Aggelos Giannop

Members
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

About Aggelos Giannop

  • Birthday 06/02/1997

Personal Information

  • Location
    Ιωάννινα

Systems Specs

  • CPU
    Intel core i7- 6700
  • Motherboard
    Asus b150 pro gaming
  • GPU(s)
    gtx 970 g1 gaming
  • RAM
    HyperX (2x8Gb 2400MHz, cl 12)
  • SSDs & HDDs
    HDD 1 TB WD caviar blue / SSD OCZ TRION 240GB/ Cruciam mx500 500gb/Adata XPG Gammix S11 Pro 512GB
  • OS
    WINDOWS 10

Aggelos Giannop's Achievements

Member

Member (2/5)

12

Reputation

  1. Προφανώς και δεν έβαζα τη κάρτα όταν λειτουργούσε ο υπολογιστής, μέτρησα τα πάντα από το τροφοδοτικό και είναι κομπλέ, έχω 2χ8 gb ram, και σκέφτηκα και εγώ για τη μπαταρία, αλλά δε μου έχει ξανασυμβεί το να χρειαστεί να αλλάξω μπαταρία στη μητρική. Επίσης έχει κολλήσει στο post phase και δεν έμπαινε ούτε σε bios ούτε έκανε κάτι και για αυτό σκέφτηκα τη μητρική σαν θέμα. Θα αλλάξω από αύριο τη μπαταρία που το είχα και εγώ στο μυαλό μου και θα δούμε, ευχαριστώ για τη βοήθεια!
  2. Έχω ένα πρόβλημα τη τελευταία εβδομάδα, κάποιες φορές πατάω να ανοίξει ο υπολογιστή αλλά δε κάνει τίποτα, η μητρική έχει το led ότι παίρνει κανονικά ρεύμα, αλλά δεν υπάρχει ούτε μισή στροφή στα ανεμηστιράκια, και για να ανοίξει πρέπει να βγάλω τελείως την κάρτα γραφικών να το ανοίξω και μετά να τη ξαναβάλω. Άλλες φορές ανοίγει και με πάει απλά στο bios και δεν βλέπει τον ssd με τα windows. Άλλαξα το καλώδιο sata του ssd μήπως έφταιγε αυτό αλλά μου κάνει τα ίδια, τα ρεύματα του τροφοδοτικού είναι όλα κομπλέ. Σκέφτηκα το πολύμπριζο, έβαλα τον υπολογιστή μόνο του στον τοίχο και πάλι τα ίδια. Όταν ανοίγει δεν έχει κάποιο θέμα με τη τροφοδοσία, και παιχνίδια παίζω χωρίς κάποιο πρόβλημα και το furmark έτρεξα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Τα specs είναι: asus b150 pro gaming, i7-6700, gtx 970 g1 gaming. Καμία ιδέα;
  3. Καλημέρα, πριν λίγες μέρες έφτιαξα έναν υπολογιστή σε έναν φίλο με specs: i7-9700K, MSI MPG z390, rtx 2060. Μου έχει πει ότι κλείνει τελείως τυχαία όταν δε το ζορίζει καν, πήγα να το δω, έτρεξε cynebench, superposition και το aida64 και το είχα σε full load γενικά για αρκετή ώρα και δεν έκλεισε, και οι θερμοκρασίες φαινόντουσαν καλές. Δεν έχει γίνει o.c. και το τροφοδοτικό είναι αρκετό για αυτό το build (corsair cx 750m). Μου έχει πει ότι όταν κλείνει είναι σαν να το τραβάει από τη πρίζα, και μετά ανοίγει κανονικά μόνο του. Καμία ιδέα;
  4. Είναι ο 8320Ε, είναι 95w TDP, δικό μου λάθος.
  5. Καλημέρα, έχω έναν υπολογιστή για όχι τόσο βαριές χρήσεις και το πολύ για κανένα λανάκι μέσα στο σπίτι. Τα specs του είναι: mobo: Asus M5A78L-MLX3, cpu: fx 8320E, ram:8 gb 1866MHz, gpu: Gtx 970. Πρίν από ένα χρόνο περίπου μου κάηκε η άλλη μητρική που είχα (msi 970A-G43) και από όταν έβαλα αυτή που έχω τώρα ποτέ δε δούλεψε όπως δούλευε, και συγκεκριμένα είχε από την αρχή χαμηλότερα fps στα παιχνίδια και γενικά χαμηλότερες ταχύτητες από ότι είχε πριν την αλλαγή μητρικής . Το τελευταίο διάστημα όταν τον άνοιγα (σπάνια) το επεξεργαστής πήγαινε στο 100% ενώ γενικά