xHale

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

293 profile views

xHale's Achievements

Member

Member (2/5)

2

Reputation

  1. 1) Με αυτό που προτίνεις θα μπορώ να κάνω και ότι θα έκανα με ένα απλό PC ή υπάρχουν περιπτώσεις με θέματα συμβατότητας; 2) Το Turbo το κάνεις με κάποιο software; 3) Που θα δω δοκιμασμένα builds για να αντιγράψω; Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω απλά τα parts που "λογικά" τεριάζουν γιατί μπορεί να πιάσω το λαχείο και να έχω θέματα σταθερότητας. 4) Στην τιμή που λες έχεις βάλει τις RAM (τι slot πέρνει αυτό;) και το κόστος τους με τις τωρινές τσιμπημένες τιμές;
  2. Οι x299-Α πάνε μέχρι 256. Ισχύει ότι είμαι μπερδεμένος, πάρα πολύ μπερδεμένος θα έλεγα. Είχα κάνει και παλιότερα ένα topic εδώ αλλά τελικά δεν πήρα τότε μηχάνημα γιατί έτυχε να συνεργαστώ με μια εταιρία που μου έδινε remote σε μηχανήματα 1ΤΒ RAM. Θέλω ένα μηχάνημα (το pc building σε αυτές τις κατηγορίες hardware δεν είναι το φόρτε μου) με τουλάχιστον 256GB RAM που είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και από κει και πέρα ταχύτητα στους CPU δηλαδή cores*Ghz. Θα έλεγα σαν budget 3-5 χιλιάρικα, χωρίς GPU και με 256 ram, αν υπήρχε δυνατότητα επέκτασεις στο μέλλον ακόμα καλύτερα. Θα μου έκανε ακόμα και ένας x299-A με 7800Χ αλλά εκεί δεν έχω και την καλύτερη ταχύτητα CPU. Οπότε ψάχνω να βρω εναλλακτικές, αν δεν βρω εκεί θα πάω, ίσως με κάποιον καλύτερο CPU. Απλά έχω φρικάρει με το γεγονός ότι ο i7 7800X (~€340) μου δίνει ταχύτητα (Cores*Ghz) 21, ο i9 7980X (~€1860) δίνει ταχύτητα 46.8 ενώ πχ ο TR 1950X (~€925) δίνει 64 (Τurbo αλλιώς 54.4). Αυτό το Turbo που ανεβάζει τα Ghz δεν έχω καταλάβει τι είναι και πως το κάνεις.
  3. η ram όμως δεν είναι αρκετά ακριβότερη; έχεις μήπως κάποια builds να μου στείλεις να δω τι παίζει; Ευχαριστώ για τον χρόνο σου!
  4. άμα πάω σε server δεν ξεφεύγει αρκετά το κόστος;
  5. Θα μπορούσες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί δεν έχω ιδέα από epyc;
  6. Ωχ, κάπου μπερδεύτηκα μάλλον επειδή οι x299-a φτάνουν τα 256GB. Άρα να υποθέσω ότι δεν υπάρχει κανένας x399 που να φτάνει τα 256GB και απο την AMD όταν τους έστειλα mail δεν θεώρησαν απαραίτητο να με διορθώσουν. Άρα πάω σε x299-a με i9 ή υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική; Δουλέυω και έναν server με 2χ xeon-e αλλά έχω την εντύπωση ότι αν πάω για server αντί για high end desktop θα μου βγει πολύ ακριβότερα. Εμένα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι RAM και ταχύτητα CPU, GPU σε δεύτερη μοίρα.
  7. Χαιρετώ το φόρουμ. Ενδιαφέρομαι να φτιάξω ένα μηχάνημα με 1080ΤΙ, 256GB RAM και ΤR 1950X. Από τον κύκλο της δουλειάς μου ενώ με τον TR 1950X θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτέλεσματα απ'ότι με τον i9 7980X ο οποιός έχει και την διπλάσια τιμή, δεν προτιμάτε AMD μηχάνημα γιατί από όσους το επιχέιρησαν, κάποιοι είχαν θέματα σταθερότητας. Σε τέτοιες τιμές hardware δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους οπότε ψάχνω να βρω δοκιμασμένα build με αυτά τα specs. Έχω βρει κάποια builds δοκιμασμένα αλλά είτε δεν έχουν 256GB RAM είτε δεν έχουν συγκεκριμένα τον 1950Χ. Υπάρχει κάποιος εδώ που μπορεί να βοηθήσει; Επίσης διάβασα ότι ο 1950Χ ενώ έχει 16 cores στα 3.4 Ghz δίνοντας "speed" 54.4 (16*3.4) μπορείς να τον τουρμπίσεις και να δώσει speed 64. Ξέρει κάποιος τι ακριβώς είναι αυτό και πως γίνεται; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, ελπίζω να υπάρχει κάποιος να με κατατοπίσει! (Έστειλα mail στην AMD αλλά δεν βοήθησαν και πολύ και με παρέτρεψαν σε κάποοια site με builds. Kαταλαβαίνω ότι μάλλον δεν μπορούσαν να "διαφημίσουν" συγκεκριμένα μοντέλα εταιριών αλλά τα site που με παρέπεμψαν δεν έχουν builds με 256GB RAM. Είναι πιθανό ένα build που είναι σταθερό στα 64 ή 128 GB RAM στα 256GB να κλατάρει.)
  8. Σας ευχαριστώ και τους 2 για τον χρόνο σας! Θα πάω για x399 με 1920Χ, υπάρχουν και καλά Black Friday deals σήμερα
