George_o/c

Acer Sandy Bridge tablets με Android OS: Το τέλος των netbooks;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Acer Sandy Bridge tablets με Android OS: Το τέλος των netbooks]http://reviews.hwbox.gr/news/acer.jpg[/NEWS_IMG]Εκτός από τα ARM tablets που παρουσίασε στην τεχνολογική έκθεση CES 2011, η Acer σήμερα ανακοίνωσε την κυκλοφορία τουλάχιστον τριών tablet PCs που φέρουν επεξεργαστή Intel Sandy Bridge. Οι ανώνυμες -προς το παρόν- συσκευές θα έχουν οθόνες αφής 7" και 10", ενώ φημολογείται ότι διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android και όχι Windows 7, που κατά γενική ομολογία είναι το πιο συνήθες λειτουργικό σε x86 chip systems.

Επιπλέον o Lu Bing-hsian, Υπεύθυνος του τμήματος Πωλήσεων στην Acer, δήλωσε ότι τα Sandy Bridge tablet PCs θα αντικαταστήσουν σιγά-σιγά την ευρεία γκάμα netbooks της εταιρείας. "Μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν tablet PCs αντί για netbooks προκειμένου να ικανοποιήσουν τις φορητές υπολογιστικές ανάγκες τους, οπότε ποιος ο λόγος να επικεντρωνόμαστε στα netbooks", συνέχισε.

Link to comment
Share on other sites

Τα tablets δε μπορούν να αντικαταστήσουν εντελώς τα netbook, γιατί ενώ και τα δυο είναι ultra-portable, τα tablet πάσχουν στο θέμα του πληκτρολογίου. Για παράδειγμα εγώ χρησιμοποιώ ένα netbook για να γράφω προγράμματα/projects κτλ.

Με το tablet δε μπορώ να το κάνω αυτό ενώ με ένα laptop δεν έχω την ίδια αυτονομία και φορητότητα.

Έτσι πιστεύω πως το μέρος (και μάλλον το μεγαλύτερο) των καταναλωτών που χρησιμοποιεί netbooks για να μπαίνει facebook, στο mail τους κτλ. το tablet θα τους βολέψει καλύτερα, αλλά για τους άλλους που απαιτούν πληκτρολόγιο το tablet δε είναι σε καμία περίπτωση ικανό να πάρει τη θέση ενός netbook.

Θα μου πείτε υπάρχουν υλοποιήσεις tablet και με πληκτρολόγιο (βλέπε ASUS), ωστόσο εγώ δε τις βρίσκω καθόλου βολικές...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now