GeorgeMan

Η Nvidia λανσάρει το νέο 4πύρηνο SoC της για φορητές συσκευές με το όνομα Tegra3!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Nvidia λανσάρει το νέο 4πύρηνο SoC της για φορητές συσκευές με το όνομα Tegra 3!]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG]Η Nvidia χθες ανακοίνωσε τον απόγονο του Tegra 2, ο οποίος φέρει την όχι και τόσο ευφάνταστη, αλλά αναμενόμενη ονομασία Tegra 3.

Πρόκειται για ένα SoC με την κωδική ονομασία Kal-El (το όνομα του σούπερμαν), έχει τέσσερις πυρήνες και βρίσκεται ήδη καθ οδόν προς τις εταιρείες, έτσι ώστε να το ενσωματώσουν στα προϊόντα τους από τον Αύγουστο και μετά.

Το Tegra 3 αναμένεται πρώτα να ενσωματωθεί σε tablets και προς το τέλος του έτους σε smartphones. Η Nvidia υπόσχεται πενταπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με το Tegra 2, ενώ θα περιλαμβάνει και μία 12πύρηνη GPU που θα υποστηρίζει 3D stereo δυνατότητες καθώς και αναλύσεις έως 2560x1600.

Κοιτάζοντας λίγο το απώτερο μέλλον, μπορούμε να δούμε πως η Nvidia έχει πλάνα για τα επόμενα SoC της, με ονόματα Bruce Wayne (Batman) το 2010, Logan (Wolverine) το 2013 και Tony Stark (Iron Man) το 2014, με το τελευταίο να προσφέρει χονδρικά 75 φορές την επεξεργαστική ισχύ του Tegra 2! Φαίνεται πώς η Qualcomm, η Texas Instruments και η Marvell θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να μη χάσουν σημαντικό μερίδιο από την Nvidia.

[img_ALT=Η Nvidia λανσάρει το νέο 4πύρηνο SoC της για φορητές συσκευές με το όνομα Tegra 3!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784d5bb75208297.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η Nvidia λανσάρει το νέο 4πύρηνο SoC της για φορητές συσκευές με το όνομα Tegra 3!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784d5bb7521677e.jpg[/img_ALT]

Edited by GeorgeMan
Link to comment
Share on other sites

αυτό είναι τρελό !!!!!!!!!! και τι να την κάνεις τόση ισχύ ???????

Το Tegra 3 αναμένεται πρώτα να ενσωματωθεί σε tablets και προς το τέλος του έτους σε smartphones

ε σε αυτές τις συσκευές θα χρειαστεί

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι Desktop x86 επεξεργαστής αλλά ARM Cortex Α9. Ολοι παραπονιούνται για τους Atom στα Netops ότι δεν είναι γρήγοροι και θέλουν πιο γρήγορα CPU και τώρα που θα έχουμε 4 πυρήνες με λιγότερο από 1W κατανάλωση και 1440p Video Decoding σας φαίνεται υπερβολή ??

Εγώ λέω ότι οι μέρες των χ86 επεξεργαστών στα Mobile αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now