GeorgeMan

Broadcom BCM28150 SoC: Ακόμα ένα διπύρηνο chip για smartphones!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Broadcom BCM28150 SoC: Ακόμα ένα διπύρηνο chip για smartphones!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7eea4ceb174.jpg[/NEWS_IMG]Μόλις πριν 18 μήνες, τα smartphones θεωρούνταν επαγγελματικά τηλέφωνα. Τότε, ο μόνος τρόπος να προσφερθεί η απαιτούμενη ισχύς φάνταζαν τα SoC, ήτοι "System On a Chip", δηλαδή ένα τσιπ το οποίο θα ενσωματώνει επεξεργαστή γενικής χρήσης, καθώς και ειδικής χρήσης, όπως επεξεργασία γραφικών, αποκωδικοποίησης video κτλ.

Σήμερα, ένα smartphone αποτελεί πλέον λύση για πολλούς καταναλωτές και σίγουρα έχει ξεφύγει από την "επαγγελματική" έννοια που είχε λίγο παλαιότερα. Οι εταιρείες έχουν προχωρήσει στη παραγωγή διπύρηνων επεξεργαστών πλέον, έτσι και η Broadcom δε θα μπορούσε να μείνει απ' έξω.

Στη σελίδα των προϊόντων της Broadcom, εμφανίστηκε ένας νέος επεξεργαστής με το όνομα BCM28150, ο οποίος είναι διπύρηνος, βασισμένος στην αρχιτεκτονική του ARM Cortex A9 και λειτουργεί στο 1,1Ghz. Οι πυρήνες του κάνουν χρήση του Merlyn app της Broadcom, καθώς και του VideoCore IV για τη παραγωγή γραφικών (υποστηρίζοντας openGL), επιτυγχάνοντας έτσι την πλήρη επιτάχυνση 1080p video μέσω hardware, όπως επίσης και τρισδιάστατων γραφικών στη φυσική ανάλυση της οθόνης του εκάστοτε smartphone που θα χρησιμοποιεί το εν λόγο chip. Φυσικά, το τσιπ δε θα θεωρούνταν ολοκληρωμένο αν δεν υποστήριζε ασύρματη διασύνδεση διάφορων τύπων, όπως πρωτοκόλλων EDGE, WCDMA, HSPA+, HSDPA. Σχεδιάστηκε να χρησιμοποιηθεί σε Android smartphones, αλλά υποστηρίζει και άλλα λειτουργικά συστήματα.

Το εν λόγω τσιπ κατασκευάζεται στα 40nm και έρχεται παρέα με το BCM2091 για τη λήψη RF σήματος, καθώς και του BCM59056, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση ενέργειας, καθώς και την υποστήριξη wifi, bluetooth, FM και A-GPS.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now