisk, πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα με MLC μνήμες.
  7. Μόνο "Κ" για υπερχρονισμό... Πολύ πιο απλή και "trouble-free" διαδικασία. Ναι, παλιότερα παίζαμε κυρίως με κλειδωμένους επεξεργαστές, αλλά δεν είχαν κλειδωμένο ούτε το (τότε) FSB, ούτε απενεργοποιούσαν ένα σωρό χαρακτηριστικά, ούτε έπρεπε να έχεις "ειδικά" BIOS από τον κατασκευαστή της μητρικής για να ξεκλειδώσει τα overclocking options που έχει κλειδώσει ο κατασκευαστής του επεξεργαστή. Γενικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχω στην κατοχή μου σύστημα και να μην το κλοκάρω, συνεπώς ξενερώνω απίστευτα με το κλείδωμα του oc από τους non-K επεξεργαστές της Intel. Αν πάω για το βασικό μου σύστημα, που οι απόλυτες επιδόσεις έχουν τον πρώτο λόγο, θα πάω για Intel "K". Aν στήνω όμως σύστημα σαν 2ο, ή budget ή ο,τιδήποτε άλλο, θα πάω για AMD και όσο κλοκάρει.
  8. Ευπρόσδεκτες οι όποιες βελτιώσεις αλλά επιδόσεις με i5 (σε CPU, όχι συνολικά) μπορούν ίσως να συγκριθούν μόνο αν ο i5 είναι κλειδωμένος και δεν κλοκάρει και ο Α10 είναι κλοκαρισμένος (τουλάχιστον αυτό είναι εύκολο χωρίς πολλά-πολλά). Γενικά μου αρέσει η ιδέα μιας CPU που έχει ενσωματωμένα αξιοπρεπή γραφικά αλλά χρησιμεύει σε συστήματα που ο χρήστης δεν θα δώσει χρήματα για ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δεδομένου οτι είναι πάρα πολλοί αυτοί που ασχολούνται με on-line games που οι APUs της AMD τα παίζουν μια χαρά, αλλά και games που τις αξιοποιούν καλά (πχ Dirt) υπάρχει χώρος (και μάλιστα μεγάλος) για τέτοιους επεξεργαστές που προσφέρουν μια πολύ βολική πλατφόρμα. Οι enthousiasts όμως δεν έχουν λόγο να... ενθουσιαστούν αφού εκεί οι i7 παίζουν μόνοι τους και περιμένουμε να δούμε κάτι (σημαντικά) πιο δυνατό από AMD σε CPU και όχι APU.
  9. H CPU σου μια χαρά είναι για gaming όπως και η κάρτα που έχεις διαλέξει. Ο i5 4670K θέλει άλλη μητρική οπότε το συνολικό κόστος ανεβαίνει κατακόρυφα. Η 270Χ είναι πολύ καλή κάρτα αλλά επειδή οι κάρτες γραφικών απαξιώνονται γρήγορα, κοίτα και λίγο σε μεταχειρισμένα. Ήδη βρίσκεις κάρτες όπως η 280Χ στα ?180-200 και 7950 κάτω από ?150. Επίσης θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να υπερχρονίσεις τον επεξεργαστή σου. Έχεις καλή μητρική και αν δεν έχεις καλή ψύξη μπορείς να βρεις πολύ καλές λύσεις μέχρι ?50 (πχ Scythe Mugen MAX, CM 612 ή ακόμα και μια απλή υδρόψυξη όπως η Antec Kuhler 650). H καλή ψήκτρα θα σου μείνει και είναι πάντα καλύτερη από την εργοστασιακή. Όπως τα υπολογίζω: ?50 για ψύξη, θα σου δώσει πιστεύω άνετα 1GHz περισσότερο ~?200 για μια 280Χ (που ακόμα έχουν εγγύηση) ή ~?150 για μια HD7950 Σύνολο ΕΩΣ ?250 και θα δεις σοβαρή αύξηση επιδόσεων εύκολα και γρήγορα χωρίς πολλά πολλά.
  10. Καλύτερο IPC στους AMD. Περισσότεροι πυρήνες στους Intel.
  11. Πιθανόν κάποιο malware που τρώει πόρους από τη GPU. Αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο πριν λίγο καιρό. Έβλεπα το GPU Load στο ~75% όταν ήμουν στο desktop. Έτρεξα το Anti-Malware της MalwareBytes, το βρήκε, το έσβησε και όλα μια χαρά τώρα.
  12. Rardeon HD7950 (w/ Boost) στο βασικό PC GeForce 6800 στο 2ο GeForce 8200 (onboard) στο 3ο
  13. Με κάρτες όπως οι GTX760, R9 270X και R9 280 να παίζουν καινούριες κοντά στα ?200 πραγματικά δεν χρειάζονται ?500 για κάρτα γραφικών. Ειδικά για GPU που είναι το πρώτο που απαξιώνεται σε ένα σύστημα τα 500άρικα πάνε χαμένα. Υπάρχουν επίσης καλές περιπτώσεις σε κάρτες μεταχειρισμένες που αρκετές έχουν μάλιστα ακόμα εγγύηση και μπορούν να αντεπεξέλθουν άνετα στα καινούρια παιχνίδια και θα κοστίσουν κάτω από ?200. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι εγγυήσεις και το Mantle, οι Radeon 6950/6970 2GB είναι καλές περιπτώσεις σε χαμηλές τιμές ενώ και οι 7870/7870ΧΤ είναι επίσης value for money (έχουν και mantle). Εναλλακτικά οι Radeon 7950/7970 είναι τερατάκια που εύκολα βρίσκονται κάτω από ?200 (ειδικά οι 7950). Όσον αφορά τους SSD, σίγουρα αξίζει τουλάχιστον ένας για το λειτουργικό σου και έτσι που έχουν πέσει οι τιμές στους 120-128GB είναι κρίμα να μην επωφεληθείς από σαφώς καλύτερες ταχύτητες ενός SSD.
  14. Που είναι το Socket 754 ? Βασικό σύστημα με AM3+ (FX-8320) 2o σύστημα με 754 (Sempron64 3100+) και Windows98 για παλιά games Οικογενειακό σύσημα με ΑΜ2 (X2 4200+)