George_o/c

Αυξήσεις της τάξεως του 10-20% στις τιμές μητρικών καρτών το Q1 2011

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Αυξήσεις της τάξεως του 10-20% στις τιμές μητρικών καρτών το Q1 2011]http://reviews.hwbox.gr/news/economic.jpg[/NEWS_IMG]Η συντριπτική πλειοψηφία των IT enthusiasts γνωρίζουν ότι ολόκληρη η βιομηχανία ηλεκτρονικών υπολογιστών εδρεύει στην Ταϊβάν και την Κίνα. Τόσο η παραγωγή εξαρτημάτων όσο οι πωλήσεις και η τιμή τους προσαρμόζονται αρχικά με τα δεδομένα των προαναφερθέντων χωρών και έπειτα διέρχονται από διαδικασίες ανατίμησης ανάλογα την χώρα που θα εισαχθούν και τους προμηθευτές. Δυστυχώς τα πράγματα στην Κίνα και την Ταϊβάν δεν πηγαίνουν πολύ καλά, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του τον αυξημένο πληθωρισμό, το τεράστιο έλλειμα και την γενικότερη κρίση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Ως συνέπεια του προηγούμένου οι κατασκευαστές μητρικών καρτών τα βρίσκουν λιγάκι σκούρα, κυρίως στις τιμολογιακές πολιτικές που ακολουθούν για τα προϊόντα τους. Βάλτε μες στο παιχνίδι και την νεότερη απόφαση της Intel που σταμάτησε την παραγωγή G31 chipsets, οπότε οι κατασκευαστές πρέπει να βασίσουν το entry segment τους στο G41 και η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη.

Έγκυρες πηγές μες στη βιομηχανία motherboards είπαν ότι οι τιμές των ASUS, Gigabyte & MSI μητρικών θα ακολουθήσουν σύντομα ανοδική πορεία, λόγω του ότι οι κολοσσοί πρέπει να τα βγάλουν πέρα με τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, εργατικά χέρια και ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Ετοιμαστείτε για ένα +10% μες στο Q1 2011, το οποίο δύναται να σκαρφαλώσει έως και στο 20% στα high-end μοντέλα, αν η εργασία στην Κίνα συνεχίσει να κοστίζει τόσο πολύ. Για το τέλος αφήσαμε τον χείριστο ίσως παράγοντα... Οι κατασκευαστές που ειδικεύονται στον τομέα των Printed Circuit Boards (PCBs) αύξησαν τις τιμές τους κατά 50% (από $6000 σε 9000$ USD ανά τόνο), πράγμα που έχει άμεση επίπτωση στην τελική τιμή μιας μητρικής.

[img_alt=Αυξήσεις της τάξεως του 10-20% στις τιμές μητρικών καρτών το Q1 2011]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d20c3b4eabf5.jpg[/img_alt]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Να υπολογίσουμε και την αύξηση των τιμών ταυτόχρονα με μείωση των εξαγωγών σε σπανία μέταλλα που παράγει η Κίνα και χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία. Με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε τραγικά επίπεδα και τους τζίρους 40%+ κάτω, το highend/enthusiast hardware θα γίνεται όλο και ποιο ακριβό χόμπι...

Link to comment
Share on other sites

Στέλεχος της ASUS μίλησε στο digitimes και είπε ότι σύντομα οι τιμές θα ανέβουν 5-10%, και μάλιστα σε ορισμένα high-end μοντέλα έως 15%. Μέχρι τον Μάρτη θα τις καταλάβουμε τις αυξήσεις ;)

Link to comment
Share on other sites

Από όλα αυτά που διαβάζω στο αρχικό post, δεν καταλαβαίνω γιατί θα επηρεαστούν μόνο οι τιμές στις μητρικές και όχι σε κάθε είδους κάρτα που βάζουμε στο pc μας.

Link to comment
Share on other sites

"...η εργασια στην Κινα συνεχιζει να κοστιζει τοσο πολυ..."

wat?? τρελα πουλανε?? ποσα θα θελουν για μια mainstream mobo της προκοπης?? 300αρες?? και οι high end θα πανε στο 500ρικο ολες?? καλα κρασια..

Link to comment
Share on other sites

Σπύρο οι Κινέζοι ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους, δεν το έγραψα έτσι απλά για να το γράψω στην είδηση. Καιρό τώρα κάνουν κινητοποιήσεις για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εργασίας και να αυξηθεί ο μισθός τους! Θα βλέπεις ότι σιγά σιγά αρκετοί θα πηγαίνουν τα εργοστάσιά τους στο Μπαγκλαντές και την Ινδία για να βρουν ολόφρεσκα φθηνά εργατικά χέρια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now