Nick_GR12

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nick_GR12

  1. Πόσο ακόμη edgy μπορεί να κάνει η asus τις μητρικές της; Σε αυτό το σημείο ακόμη και η raptor blackbird είναι πιο διακριτική, και έχει πράσινο pcb.
  2. Κοστίζει ήδη $229. Δε νομίζω ότι θα ήταν σοφό να πληρώσουν για sli certification και να ανεβάσουν κι άλλο την τιμή.
  3. Αν οι γνωστοί reviewers ακολουθήσουν την ίδια τακτική με τις Ampere, φοβάμαι πως δεν θα δούμε τίποτα.
  4. Ποιος ήταν αυτός που σκέφτηκε να θεωρήσουν διπλάσιο αριθμό CUDA cores, επειδή υπάρχουν 2 FPUs; Θυμίζει Buldozer φάση
  5. Ας είμαστε ειλικρινείς· η EVGA και η Palit παλεύουν για την πιο άσχημη.
  6. Δεν ξέρω, η κατάσταση θυμίζει περισσότερο paper launch παρά κανονική κυκλοφορία στην αγορά.
  7. Όντως. Επίσης έχουν και αυστηρά deadlines.
  8. Εδώ δεν κάνουν καλό optimization για μία κάρτα...
  9. Εκτός αν τον αγοράσεις από το internet από κάποιον πωλητή που τον τράβηξε από OEM σύστημα, δεν πρόκειται να τον αποκτήσεις ποτέ. Επίσης, είμαι ο μόνος που δεν καταλαβαίνει γιατί απλά η AMD δεν μένει πιστή σε ένα naming scheme;
  10. Άρα οι φήμες περί χαμηλών yields στην διαδικασία των 8nm από την samsung ψιλο-επιβεβαιώνονται.
  11. Γιατί κάτι πρέπει να δείξει στους επενδυτές για να τους πείσει ότι οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην intel αξίζουν τον χρόνο τους.
  12. Α οκ τότε. Το τροφοδοτικό είναι αρκετό για το σύστημά σου και έχει και καλές κριτικές. Όμως, δεν ξέρω αν θα έχεις αρκετό "αέρα" για αναβαθμίσεις (ειδικά με τα specs των νέων gpus).
  13. Ο D δεν είχε τίποτα. Η μόνη χρήση του ήταν για αποθήκευση αρχείων. Το recovery βρίσκεται σε άλλο τόμο, το τσέκαρα πριν τον σβήσω. Α οκ τότε. Να σημειωθεί πως το λάπτοπ δεν είχε κάτι τρελό σε bloat, εκτός από το huawei hot keys που καθορίζει το Fn layer, το Pc manager που έχει μαζεμένα τα driver και firmware updates και το Spotify που έτσι κι αλλιώς πήρε δρόμο.
  14. Μα το σύστημα που αναγράφεται απαιτεί περίπου 400-410W.
  15. Αγαπητοί χρήστες του HWBox. Ποιον συνδιασμό φυλλομετρητή και μηχανής αναζήτησης χρησιμοποιείτε; (browser + search engine) Θα ξεκινήσω εγώ. Θέλοντας να ξεφύγω από το συνηθισμένο chrome+google και τις διαφημίσεις που στέλνει ως ειδοποιήσεις, ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τον brave μαζί με την μηχανή qwant. Μέχρι στιγμής δουλεύει, αν και νομίζω πως θα πάω στον firefox, αν βελτιωθεί το UI.