  9. Δεν αντικαθιστώ κάτι, απλά προσθέτω. Χρησιμοποιώ καθαρά και μόνο για να μου δώσει results σε αυτό που κάνω τον server που έδειξα πάνω. Τον τρέχω 24/7 και σχεδόν πάντα χρησιμοποιώ τα 250GB RAM. Ανά διαστήματα νοικιάζω και έναν 500ρι RAM. Από κει και πέρα, το "main pc" μου με το οποίο διαχειρίζομαι τα αποτελέσματα των άλλων μηχανημάτων (server) είναι ένας Gigabyte z77-d3h με 16GB RAM, i7 2600 και AMD Radeon 6670 μαζί με ένα MacBook Pro 16 και μερικά ακόμα πιο αδύναμα PC. Ο λόγος που θα φτιάξω καινούριο PC είναι γιατί συχνά πυκνά προκύπτουν διεργασίες που θέλω να τρέξω οι οποίες απαιτούν 40GB-100GB RAM και ενώ βιάζομαι να τις τρέξω και θα μου δώσουν αποτελέσματα σε λίγα λεπτά περιμένω μέρες για να τελειώσει κάποια διεργασία στους server. Φτιάχνοντας λοιπόν ένα main PC με 128GB RAM θα μου λυθούν τα χέρια σε αυτό το θέμα και θα τρέχω τις "ελαφριές" διεργασίες που δεν απαιτούν πολλά "τσακ μπαμ". Θα με βόλευε αν κρατούσα τον i7 2600 και να αγοράσω κάποια στιγμή στο μέλλον καινούριο CPU καθώς μετά από αυτή την αγορά ο 2600 θα μου περισσεύει, αλλά αφού δεν γίνεται να τον κουμπώσω κοιτάω τι είναι το πιο value for money αυτή τη στιγμή στην αγορά. Οι i7 είναι φτηνοί πλέον αλλά σε πόσα χρόνια θα χρειαστεί να τον αναβαθμίσω; Μήπως να έδινα το κάτι παραπάνω και να πήγαινα σε έναν Xeon ή i9? Το βλέπω σαν επένδυση και προσπαθώ να δω τι με συμφέρει σε βάθος χρόνου να επιλέξω. Έχεις κάποια πρόταση;
  10. x299 ή x399? Για 7820Χ σκεφτόμουν ή 7800Χ (ο 6core δεν είναι αυτός;) αλλά μετά μπήκα σε σκέψεις μήπως αξίζει την τρέχων στιγμή να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω σε i9 ή Xeon. Από άποψη μακροπρόθεσμης επένδυσης, μιας που είναι να δώσω αυτά τα Χ λεφτά να έδινα κάτι περισσότερο και να ξαναέπερνα καινούριο επεξεργαστή πχ σε 5-6 χρόνια αντί για 3-4. Τι πιστεύεις; Θα βόλευε αν κάποια από αυτές τις μητρικές ήταν και συμβατή με τον i7-2600 @ 3.40GHz 3.80GHz ώστε να μην αγοράζω καινούριο. Αλλά απ' ότι είδα δεν είναι συμβατά τα socket τους. 1060 ή 1070 είναι ένα δίλημμα που έχω καιρό τώρα, η 1080 είναι σίγουρα overkill για μένα.
  11. Χαιρετίζω το forum! Χρησιμοποιώ servers στα 250GB ή 500GB RAM (θα μου χρησίμευε και περισσότερη αλλά προς το παρόν συμβιβάζομαι) για την δουλειά μου και θέλω να αναβαθμίσω το PC μου ώστε όταν είναι απασχολημένοι οι servers να μπορώ να τρέχω μικρότερα trees στα 128GB και κάτω στο main PC setup μου. Δεν είμαι ειδικός στις λεπτομέρειες των motherboard και των επεξεργαστών οπότε και δυσκολεύομαι να επιλέξω το hardware για το PC που θα αγοράσω. (οπότε μιλάμε για motherboard, CPU και μνήμες PC και όχι server.) Ενδιαφέρομαι για motherboard με 8 slots για 128GB ram. Οι κάρτες γραφικών με αφήνουν αδιάφορο, λογικά θα βάλω μια 1070 για casual gaming σε υψηλή ανάλυση (σκέφτομαι και για 1060 αλλά με 1070 αισθάνομαι ότι θα έχω μεγαλύτερη διάρκεια σε βάθος χρόνου, ίσως και να είναι overkill). Επεξεργαστή λογικά θα πάω σε Intel. Δεν μπορώ να αποφασίσω μεταξύ των διαθέσιμων i7, i9 ή κάποιον Xeon, προφανώς πρέπει να ταιριάζει και στην motherboard. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο για την δουλειά μου ποιον από τους 3 θα επιλέξω αλλά έχοντας έναν Intel Core i7-2600 @ 3.40GHz 3.80GHz ο οποίος δεν θα είναι συμβατός κοιτάω να κάνω την καλύτερη value for money επένδυση στον επεξεργαστή (μιλάω πάντα για το main PC μου καθώς στους server δουλεύω με Xeon). Έχετε μήπως και κάποια πρόταση για το ποιες ram να βάλω; Corsair; Τέλος, έχετε κάποια πρόταση για SSD 500GB με γρήγορες ταχύτητες σε χαμηλή (value for money) σχετικά τιμή; Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζομαι threads ή cores στον επεξεργαστή, σας παραθέτω μερικά screenshot από τον κύριο server που χρησιμοποιώ εν ώρα δράσεις μήπως βοηθάει να καταλάβετε. Αρχικά σκεφτόμουν για ASUS x99 με 6core i7, αλλά διάβασα πολύ κακές κριτικές για την ASUS x99 και τείνω προς ASRock και σχετικά με τον επεξεργαστή δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη επένδυση ο 6core i7. Όλες οι προτάσεις καλοδεχούμενες!