George_o/c

AMD FX: Επιστρέφουν οι FX CPUs για να ανταγωνιστούν τους Intel Core i7 Extreme!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD FX: Επιστρέφουν οι FX CPUs για να ανταγωνιστούν τους Intel Core i7 Extreme!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]H αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει τόσα και τόσα θετικά για τους επερχόμενους Bulldozer που τους περιμένουμε πως και πως. Αυτό όμως που χρόνια τώρα λείπει από την γκάμα προϊόντων της AMD είναι ένας επεξεργαστής που πραγματικά θα κάνει τους enthusiasts να εκστασιαστούν και να τρέξουν να τον αγοράσουν! Οι προσευχές μας εισακούστηκαν αφού η AMD δήλωσε πως θα κάνει το μεγάλο comeback - επιστρέφουν οι FX CPUs για να ανταγωνιστούν τις ναυαρχίδες της σειράς Intel Core i7 Extreme. Με την έλευση της νέας Bulldozer αρχιτεκτονικής, οι πυρήνες του επεξεργαστή θα επικοινωνούν γρηγορότερα, ενώ επίσης θα αυξηθούν οι εντολές ανά κύκλο του ρολογιού και θα υϊοθετηθούν οι Advanced Vector Extensions (AVX).

Έτσι λοιπόν τα AMD Bulldozer "Zambezi" desktop chips θα χωριστούν σε δύο ultra high-end SKUs: το οχταπύρηνο AMD Vision Black FX και το performance segment AMD Vision Ultimate FX! Αν αναρωτιέστε τι θα συμβεί με τα Black Edition CPUs, θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην αγορά γιατί πολύ απλά ποτέ δεν αντικατέστησαν τα FX. Απλά είχαν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

[img_ALT=AMD FX: Επιστρέφουν οι FX CPUs για να ανταγωνιστούν τους Intel Core i7 Extreme!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d20cd028fd97.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Απο οτι φαινετε η AMD νιώθει αρκετά σίγουρη για να αποκτήσει ενα κομμάτι της πίτας της HighEnd αγορας που ανήκει στην Intel, αρα πιστεύει οτι κατέχει ενα πραγματικά ανταγωνιστικό προϊόν στα εργαστήρια της αυτήν την στιγμή, με 2MB L2 Cache ανα module άμεσα διαθέσιμα σε κάθε εφαρμογή με μικρότερο αριθμό threads, τα 2 load store units ανα Integer Unit στο Μodule και την νέα πολύ δυνατή FPU με την μοναδική υποστήριξη FMA (Fuse Multiply Accumulate) που έχουν μόνον οι highend GPUS, ο Bulldozer αρχιτεκτονικά και στα χαρτιά δείχνει μια πολύ προχωρημένη και πρωτοποριακά σχεδιασμένη CPU αλλά θα κριθεί στα πραγματικά workloads και στα tests του Spec.org, προσωπικά πιστεύω οτι εάν πετύχει επιδόσεις ισάξιες και ανώτερες ενός 6πυρηνου Intel Gulftown σε τιμή κάτω από τα 500 ευρώ, θα είναι ένα επιτυχημένο προϊόν και θα κρατήσει την AMD στο προσκήνιο για ακόμη 5 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Κραταω επιφυλαξη για τα τεστ του Spec.org / κατι ακουγοταν παλαιοτερα οτι τα "επαιρναν" απο την nVIDIA για να βγαζουν πανω τις Quadro στο ViewPerf, την ωρα που σε αληθινα σεναρια ηταν στα ιδια επιπεδα με τις FireGL.

Link to comment
Share on other sites

Κραταω επιφυλαξη για τα τεστ του Spec.org / κατι ακουγοταν παλαιοτερα οτι τα "επαιρναν" απο την nVIDIA για να βγαζουν πανω τις Quadro στο ViewPerf, την ωρα που σε αληθινα σεναρια ηταν στα ιδια επιπεδα με τις FireGL.

