George_o/c

Western Digital 3.5" Caviar Blue: Τώρα σε SATA 6.0 Gbps interface!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Western Digital 3.5" Caviar Blue: Τώρα σε SATA 6.0 Gbps interface!]http://reviews.hwbox.gr/news/western_digital.jpg[/NEWS_IMG]Η Western Digital ανακοίνωσε επισήμως την κυκλοφορία των πρώτων 3.5" Caviar Blue HDDs με SATA 6.0 Gbps interface. Οι νέοι desktop σκληροί δίσκοι λειτουργούν στις 7200 στροφές ανά λεπτό και χρησιμοποιούν τεχνολογία Advanced Format (4k Sectors). Θα γίνουν σύντομα διαθέσιμοι σε χωρητικότητες 250GB, 320GB, 500GB - 16MB Cache και 750GB, 1TB - 32MB Cache, με τιμές 32.85?, 33.25?, 34.49?, 45.10? και 53.19? αντίστοιχα.

Παρόλο που δεν γνωστοποιήθηκαν οι ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων σε λειτουργίες ανάγνωσης και εγγραφής, 53? δεν είναι πολλά για 1TB, 32MB Cache & SATA 6.0 Gbps interface.

[img_ALT=Western Digital 3.5" Caviar Blue: Τώρα σε SATA 6.0 Gbps interface!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d02d455a6c41.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Γιατί η μόνη τεχνολογία που μπορεί να το στηρίξει είναι η SSD και από την άλλη οι SATA 3 συσκευές δουλέυουν σε SATA 6 συνδέσεις.

Ο μηχανικός δίσκος δεν θα σου δώσει και κάποιο προβάδισμα, μιας και κανένας τους δεν έφτασε το φράγμα του sata 3 controller. Απ'οσο ξέρω ούτε καν σε raid 0 (αλλά ας με διαψεύσει κάποιος).

Στην τελική η βιομηχανία από μόνης της απορρίπτει το sata 6 και πάει σε PCI-Ex λύσεις, βλέπε Revodrive, Iodrive και σύντομα θα έρθουν και άλλοι πχ Intel.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα ειναι μεχρι να ενσωματωση η Intel στον ICHxR SATA 3.0 interface. Η AMD το εχει κανει ηδη.

Μολις γινει το βημα απο την Intel (γιατι δεν εχει γινει θα πω την αποψη μου παρακατω) τοτε θα παρουσιαζονται ολες οι υλοποιησεις σε SATA 3.0.

H Intel προκειται να βγαλει την νεα γενια SSD G3 στα πολυ κοντα. Η ανακοινωση αναφερει οτι τα drives θα ειναι SATA 2.0. Επισης το P67 δεν εχει native υποστηριξη SATA 3.0 αλλα κλασικα το υποστηριζει με εξτρα controller της NEC (αθλιος controller... στα 102MHz PCI-express δεν δουλευει καθολου).

Δύο ευκαιριες για την Intel ωστε να βγαλει χρημα.

Να παρουσιασει αργοτερα το P67A το οποιο θα εχει native υποστηριξη SATA 3.0 απο τον ICHxR controller και να βγαλει ακομα μια γενια G3 SSDs ωστε να υποστηριζουν και αυτοι SATA 3.0.

Τι πιο απλο?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now