GoriLLakoS

20% Άυξηση στις τιμές των μνημών για τον Απρίλιο !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547f0a8b276143.jpg[/WRAPLEFT]Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσαν στον δικτυακό χώρο του bloomberg.com σχετικά με την άνοδο των τιμών στις DDR μνήμες ! Οι δημοσιογράφοι που έγραψαν το άρθρο υποστηρίζουν πώς θα έχουμε μιά άνοδο της τάξης του 10% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απριλίου, και άλλο ένα 10% τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Απριλίου από μεριάς της Elpida!

Οι τιμές στις μνήμες έχουν πέσει δραματικά απο την περσυνή ίδια περίοδο και εκέι που ένα κιτ 800MHz κόστιζε περί τα 230?, αυτήν την στιγμή με ~50? μπορεί να αποκτήσει το ίδιο κιτ !

Αυτό όπως καταλαβαίνεται δέν είναι καθόλου "υγιεινό" για όλους τους μεγάλους κατασκευαστές ολοκληρωμένων όπως η Elpida, η Nanya, η Qimonda, η Samsung, η Powerchip, η ProMos και η Hynix και η "συμφωνία" θα γίνει απο κοινού όπως όλα δέιχνουν !

Για να επιτευχθούν οι χαμηλές τιμές που έχουμε τους τελυταίους 8 μήνες , η μόνο λύση απο αυτούς τους κολλοσούς ήταν να στοκάρουν υπερβολικά μεγάλα αποθέματα, αλλά μάλλον δέν πήγαν όλα όπως θα θέλανε και αρχίσανε να ρίχνουν τις τιμές έτσι ώστε να ξεστοκάρουν !

Μετά απο όλη αυτήν την ιστορία, η μοναδική εταιρία που σημέιωσε κέρδη ήταν η Samsung, ενώ οι Elpida, Nanya και Qimonda AG αναφέρανε φύρα, ενώ η Hynix και η Micron Technology Inc. σημείωσαν την μεγαλύτερη μείωση κερδών και τζίρου για τα τελευταία 4 χρόνια, αγγίζοντας αρνητικά νούμερα ! ! !

Απο το άλλο χέρι, αναλυτές απο τις UBS, Macquarie και CLSA γράφουν πώς οι τιμές θα πέσουν και άλλο σε ποσοστό 10% μέσα στον Απρίλιο , και ότι είναι αδύνατο να ανέβουν 20% μέχρι τα μέσα του 2008 ή ακόμα χειρότερα μέχρι τα τέλη του 2008 αφού όλες οι εταιρίες έχουν ακόμα τεράστιο απόθεμα σε ICs !

Ενώ οι δημοσιογράφοι του Dramexchenge γράφουν πώς άμα υπάρξει πιθανή άυξηση τιμών 20%, θα είναι η μεγαλύτερη αύξηση τιμών που θα έχει σημειωθεί απο τον Ιούλιο του 2007 !

Ο Brian Shieh, πρόεδρος της Powerchip Inc. πρίν απο ένα μήνα πρόβλεψε πώς οι τιμές στα 1-gigabit chip θα φτάσουν μέχρι τον Ιούλιο τα $3.50/Chip αλλά απο τότε η τιμή τους έχει πέσει κατά 7 cents φτάνοντας τα $1.81 ! ! !

Η Credit Suisse Group είπε στις 11 Μαρτίου πώς οι τιμές των 1- gibabit chip μπορεί να φτάσουν τον Απρίλιο μέχρι και τα $4 , ενώ απο μεριάς της Woori Investment & Securities Co. είχαμε μια σχετική ανακόινωση στις 21 Μαρτίου πώς οι τιμές θα ανέβουν το δέυτερο εξάμηνο του 2008!

Με δικό μας feedback απο τις εταιρίες, η άυξηση τιμών όντως θα λάβει χώρα, αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό απο το 20%, και θα μετρήσει μόνο για τις DDR2 μνήμες !Οι DDR1 θα παραμέινουν στα ίδια επίπεδα, ενώ οι DDR3 μέχρι και τα τέλη Απριλίου θα παραμείνουν επίσης στα ίδια επίπεδα !

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

εγω που παραγγειλα της ασπρες mushkin στα 95ευρω και λενε οτι θα ερθουν απο 3 απριλη να αρχησω να ανυσηχω οτι θα αλλαξουν την τιμη και να παρω τις μαυρες; παντος το θεμα μνημης εχει καταντηση αιδια εχω αλλαξει 3φερες γνωμη. ^^

Link to comment
Share on other sites

Όχι απλά θα σταματήσει αλλά θα ξανα ανέβει το δολλάριο γιατι η Αμέρικα έχει μαμηθεί στις εξαγωγές και η Ευρώπη έχει πιάσει πάτο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now