ήταν σε idle, και όταν ήταν να παίξει κάτι δε πήγαινε πάνω από 20 fps (δοκίμασα ακόμα και το lol). Το έκανα format για να βάλω έναν απλό ssd και πλέον σε παιχνίδια όπως το Europa Unibersalis o επεξεργαστής δε πάει πάνω από το 30% και η κάρτα μένει και αυτή χαμηλά. Δοκίμασα τη κάρτα στο main σύστημά μου και δεν έχει κάποιο θέμα, είδα ότι δεν είναι τίποτα σε power saving mode ή κάτι τέτοιο, και η τελευταία επιλογή μου είναι το bios update γιατί στη περιοχή μου πέφτει συχνά πυκνά το ρεύμα και δε ψήνω να μπρικάρω μητρική και να μπω σε έξοδα για αυτό το Pc. Έχω τρέξει cinebench να δω από θερμοκρασίες και για throttle όπως και τα Unigine valley, heaven και superposition, με μέγιστη θερμοκρασία στον επεξεργαστή τους 66°C και στην κάρτα κάπου 62-65°C με θερμοκρασία δωματίου στους 30°C, με t.jmax στον επεξεργαστή τους 88°C. Το o.c. δε το συζητώ καν με αυτή τη μητρική επίσης, και δεν έχω κάποια άλλη ιδέα εγώ. Αν υπάρχει κάτι που ίσως λύσει τη κατάσταση πείτε μου αλλιώς η μόνη λύση πιστεύω ότι είναι το bios update.
  6. Η κάρτα είναι σχετικά δροσερή, δεν την έχω δει πάνω από 68°C σύμφωνα με το afterburner και το unigine, για τα vrm δεν ξέρω, θα δοκιμάσω το GPU-Z αλλά δεν νομίζω να έχουν θέμα γιατί δεν ανέβασα καθόλου voltage στην κάρτα.
  7. Γειά σας, πρόσφατα με άφησε χρόνους η 780ti μου και αναγκαστικά έβαλα μία gtx 660 προσωρινά. Πήγα να την κάνω overclock χρησιμοποιώντας το MSI Afterburner, άρχισα κλασικά να ανεβάζω σιγά σιγά το core clock, στο unigine valley δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Μετά είπα να δοκιμάσω να τρέξω και το καινούριο call of duty, μετά από μία ώρα περίπου μέσα στο παιχνίδι άρχισαν να χαλάνε τα χρώματα και το έκλεισα, σαν να κάηκε η κάρτα, αλλά μετά από μία επανεκκίνηση δούλευε πάλι κανονικά, και τα παιχνίδια που δοκίμασα (cs:go, rainbow six siege, και ακόμα λίγο το cod) τα έτρεχε κανονικά στα γραφικά που μπορούσε. Μετά πήγα να ξαναδοκιμάσω πιο χαλαρό overclock, έτρεξα πάλι το unigine valley, κανένα πρόβλημα, έτρεξα τα παιχνίδια, κανένα πρόβλημα αλλά όταν μπήκα απλά στο facebook το pc κράσαρε και έπρεπε να το κλείσω κρατώντας παρατεταμένα το κουμπί γιατί δεν λειτουργούσε ούτε το ctrl+alt+del, ούτε καν το κουμπί του restart από το κουτί μου. Πρώτη φορά αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν κρασάρουν οι drivers της κάρτας με το overclock ή είναι κάτι άλλο, η κάρτα που έχω είναι η gigabyte gtx 660 o.c. 2GB, δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω overclock καθώς είχα και την 780ti σε +120 σε core clock και +280 στη μνήμη και δούλευε άψογα.
  8. Έτρεξα σχεδόν όλα τα stress tests, όλα είναι οκ, το πρόβλημα είναι στη μητρική. Διάβασε σε αρκετά forums, ότι οι μητρικές της ASUS κυρίως με chipset B150 & H170 έρχονται με ένα "εργοστασιακό O.c." το οποίο πρέπει να μπεις στο bios να τα βάλεις όλα auto και default και αν είναι στο AI tweake. TΤο πρόβλημα αυτό το βγάζουν random οι μητρικές από το πουθενά, δεν είναι κάποιο ελάττωμα, απλά αν ο επεξεργαστής δεν είναι Κ freezάρει όλο το σύστημα. Εγώ έκανα αυτό, έκανα και ένα format για παν ενδεχόμενο, και μέχρι τώρα φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Αν κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα να του πείτε να μπει να το δει από το bios.Ευχαριστώ για την βοήθεια!
