George_o/c

Η Intel απευθύνθηκε στην TSMC για την κατασκευή των Ivy Bridge chipsets;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Intel απευθύνθηκε στην TSMC για την κατασκευή των Ivy Bridge chipsets]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Κατά τα λεγόμενα διαφόρων "κακοπροαίρετων" ανθρώπων στην βιομηχανία μικρο-επεξεργαστών, η Intel αποφάσισε να μην παράγει τα chipsets των Ivy Bridge επεξεργαστών στα εργοστάσιά της, αλλά αντιθέτως να απευθυνθεί στον κατασκευαστικό γίγαντα της Ταϊβάν που ακούει στο όνομα TSMC. Από από ότι φαίνεται, η συγκεκριμένη κίνηση θα μειώσει δραματικά το κόστος παραγωγής και θα δώσει την ευκαιρία στην Intel να αφιερωθεί ακόμα περισσότερα στα μελλοντικά nodes για CPUs.

Για όσους δεν γνωρίζουν ή τα έχουν μπερδέψει λιγάκι, οι Ivy Bridge θα αποτελέσουν τους πρώτους επεξεργαστές που βασίζονται στην λιθογραφική μέθοδο 22nm, η κυκλοφορία των οποίων προγραμματίστηκε στις αρχές του 2012. Για να κυκλοφορήσουν βέβαια τόσο νωρίς, επιβάλλεται τα Panther Point chipsets να ξεκινήσουν να παράγονται από τις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2011. Όσον αφορά την τεχνολογία κατασκευής των chipsets, αν τελικά τα αναλάβει η TSMC θα βγουν λογικά στα 40nm, μιας και τα 28nm έχουν κλείσει από AMD & NVIDIA για τις κάρτες γραφικών επόμενης γενιάς.

Link to comment
Share on other sites

Πως θα μειωσει το κοστος παραγωγης αν τα στειλει εξω?

Παντα το in-house ειναι φθηνοτερο - αυτο ισως σημαινει οτι εχουν προβληματα στο δικο τους εργοστασιο, γιατι η Intel δεν το συνηθιζε αυτο στο παρελθον!

Κι αν κανει κανα fail η TSMC και εχει ασχημα yields, θα πεσει πολυ γελιο :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now