George_o/c

PCMark04 - How to run @ 2-core/4-core CPUs ;)

Recommended Posts

Λοιπόν, δεν ξέρω αν είμαι ο μοναδικός που ασχολείται ακόμα με το PCMark04 :hehe:, πάντως έφτιαξα ένα μικρό video στο οποίο εξηγώ πως να το τρέξετε σε διπύρηνα ή τετραπύρηνα CPUs. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο Grammar Test όπου αν το PCMark04 δει πάνω από 1 φυσικό πυρήνα, το προσπερνά με αποτέλεσμα να μην βγάζει τελικό score. Για να αντιμετωπίσετε το προαναφερθέν θέμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα που να αλλάζει on the fly το affinity από δύο σε ένα πυρήνα και έπειτα να το επαναφέρει. Αν προσπαθήσετε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο να αλλάξετε affinity την ώρα που τρέχει το bench, ακυρώνεται το test και... λε πουλέ :P Αν πάλι βάλετε απ' την αρχή affinity σε ένα από τους δύο πυρήνες, το score μειώνεται απίστευτα πολύ! Με το "tweak" αυτό λοιπόν από παίρνετε ΠΑΡΑ πολλούς πόντους στο τελικό score :T:

Μετά από σύντομο search στο internet, βρήκα το GnS affinity ;)

DOWNLOAD LINK: [ATTACH]5207[/ATTACH]

Τα υπόλοιπα στο video :)

GnS_Affinity.zip

GnS_Affinity.zip

Link to comment
Share on other sites

@ΑGEORGE: Και εγώ το έχω τρέξει κανονικά με διπύρηνο T2390 χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Κάποιες φορές το κάνει και κάποιες άλλες όχι, δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει. Ίσως έχει να κάνει με την cache ή κάτι άλλο, who knows.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια φορά θα σου χρειαστεί ;) Εγώ κάποτε θέλω να πάρω το παγκόσμιο στο PCMark04 και συγκεκριμένα στα dual core cpus. Γιατί οι Ρώσοι και οι Γερμανοί το έχουν κάνει επάγγελμα και νομίζουν ότι είναι φοβεροί και τρομεροί :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Τρελό ξέθαμα για να πω ότι δεν χρειάζονται έξτρα προγράμματα για να βγάλεις PCMark04 με τετραπύρηνο/εξαπύρηνο και ούτω καθ' εξής.

Ανοίγεις το PCMark, ανοίγεις task manager, και έχεις έτοιμο το affinity στο CPU1 μόνο χωρίς να πατήσεις ok. Στο denitializing μεταξύ δεύτερου και τρίτου test (το τρίτο είναι το Grammar που έχει το πρόβλημα), πατάς ok και μετά όσο τρέχει το Grammar ξαναγυρνάς το affinity σε όλους τους πυρήνες. Ξανά στο deinitializing (αφού τελειώσει το grammar δλδ), πατάς ok και το score βγαίνει κανονικότατα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now