  9. Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και θα στείλω το αποτέλεσμα.
  10. Ναι το ξέρω, δεν το έχω ξανακάνει και ψιλοφοβάμαι για αναβάθμηση σε bios, σκέφτομαι να κάνω ένα format αλλά δεν ξέρω αν θα βοηθήσει
  11. Το είχα δοκιμάσει όταν είναι μόνο τον SSD και τον HDD, τότε μου είχε γίνει 1-2 φορές, αλλά τώρα γίνεται όλο και περισσότερο, δεν νομίζω να είναι αυτό γιατί χθες π.χ. άνοιξε κανονικά, απλά εκεί που παίζω CS:GO Π.χ. freezάρει και δεν δουλεύει ούτε το alt+tab, ctrl+alt+delete, αλλά όταν μιλούσα skype δεν κόλλησε, και ο άλλος ΄μου μιλούσε και του μιλούσα κανονικά
  12. Καλημέρα, πριν λίγους μήνες (3-4) έφτιαξα το pc μου, τα χαρακτηριστηκά είναι: i7-6700,16 gb ram corsair στα 2133 cl13, μητρική ASUS b150 pro gaming και από σκληρούς έναν SSD corsair LS 120gb για τα windows μόνο, έναν 1TB HDD για παιχνίδια και εφαρμογές και πρόσφατα πρόσθεσα έναν SSD Crucial 275gb, και κάρτα γραφικών μία gtx 660. Πρόσφατα όταν έπαιζα παιχνίδια μου freezαρε, και έπρεπαι να κάνω hard restart, και όταν bootαρε μου έβγαζε να πατήσω ctrl+alt+delete και έκανε πάλι restart και το ίδιο μέχρι να μπω στο bios και να επιλέξω τον σκληρό με τα windows, και μετά άρχιζε κανονικά. Στα παιχνίδια που μου το έκανε ήταν το CS:GO και H1Z1 που είναι σχετικά ποιο ελαφρά από assassin's creed unity, Hitman, Tomb raider και γενικά καινούρια παιχνίδια. Δεν του είχα κάνει ποτέ overclock και σήμερα ο αδερφός μου πήγε να τον ανοίξει και του έβγαλε «Overclocking failed! Please enter setup to re-configure your system. Press F1 to run setup», του είπα να μπει στο bios για να δω το overclock, και οι μνήμες ήταν στα 2133 που είναι κανονικά και ο επεξεργαστής στα 3.4GHz που είναι κανονικά, του είπα να τον ανοίξει μήπως φταίει η κάρτα γραφικών (ούτε αυτή την είχα κάνει o.c.) και όταν άνοιξε ο υπολογιστής freezαρε πάλι χωρίς να προλάβει να κάνει κάτι. Έχω ανεβάσει και 2 εικόνες, συγνώμη για την κακή ποιότητα είναι τραβηγμένες με παλιό κινητό.
  13. Έχει σταματήσει, αλλά είχα κάνει upgrade πιο πριν χρησιμοποιώντας το κλειδί των windows 7 και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Σήμερα έκανα format το pc επειδή άλλαξα μητρική και επεξεργαστή, εγκατέστησα τα windows 10 από την αρχή, αλλά όταν προσπάθησα να ενεργοποιήσω εκ νέου τα windows 10 δε γινόταν... Αυτή τη στιγμή μιλάω μέσα από τα μη ενεργοποιημένα windows 10. Το θέμα είναι αν υπάρχει τρόπος ενεργοποίησης των windows 10 με κλειδί από windows 7. Είχα αποδεχθεί την προσφορά της microsoft για τα windows 10 και έτρεχαν κανονικά.
  14. Γειά σας, μόλις σήμερα έφτιαξα το νέο μου pc, και προσπαθώ εδώ και 3 ώρες να βρω κάποια λύση με τα error 0x803F7001 και 0x004f050 στην ενεργοποίηση των windows 10 με κλειδί από τα windows 7. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι για να με σώσετε από το 2ο format και ίσως την επιστροφή μου στα 7 ευχαριστώ εκ των προτέρων.