KChris

Members
  • Posts

    362
  • Joined

  • Last visited

About KChris

  • Birthday 05/12/1985

Personal Information

  • Location
    Λάρισα, Βόλος

KChris's Achievements

Senior Member

Senior Member (5/5)

10

Reputation

  1. Καλησπέρα Μια φίλη στήνει νέο pc για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα ήθελα να ρωτήσω τι κάρτα γραφικών να προτιμήσουμε. Θα χρειαστεί να πάμε σε quadro? Μια GT640 2GB θα της είναι αρκετή? Ευχαριστώ
  2. Αν ρωτάς AMD vs intel είναι αλήθεια πως οι intel μας έχουν βολέψει καλύτερα εδώ. Βέβαια καλό να δεις τι πακέτα εντολών (SSE MMX και λοιπά) χρησιμοποιεί η εφαρμογή που θες επειδή εκεί θες να δεις αν θα πάει ο επεξεργαστής σου. Τώρα την ώρα που κάνεις υπολογισμούς πάνω στην GPU ο επεξεργαστής δεν την καθυστερεί σε αυτό που κάνει. Όταν λες scale εννοείς αμα μπορείς να τρέχεις και τις 6 μαζί λόγω επεξεργαστή? Άμα εννοείς αυτό είναι θέμα εφαρμογής κατά πόσο μπορεί να το τρέξει ο κώδικας σου, δλδ η εφαρμογή μπορεί να τρέχει σε 6 κάρτες μαζί ή χρησιμοποιεί μόνο τη μία; Και στις τελευταίες εκδόσεις των καρτών νομίζω πως και με μονοπήρυνο επεξεργαστή μπορείς να τρέχεις σε 3 κάρτες και αυτές επικοινωνούν μεταξύ του αρκεί να το επιτρέπει η εφαρμογή. Για PCIe2.0 και 3.0 δεν έχω δυστυχώς χειροπιαστά αποτελέσματα. Εδώ στο πανεπιστήμιο που κάναμε την έρευνα έχουμε ξεμείνει με GTX480 και PCIe2.0 οπότε για πειράματα μπορώ να σου πω μέχρι εκεί. Αλλά αν θες τη γνώμη μου και από τα 5.500ΜΒ/s στα 8.000MB/s να πας είναι μεγάλη διαφορά και πετυχαίνεις καλύτερη απόδοση. Μάλιστα με πειράματα που έκανα me o/c στο PCIe απο 100 στα 130 περίπου και χτύπησα κάπου 7.000ΜΒ/s(πραγματικά MB/s μετρήμενα στο linux μου) είχα speedup στην εφαρμογή. Οπότε σκέψου να στο δίνει το PCIe3.0 έτοιμο ένα μεγάλο νούμερο. Αυτά για την ώρα. Αν θες τπτ άλλο πες μου.
  3. Βασίλη πάμε ένα ένα να τα δούμε. Η εμπειρία μου τα τελευταία 3 χρόνια που αναπτύσσω εφαρμογές σε CUDA σε linux είναι: GPU και CPU πάνε μαζί. Οκ τρέχεις CUDA αλλά μερικά πράματα τρέχουν και στον επεξεργαστή. Την ώρα που γίνονται καθαρά υπολογισμοί πάνω στην κάρτα όχι δε σε νοιάζει ο επεξεργαστής στην απλή περίπτωση. Τώρα αν παίζει ρόλο ο επεξεργαστής γενικά σε μια εφαμοργή που τρέχει CUDA η απάντηση είναι πως ναι. Οπότε πρέπει να δεις τις απαιτήσεις της εφαρμογής και πόσο χρόνο ξοδεύει στον επεξεργαστή και τι δουλειές κάνει πάνω του. Η μνήμη RAM έχει μεγάλη ανάλυση. Καταρχάς ναι θες γρήγορη μνήμη για τον επεξεργαστή. Επίσης θες και μνήμη γιατί η εφαρμογή διαβάζει από RAΜ στέλνει στη global memory της κάρτας και μετά στέλνει αποτελέσματα ξανά στη RAM για εγγραφή. Βέβαια αν χρησιμοποιείτε τεχνική Zerocopy δλδ διαβάζω τη RAM κατευθείαν από τη GPU μπορεί να έχεις λίγο καθυστέρηση. Τα παραπάνω στα λέω και σε λίγο θεωρητικό επίπεδο αν και η ιστορία έχει δείξει πως η ταχύτητα της RAM δε θα σε επηρεάσει και πολύ. 6 GPUS? Αλήθεια χρειάζεσαι τόσες? Θα έχεις τρελό bottleneck πάνω από το PCIe καθώς με 6 θα πρέπει να το καταφέρεις να δουλεύει με 16x. Είναι το βασικότερο πρόβλημα και μπορεί να σου καθυστερήσει πάρα πολύ μια εφαρμογή αν τρέχεις με 8x. Μάλιστα ήταν το αντικείμενο που μελετούσα για κανένα εξάμηνο και το μειωμένο bandwidth μπορεί να σου καταστρέψει την ήδη "κατεστρεμμένη" απόδοση λόγω του ότι: PCIe2.0 16x: transfer 5.500MB/s copies on GPU 's memory GTX480: 120.000MB/s Οπότε να ξέρεις πως το PCIe έχει τρελό bottleneck άρα κράτα το όσο πιο ψηλά μπορείς.
  4. Παιδιά και του χρόνου! Ευχαριστώ για το δώρο! Καλή χρονιά να έχουμε και πολλές διακρίσεις!
  5. Ούτε το δικό μου το υλικό το έχει κανείς. Λέω να το κάνω με άτομα Xenon τώρα που μάθαμε το κόλπο.
  6. Να και το δικό μου 5η λούπα .373 και καλά Χριστούγεννα. [ATTACH]7995[/ATTACH] capture1.jpg
  7. Από εδώ συμπλήρωσε κατάλληλα τα κουτάκια ώστε να σου δώσει λινκ για τα drivers. Αν έχεις πρόβλημα στην επιλογή πες μας τι linux 32/64bit έχεις να σε βοηθήσουμε. Το ότι δε σου δίνει όλες τις αναλύσεις είναι επειδή δεν έχεις drivers όπως λες. Ελπίζω να μην έχεις το πρόβλημα που είχα εγώ όταν έβαζα drivers μου έβγαζε μέγιστη ανάλυση 640x480 και ήταν θέμα της οθόνης μου.
  8. Προσωπικά χρησιμοποιώ αρκετά Kubuntu και Ubuntu. Είναι αλήθεια πως τα πρώτα "χτυπάνε" πιο ωραία στο μάτι, αλλά αφού θέλεις να δοκιμάσεις linux πιστεύω το ubuntu είναι πολύ καλή λύση. Και όπως λέει ο weqwer κάνουν ακόμα updates από όσο ξέρω.
  9. Στο router εννοεις reset? Με κινητο παντως μπαινει ιντερνετ με wifi, αν εννοεις πως υπαρχει καποιο θεμα με το router ή εγώ δεν πιανω καλα τι εννοεις.
  10. Έμαθα φρέσκες πληροφορίες. Τώρα μου είπε πριν το πάθει είχε βάλει το Comodo, αλλά δούλευε μια χαρά και μετά απο μια μέρα δεν έμπαινε. Ύστερα λέει το βγαλε το Comodo, αλλά δε λύθηκε το πρόβλημα παλι.