nadyj

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nadyj's Achievements

Newbie

Newbie (1/5)

0

Reputation

  1. Έτσι όπως το παρουσιάζουν μου φαίνεται περισσότερο ασφαλές ως προς το κομμάτι της "έκθεσης" του NAS στο Internet μέσω ανοιχτών ports. Αυτο δηλαδή στην ουσία που κάνεις είναι να πληκτρολογείς το https://Quickconnect.to/YourID βάζεις τα login στοιχεία σου και έχεις πρόσβαση στα αρχεία, όπως δηλαδή και σε μια Cloud υπηρεσία. Σωστά ή λέω χαζομάρες;
  2. Τα αρκετά σημαντικά αρχεία να είναι το πολύ 2GB. Ναι συμφωνώ μαζί σου, ο πιο ασφαλής τρόπος είναι αυτός που ανέφερες. Το θέμα είναι αυτό το QuickConnect, πως στο καλό δουλεύει; Μέσω p2p; Γιατι αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να κάνεις port forwarding (άρα δεν κάνεις expose το NAS). Ή μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι καλά; Βέβαια αναφέρει εδώ ότι αν θες καλύτερο latency (άρα και καλύτερη ταχύτητα) μπορείς να κάνεις port forward τα αντίστοιχα ports.
  3. Ναι και εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ως προς το θέμα της ασφάλειας του NAS, καθώς επιθυμώ να είναι 24/7 προσβάσιμο μέσω Internet. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το χρειάζομαι, μιας και θέλω να έχω πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία της δουλειάς από παντού. Τα δεδομένα είναι σημαντικά και δεν θέλω να τα διακινδυνέψω, γι' αυτό και ψάχνω ένα μηχάνημα που να παρέχει ασφαλές μεθόδους επικοινωνίας μέσω Internet. Στο Synology είδα στο manual τους εξής τρόπους επικοινωνίας μέσω (και του) Internet: QuickConnect* FTP(S) WebDAV - HTTP(S) Επίσης έχει εφαρμογή για δημιουργία VPN. Μήπως να χρησιμοποιούσα τη σύνδεση μέσω QuickConnect για να μην μπω στη διαδικασία του DDNS ή μήπως θα ήταν καλύτερο εν τέλει να στραφώ προς κάποια υπηρεσία Cloud, έχοντας την ασφάλεια ως προτεραιότητα, αν και χάνεις από ιδιωτικότητα σε αυτήν την περίπτωση; *QuickConnect allows client applications to connect to your Synology NAS via the Internet without the hassle of setting up port forwarding rules. QuickConnect can also work with Synology-developed packages, such as Audio Station, Video Station, Download Station, Surveillance Station, Photo Station, File Station, Note Station, CMS, Cloud Station, and mobile applications.
  4. Ως συγχρονισμό εννοώ να θέτω έναν φάκελο στο PC-1 να ενημερώνει τον αντίστοιχο φάκελο στο NAS, κάθε φορά που γίνεται edit κάποιο αρχείο, και αργότερα να έχω πρόσβαση από οποιονδήποτε άλλο client στον φάκελο στο NAS. Διαφορετικά μπορεί να γίνει και αυτό που περιγράφεις εσύ, να υπάρχει κάποιος shared folder του NAS, αλλά θα προτιμούσα αυτό περι συγχρονισμού για την περίπτωση που το NAS είναι offline τα αρχεία να παραμένουν και στο PC-1. Όσον αφορά το DDNS κομμάτι, ναι θέλω να έχω πρόσβαση σε κάποιους φακέλους και εκτός δουλειάς. Γι' αυτό και θέλω να υπάρχουν κάποιες δικλείδες ασφαλείας, π.χ. ποιοι έχουν πρόσβαση σε ποιους φακέλους, σύνδεση μέσω TLS/SSL κλπ Πιστεύετε ότι είναι μεγάλο το ρίσκο; Ευχαριστώ για την πρόταση αλλά προτιμώ να προβώ σε αγορά κάποιου καινούριου μηχανήματος, με εγγύηση κ.λπ. Γενικότερα επειδή δεν θέλω να ασχοληθώ αρκετά με το στήσιμο και την υποστήριξη κάποιας custom-based λύσης, π.χ. HP Microserver με freenas κ.λπ., θα προτιμούσα κάτι "έτοιμο" που απλά να δουλεύει σωστά, αξιόπιστα και όσο το δυνατόν με περισσότερη ασφάλεια σε αυτό που περιέγραψα παραπάνω.
  5. Από θέμα χωρητικότητας με ενδιαφέρει τουλάχιστον 8TB συνολικά, διότι ήδη διαθέτω έναν 4TB WD Purple και θέλω να αγοράσω ακόμη έναν για RAID1 στο μέλλον. Καταρχάς, μιας και το ανέφερα, μήπως είναι κακή ιδέα να μπεί ένας WD Purple σε NAS; Θα υπάρξουν πιθανά προβλήματα/κίνδινοι με αυτήν την επιλογή; Απλά επειδή τον διαθέτω ήδη χωρίς να τον χρησιμοποιώ κάπου. Το ρωτάω γιατί οι RED "απευθύνονται" για NAS χρήση, όπως αναφέρει και η Western Digital. Βασικά κυρίως από το NAS με ενδιαφέρει όπως ανέφερα τα εξής κυρίως: Συγχρονισμός φακέλων μεταξύ 2-3 pc και του NAS Πρόσβαση στα αρχεία από οπουδήποτε μέσω Dynamic DNS και κάποιου application για iOS (με ασφάλεια όμως, π.χ. χρήση TLS/SSL) Να λειτουργεί 24/7 αξιόπιστα, χωρίς κολλήματα και να θέλει επανεκκινήσεις Διαβάζω ότι τα Synology θεωρούνται από τα TOP ονόματα στο χώρο και μιας και δεν θέλω να αγοράζω/αντικαθιστώ συχνά τέτοια προϊόντα θα μπορούσα να διαθέσω και μέχρι 200 ευρώ για κάποιο που τα αξίζει, γι αυτό ανέφερα και το παραπάνω Synology. Θεωρείς ότι δεν αξίζει τα παραπάνω χρήματα το συγκεκριμένο σε σύγκριση με το Zyxel & το D-Link που ανέφερες; Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!
  6. Καλησπέρα σε όλους! Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 2-bay NAS για το γραφείο, κυρίως για συγχρονισμό αρχείων (κειμένου, pdf & εικόνων) μεταξύ 2 pc και του NAS, για απομακρυσμένη πρόσβαση ακόμη και από το κινητό μου όταν λείπω από το γραφείο. Δεν επιθυμώ κάτι ιδιαίτερα ακριβό, απλά να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και να κάνει τη δουλειά που θέλω, γύρω στα 150 ευρώ. Τείνω προς κάποιο από αυτά: Zyxel NAS326 Synology DS216J Αξίζει το Synology το κάτι παραπάνω στα χρήματα αυτά; Σας ευχαριστώ πολύ!