argi

Members
  • Posts

    124
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by argi

  1. Όντως κλειδωνεις χαμηλά. Τέσσερα πέντε στενά πιο πάνω, 5 συνδέσεις που ξέρω (διαφορετικές εταιρίες) , κλειδώνουμε όλοι πάνω από 12Mbit.

    Ένα wag200g πενταετίας (openwag firmware) είχε uptime 70 ημέρες, μέχρι που χρειάστηκε να κάνω μία ανακατάταξη και έπρεπε να βγει από την πρίζα. Το pirelli της on, ήθελε κάθε 15-20 ημέρες restart , διοτι μπουκωνε, ειδικά μετά από πολυήμερο seeding. Αυτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να πας σε 150?+ ρουτερ για να είσαι σταθερός.

    Untitled.png

    Untitled.png

    Untitled.png

    Untitled.png.acaa366deeddb62b43c8e193f5d

  2. Μακάρι να έρθουν και να είναι όπως τα λένε. Αλλά με 25% στην επεξεργαστική ισχύ, πάλι ψόφια θα είναι τα διπύρηνα. Ελπίζω, τουλαχιστον, τα τετραπύρηνα να έχουν 25% μείωση στην καταναλωση.

  3. Διακρίνω , ξανά, μία είρωνία.....

    Απλά όπως αναφέρω εδώ ψάχνω μία καρτούλα για ένα project. Το μαύρο ασημί, όμως, δεν ταιριάζει χρωματικά...:gizmo::gizmo:

    Σοβαρά, τώρα, υπήρχε ποτέ κάρτα γραφικών ,μη επαγγελματική, που να πλησιάζει το κόστος αυτής, αναλογικά? (δηλ. το 2002 να κόστιζε 700?)

  4. @yoshi

    Ακόμη και στα multithreaded ο 2100 είναι στα ίδια σχεδόν με τον 3650, παρ' όλο που έχει 2 αντί 4 πυρήνες. Κάτι που δείχνει την δύναμη του ενός πυρήνα του 2100.(βλ. cinebench, 3dsmax)

    Sysmark, photoshop ο 2100 φεύγει μπροστά αρκετά. Στα encoding tests είναι μία η άλλη.

    Η hd2000 προφανώς είναι ψόφια μπροστά στην igp των Α6-Α8, και είναι ελάχιστα καλύτερη από το 880g που έχεις. Το καλό είναι ότι έχει Hardware acceleration, που βοηθάει το cpu σε διάφορες περιπτώσεις.

    @Armed

    Αφού μιλάμε για 3-4 χρόνια, το θέμα αναβαθμισιμότητας δεν παίζει, οπότε παίρνεις ότι καλύτερο μπορείς τώρα, για να κρατήσει περισσότερο. Απλά, δεν ξέρω άμα θα ήταν σωστό να πήγαινες σε g840 και να έπαιρνες μεγαλύτερη οθόνη π.χ 21,5''. Εκεί την διαφορά στην εμπειρία χρήσης θα την καταλάβει. Εκτός αν πρόκειται για pc καταστήματος, οπότε δεν έχει ουσία.

  5. Με μία γρήγορη ματιά είδα ότι αρκετά φθηνά gigabyte h61 mobos υποστηρίζουν ivy. Μπορείς να το ψαξεις.

    Το 50άρικο του 2100 συγκριτικά με τον 3400 αξίζει αφού, αν το anandtech είναι σωστό, μιλάμε για σχεδόν διπλάσια απόδοση.

    To HD2000 να αντέξει σε τι? Μία απλή ''κάρτα γραφικών'' είναι που δεν προορίζεται για παιχνίδια, εκτός αν είναι 3-4 χρόνων. Gpu acceleration σε hd videos υποστηρίζει, html5 acceleration δεν γνωρίζω (νομίζω πως ναι).

  6. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι το anandtech αλλά στην σύγκριση μεταξύ 3650 και 2100, ο 2100 φεύγει πανυγηρικά μπροστά, ακόμη και στα multithreaded benchmarks και καίει λιγότερο, που σημαίνει λιγότερο θόρυβο στο κουτί.

    Τα μόνα + της fm1 πλατφόρμας είναι η igp που αν δεν την χρειάζεσαι, θα σου πρότεινα να πάς προς s1155 και η δυνατότητα overclocking, που από τα λεγόμενά σου , κρίνω ότι δεν σε ενδιαφέρει.

    Απλά αν σε παίρνει οικονομικά βρες μητρική που υποστηρίζει τους ivy bridge, μιας και ποτέ δεν ξέρεις.(κάτι σε h67 ίσως).

    Τα AIO, όπως λες εσύ και ο Yoshi, προφανώς δεν συμφέρουν, ειδικά στα χρήματα που ψάχνεις.

  7. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω επίπεδα πριτσίνια, κατα προτίμηση αλουμινίου?

    Βολεύομαι και με απλά νίκελ βεβαια...

    Για την ακρίβεια θέλω τα πριτσίνια που έχει το coolermaster stacker 830. Η διάμετρος της κεφαλής είναι 6mm.

  8. ...ότι είπαν οι προλαλήσαντες..

    αν δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμη κατά 99.9% δεν θα έχεις θέμα, αρκεί να μην καλύπτει την επαφή.

  9. :hehe: Απ'ότι κατάλαβα ήδη θα αγοράσετε απο 1 οι 2 πρώτοι ενώ ο argi το θέλει αλλά όχι σε πράσινο ε? :hehe:

    Διακρίνω μία δόση ειρωνίας.... τελοσπάντων, το προσπερνάω λόγω εόρτών...

    Από την άλλη πλευρά το πράσινο είναι eco χρώμα, οπότε μπορεί να το προτιμήσω...:hehe:

  10. Μιας και σκέφτομαι για ένα project με mini itx + vga με χαμηλή κατανάλωση και το μικρότερο μέγεθος, κοιτάω να μην έχει εξωτερική τροφοδοσία. Έτσι κι αλλιώς οι low end sandy bridge δεν θα ''γεμίζουν'' μία κάρτα σαν την 460. Επιπλέον θα ήθελα να έχω την ελευθερία να παίξω και με pico psu ή flex psu κατα τον σχεδιασμό. Οπότε η max κατανάλωση της κάρτας θα μπορεί να είναι 70-80watt.

    Αλήθεια ποιες γνωστές εφαρμογές χρησιμοποιούν cuda?? Γιατί ψάχνω και δεν βρίσκω. Μόνο για quadro/tesla καρτες.

  11. Ετοιμάζοντας ένα νέο project, ζηταω τα φώτα σας.

    Μιας και έχω διακόψει την επαφή με το αντικείμενο (βλ. gaming), θα ήθελα μια γνώμη για το ποια κάρτα μπορεί να συνοδεύσει τον g530, με το μικρότερο bottleneck έως 100? ,χωρίς εξωτερική τροφοδοσία. Συμφέρει να πάω προς nvidia λόγω cuda ? (για photoshop)