  16. Λοιπόν το σέταρα και ορίστε οι εντυπώσεις μου σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο μοντέλο. (Να σημειωθεί ότι δεν έχω κατεβάσει τίποτα, εκτός από έναν browser και ένα wallpaper) Πρώτον, τα windows ενεργοποιούνται μόνο με την εισαγωγή microsoft account, δηλαδή ενεργοποιούνται μέσω digital license και όχι κλειδιού προϊόντος. Δεύτερον, ο δίσκος έρχεται χωρισμένος σε δύο τόμους (c και d), που προσωπικά το βρίσκω χαζό, αλλά πρόκειται για δύο λεπτά υπόθεση να σβηστεί ο d, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Επίσης ο δίσκος έχει κάτι κρυμμένους τόμους, που μάλλον πρόκειται για το botnet/spyware των Microsoft και huawei (δεν έχω βρει κάτι ακόμη). Τρίτον, η συσκευή κατασκευαστικά μοιάζει στιβαρή, λίγο βαριά για το μέγεθος. Για να ανοίξει η οθόνη απαιτούνται και τα δύο χέρια, καθότι ο μηχανισμός είναι λίγο «σκληρός». Τέταρτον, ευτυχώς το trackpad χρησιμοποιεί microsoft precision drivers και οι χειρονομίες λειτουργούν εξαιρετικά. Πέμπτον, είναι λίγο θορυβώδες (όχι κάτι τρελό). Έκτον, τα ηχεία σε χαμηλή ένταση είναι σχετικά τίμια, ωστόσο πάνω από 70% μπορεί να πικάρουν σε απαιτητικά σενάρια (δοκίμασα κυρίως κλασσική μουσική, πιο συγκεκριμένα η «Αυγή της άνοιξης» του Stravinsky το πίεσε αρκετά). Έβδομον, η οθόνη, η οποία είναι ματ, είναι λίγο σκοτεινή και συνεπώς προτείνεται να χρησιμοποιείται κυρίως σε κλειστούς χώρους. Όγδοον, το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο. Το F3 στο Fn layer του πληκτρολογίου ρυθμίζει την λειτουργία του φωτισμού (κλειστό, χαμηλή ένταση, υψηλή ένταση). Τα πλήκτρα έχουν πολύ μικρή απόσταση ενεργοποίησης, ωστόσο είναι αρκετά καλά στην αίσθηση (είναι ελαφρά tactile). Όμως τα πλήκτρα έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους, κάτι που για άτομα με μικρά χέρια σαν εμένα είναι ελαφρά ενοχλητικό. Έννατον, η κάμερα είναι ενσωματωμένη σε ένα ψευδοπλήκτρο. Η ποιότητα της είναι μέτρια και στις βιντεοκλήσεις θα φαίνονται κυρίως τα ρουθούνια και το σαγόνι σου. Δέκατον, για κάποιο λόγο όταν το φωτάκι του Fn key είναι ανοικτό, το πληκτρολόγιο βρίσκεται στην κανονική του λειτουργία και όταν είναι κλειστό, το πληκτρολόγιο λειτουργεί σύμφωνα με το Fn layer. Τέλος ένα μικρό σχόλιο για τους modders, το λάπτοπ υποστηρίζει Linux, πιο συγκεκριμένα mint, debian, arch, manjaro δουλεύουν απροβλημάτιστα απ' όσο διαβάζω αν και καλυτερα να αποφεύγεται η χρήση του περιβάλλοντος KDE. Προς το παρόν το freeBSD δεν δουλεύει καλά, αφού χωρίς αρκετή ρύθμιση δεν bootάρει, ενώ φυσικά δεν δουλεύει το wifi/Bluetooth. Συμπερασματικά, είναι τίμια πρόταση, ωστόσο αυτό θα φανεί καλύτερα όταν θα χρησιμοποιηθεί για κώδικα, CAD, κτλ. Προσωπικά, αν είχα λίγο μεγαλύτερο budget θα περίμενα για το matebook 14 2020 που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, γιατί φαίνεται πως πρόσθεσαν όντως χρήσιμα features (3:2 οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση, μεγαλύτερη μπαταρία, επιλογή για amd ή intel).
  17. Κυκλοφορεί μία φήμη πως η Microsoft δεν θα κερδίσει λεφτά από την πώληση των series s και στην πραγματικότητα περιμένει να βγάλει κέρδος από τις υπηρεσίες που ο χρήστης του series s αναπόφευκτα θα χρησιμοποιήσει, εφόσον δεν υπάρχει άλλος (νόμιμος) τρόπος για να αποκτήσει παιχνίδια. Δεν ξέρω αν το πιστεύω, ωστόσο δεν είναι απίθανο, καθώς ήδη η Amazon το κάνει αυτό με τα φθηνά tablets της.
  18. Από το άρθρο/ανακοίνωση στο Anandtech βρήκα πως η Be Quiet! δεν έχει ανακοινώσει τον OEM της αντλίας.
  19. Ανυπομονώ για τον intel core i7-133765G9lol με iris X^(∫ εφxdx) γραφικά!
  20. Αν θυμάμαι καλά,η raijintek orcus είχε παρόμοια θέση αντλίας. Ίσως ο κατασκευαστής είναι ο ίδιος.
  21. Φυσικά, οι επιδόσεις των νέων high end καρτών εντυπωσιάζουν τους developers, αλλά να κάνουν λίγο καλύτερο optimization δεν μπορούν...
  22. Update Άκουσα τις συμβουλές σας και ανέβασα το budget. Τελικά αγόρασα το huawei matebook d 14 και σήμερα το παρέλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις και θα ξανακάνω update όταν το σετάρω.