George_o/c

AMD Deccan: Ξεκινά ήδη το testing του απόγονου της Brazos Fusion platform!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Deccan: Ξεκινά ήδη το testing του απόγονου της Brazos Fusion platform!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που παρακολουθούν στενά την βιομηχανία μικρο-επεξεργαστών της Ταϊβάν, η AMD θα ξεκινήσει το testing του απόγονου της πλατφόρμας Brazos μες στο Q1 2011! Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πρώτη Fusion-based πλατφόρμα aka Brazos, η οποία αποτελείται από Zacate/Ontario APUs και το Hydson chipset, θα κάνει το ντεμπούτο της στις αρχές του νέου έτους. Έρχεται λοιπόν η Advanced Micro Devices και λέει ότι το testing της Deccan πλατφόρμας θα ξεκινήσει οσονούπω για να λανσαριστεί στην αγορά ο απόγος του Brazos μες στο 2012.

Η πλατφόρμα Deccan απευθύνεται σε low-cost low-power desktops και mobile PCs, tablets. Αποτελείται από Krishna/Wichita APUs και το Yuba chipset. Τα APUs θα κατασκευαστούν με βάση την λιθογραφική μέθοδο 28nm, θα φέρουν DirectX 11 GPU και ένα με τέσσερις Bobcat x86-64 πυρήνες. Το testing της Deccan ξεκινά το Q1, η δειγματοποίησή της στους συνεργάτες της AMD θα πραγματοποιηθεί μες στο Q2 2011, το shipping της στο τέλος του 2011 και η άφιξη στα ράφια των καταστημάτων μες στο 2012.

[img_ALT=AMD Deccan: Ξεκινά ήδη το testing του απόγονου της Brazos Fusion platform!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d1c2d4e7c2b4.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα είναι...28nm BULK Silicon η HighK Metalgate? Και από ποιον κατασκευαστή; TSMC η Globalfoundries;

Γιατί αν κατασκευαστεί στις προδιαγραφές του Slide, μιλάμε για φοβερό scaling προς τα κάτω... αλλά και προς τα επάνω...σε καταναλώσεις/x86 πυρήνες/gpu shaders, ειδικά εαν οι shaders είναι οι νέοι VLIW4 της σειράς Radeon 6900. Η AMD έχει ένα μικρό κτηνάκι εδώ πέρα.

10dvz87.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν καταφερει να παιξει με GloFo η AMD για αυτα τα chips, θα ειναι μεγαλο βημα σε αυτο που οραματιζονταν, οταν την εφτιαχναν. Κι αν καταφερουν τις επιδοσεις που θελουν - σε λογικο χρονικο διαστημα και οχι αφοτου η Intel εχει παλι παρει ολη την αγορα - μαλλον θα εχουμε εναν σιγουρο νικητη :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now