BlackFox

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About BlackFox

 • Rank
  Newbie
 1. Καλησπέρα στο community! Το καλοκαιράκι έκανα την πολυπόθητη αγορά καινούριου pc και τώρα ψάχνω για μία οθόνη να ταιριάζει στις ανάγκες μου. Αρχικά να αναφέρω ότι έχω gpu 1080ti και cpu ryzen 7 1700. Έχω καταλήξει ότι θέλω IPS panel με GSync. Η χρήση του θα είναι κυρίως για gaming και θέλω να πειραματιστώ με streaming και video editing/utube. Νομίζω ότι όσον αφορά στις ίντσες ιδανικά θα ήταν μία 27άρα καθώς έχω μικρό δωμάτιο (~3χ3) και δεν θέλω να αγοράσω καμιά μεγάλη οθόνη που θα απαιτεί και μεγάλο γραφείο που θα πιάνει χώρο. Το μεγάλο μου δίλημμα και ο κυριότερος λόγος που κάνω αυτή την ανάρτηση στο forum είναι αν θα πρέπει να πάω για 2k ή 4k. Από τα λίγα που έχω ψάξει γνωρίζω ότι για να δείξει πραγματικές δυνατότητες το 4k θέλει 32 ίντσες και πάνω, ότι το 4k προκαλεί κάποια προβλήματα scaling στα Windows και σε κάποια προγράμματα και παιχνίδια, όπως και τέλος ότι ακόμη και η 1080ti δεν έχει την δυνατότητα να τρέξει ομαλά τα τελευταία παιχνίδια σε 4κ ανάλυση και ultra settings. Σε ξένα forum που ρώτησα μου πρότειναν πολύ ultrawide αλλά δεν έχω πειστεί.. Όσον αφορά το budget επειδή σκοπεύω να πληρώσω σε δόσεις δεν έχω πολλούς περιορισμούς είμαι έτοιμος να πάω και για μία οθόνη 800 με 900 ευρώ. Ανυπομονώ να ακούσω τις απόψεις σας και σε καμία περίπτωση μην περιοριστείτε από αυτά που αναφέρω παραπάνω, αν πιστεύετε ότι για την περίπτωσή μου κάτι αξίζει να μου το πείτε! Ευχαριστώ για την βοήθεια.
 2. Παίδες καταρχάς να σας ξαναευχαριστήσω όλους πρέπει να σημειώσω ότι εδώ και κάποιες μέρες έχω ποστάρει σε αρκετά ελληνικά gaming forum και χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια των υπολοίπων, το συγκεκριμένο έχει ασχοληθεί με το ζήτημά μου σαν να είναι δικό σας, νομίζω αυτό δείχνει πολλά για το community αλλά και συνολικά για την προσπάθεια και την ποιότητα του hwbox. Πέρα από αυτό, και επειδή απότι καταλαβαίνω από την όλη κουβέντα ως νέος σε όλο αυτό ότι το σημαντικότερο είναι ο επεξεργαστής και κατ' επέκταση η μητρική, αφενός σίγουρα με τις διεργασίες που σκέφτομαι να κάνω θα χρειαστώ όσο περισσότερο cpu power αφετέρου για oc τουλάχιστον στο παρόν δεν έχω πολύ χρόνο. Ωστόσο αν όπως λέει ο φίλος asder για να πετύχω ένα μέτριο-ικανοποιητικό oc μπορώ να το κάνω και με ένα κουμπί δεν θα με χάλαγε η ιδέα καθόλου, είναι κάτι που είμαι διατεθειμένος να κάνω. Άλλωστε στο μέλλον δεν αποκλείω να ασχοληθώ περισσότερο αλλά στο παρόν σίγουρα δεν έχω αρκετό χρόνο όπως είπα. Δεν ξέρω αν σας βοηθούν καθόλου αυτά που λέω στην πρότασή σας κάνω ό,τι μπορώ για να σας βοηθήσω να προσαρμόσετε τις προτάσεις σας σε αυτά που θέλω. Ένα άλλο παιδί σε άλλο φόρουμ, χωρίς τεκμηρίωση μου είπε ότι γενικά έχει ακούσει οι amd σε ''αφήνουν'' σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα δεν ξέρω αν έχει δίκιο. Περιμένω τις απαντήσεις σας. Ευχαριστώ και πάλι!
 3. Παίδες καταρχάς να ευχαριστήσω όλους για τις γρήγορες και κατατοπιστικότατες απαντήσεις σας! Δεν ξέρω αν αλλάζει κάτι στις απαντήσεις σας αλλά να διευκρινίσω ότι τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον δεν νομίζω να κάνω χρήση overclocking κυρίως γιατί δεν γνωρίζω και δεν έχω χρόνο να μάθω! Τα 32 gb ram μήπως είναι υπερβολή; Τα 16 δεν είναι αρκετά νομίζετε; Μία λεπτομέρεια να σημειώσω ότι θέλω να έχω bluetooth. Με καλύπτει η προτεινόμενη μητρική; Τέλος όσον αφορά στο θέμα του ήχου θα χρειαστεί να πάρω ξεχωριστή κάρτα ή πάλι καλύπτομαι από την μητρική; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Καλησπέρα!
 4. Καλησπέρα στο community του hwbox! Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι! Μετά από αρκετά χρόνια (6 για την ακρίβεια) υπομονής και επιμονής, και έχοντας ένα laptopακι ως άλλη "μεθαδόνη", μάζεψα αρκετά χρήματα (πιστεύω) για να φτιάξω το πολυφαντασιωμένο μου pc. Γνωρίζω κάποια βασικά από PC Hardware αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο και εκεί θέλω και την βοήθειά σας. Εκ των προτέρων να αναφέρω ότι σκοπός του συγκεκριμένου pc θα είναι το gaming σε max επιδόσεις κατά προτίμηση 4Κ αλλά θέλω να πειραματιστώ και σε streaming/video editing/utubing. Το budget κυμαίνεται στα 1500 με 1800 € (max στην ανάγκη 2000€). Σε αυτά τα λεφτά θα συμπεριλαμβάνεται ΜΟΝΟ ο πύργος όλα τα υπόλοιπα θα είναι extra αλλά και προτάσεις στα περιφερειακά (κυρίως οθόνη 4Κ) θα εκτιμηθούν δεόντως! Λειτουργικό σύστημα υποθέτω θα βάλω Windows 10 εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόταση. Θα ήθελα να συναρμολογήσω τον υπολογιστή μόνος μου με τη βοήθεια κάποιου φίλου που να ξέρει ώστε να μάθω και εγώ. Μένω Αθήνα και δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράσω από διαφορετικά καταστήματα. Τώρα όσον αφορά σε ιδιαίτερες προτιμήσεις θα ήθελα το pc μου να έχει λευκό θέμα και φυσικά δεν θα με χάλαγε rgb που να δένει ωραία με το λευκό χρώμα. Να ξεκαθαρίσω ότι σκοπεύω, συνεκτιμώντας και τις προτάσεις σας να το αγοράσω μες τον μήνα, συν ότι επειδή θα κάνω την ''κ@ύλα'' μου δεν με πειράζει να ξεφύγω λίγο από το budget χάριν ποιότητας! Νομίζω πως δεν ξέχασα κάτι για την ώρα, για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις μη διστάσετε να μου ζητήσετε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι!!!