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω μιας και το Spec αποτελείται από ολόκληρη την βιομηχανία και δεν έχει σχέση με εμπορικά δημοσιογραφικά sites και οργανισμούς, marketing funds και διάφορα συμφέροντα...Εαν ξέρεις τι να διαβάσεις και πως, παίρνεις μια ξεκάθαρη εικόνα πάνω στις πραγματικές ικανότητες ενός προϊόντος, αρχιτεκτονικής και στους κανόνες που θέτει η server αγορά που είναι επιδόσεις προς κατανάλωση προς κόστος.

Αυτό που συνέβαινε στο Spec είναι ότι στο παρελθόν αρκετοί Vendors ξεγελούσαν την σουίτα γυρνώντας κάποια knobs εδώ και εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Performance Optimizations και Tunings "γυαλίζοντας" με αυτόν τον τρόπο κάποια αρχιτεκτονικά μειονεκτήματα και inefficiencys αλλά εννοείται και το αντίστροφο, ειδικά εάν σου ανήκει και ο Compiler. Στην περίπτωση της Intel που κατέχει μια εξαιρετική σειρά προϊόντων για Developers, ειλικρινά δεν πρέπει να περιμένει κανείς να δει ανταγωνιστικά προϊόντα να τα πηγαίνουν "καλά" στα δικά της εργαλεία και παράγωγο κώδικα... Τιμωρήθηκε πρόσφατα για αυτές τις παλιές πρακτικές της και πλέον το ανακοινώνει στις σελίδες και στις πληροφορίες των developer προϊόντων της.

Εξ ου και γιατί η βιομηχανία επιμένει σε OpenSource προγράμματα και Compilers η Vendor Neutral προϊόντα όπως τα εργαλεία της Microsoft, ο Linus Torvalds ο οποίος για όσους τον παρακολουθούν είναι no bullshit χαρακτήρας και άνθρωπος με κάποιες γνώσεις στα computers κάπως καλύτερες από εμάς.... συμβουλεύεται και προτείνει εδώ και χρόνια ένα συγκεκριμένο test του Spec.org για να αξιολογεί αρχιτεκτονικές και επεξεργαστές σε Integer workloads που αποτελούν το 90% των εφαρμογών εκεί έξω δίχως κανένας να μπορέσει να το "κοροϊδέψει" όπως ισχυρίζεται ο ίδιος και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να μην τον πιστέψω, το 403.gcc της σουίτας SPEC CPU2006. Εδώ πιστεύω θα κριθούν και οι Integer πυρήνες του Bulldozer και οι επιδόσεις τους σε realife εφαρμογές πάντα σε συνάρτηση με το σύνολο της πλατφόρμας, τις ενεργειακές καταναλώσεις και το κόστος, ανεξαρτήτως πλατφόρμας λειτουργικού, τουλάχιστον για την βιομηχανία και την αγορά.

Link to comment
Share on other sites

To "i'll be back" με τον εξολοθρευτή είναι όλα τα λεφτά πάντως. Φαίνονται πολύ σίγουροι για τον επεξεργαστή και μακάρι να είναι έτσι

Link to comment
Share on other sites

Όπως αναφέρει και ο Intel User, άμα δεν τον δούμε να τρέχει δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Μακάρι να είναι δυνατός για να ταραχθούν τα νερά της intel, όπως είχε γίνει κάποτε με τους athlon.

Link to comment
Share on other sites

Σε FP δεν τον βλέπω να τραβαει όσο ο SB και όταν ενεργοποιηθούν και τα AVX με το SP1 στα Win 7 βλέπω να γίνετε σφαγή.

Σε INT πρέπει να δίνει καλά σε Multithreaded εφαρμογές και πιο πολύ θα είναι ανταγωνιστικός με καλές επιδώσεις σε Server.

Link to comment
Share on other sites

O esdee σήμερα μας ανακοίνωσε πώς εάν είναι καλοί οι FX (εγώ νομιζω πώς δεν θα έιναι)

θα ασχοληθεί πάλι με το άθλημα :hehe:

Αυτή την δήλωση την είχε ξανακάνει όταν τα παράτησε παρέα με τον τελευταίο FX57 που είχε με 71 σπασμένα pin :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now