George_o/c

Enermax MaxRevo PSUs @ CeBIT 2011: 1200W, 1350W και 1500W για τους απαιτητικούς

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Enermax MaxRevo PSUs @ CeBIT 2011: 1200W, 1350W και 1500W για τους απαιτητικούς]http://reviews.hwbox.gr/news/enermax.jpg[/NEWS_IMG]Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τώρα τελευταία η Enermax βάλθηκε να ανανεώσει ολόκληρο το lineup τροφοδοτικών της, αφού μετά τις καινούριες οικογένειες NAXN, LEPA και EXX, λανσάρισε στην CeBIT και τα MaxRevo. Η συγκεκριμένη σειρά τροφοδοτικών έχει σχεδιαστεί ειδικά για multi-GPU συστήματα, βιομηχανικά PCs, workstations και servers, όλα από τα οποία ξεχωρίζουν λόγω της ενεργειακής δίψας που τα διακατέχει.

Τα Enermax MaxRevo είναι απολύτως συμβατά με τα τελευταία standards των server PSUs και διαθέτουν έξι ισχυρές +12V γραμμές, 94% peak efficiency (80Plus Gold) και ισχύ 1200W, 1350W και 1500W.

[img_ALT=Enermax MaxRevo PSUs @ CeBIT 2011: 1200W, 1350W και 1500W για τους απαιτητικούς]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614d6e84ecddcf3.png[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Τελικα ειναι καλητερα να εχεις 6 12αρες με συνολο 100Α

η μια 12αρα με 100Α?

Οι 580gtx αν διαβασετε το μανουαλ θελουν μινιμουμ 46α στην 12ν

αν εχεις ενα psu με 6χ20Α 12αρες τοτε θεωριτικα δεν επαρκει.

Θα μου πεις ναι αλλα αυτο γινεται για να μην γινεται υπερφορτωση σε μια 12αρα απο τα υπολοιπα υποσυστηματα.Ναι αλλα το ΑΧ1200 ειναι βασιλιας με την μια 12αρα του στα 100Α.

Link to comment
Share on other sites

ΦΙΛΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΑΙΛ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΘΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΡΑΙΛ ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ..ΤΑ 48Α ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΛΔ 540 ΒΑΤΤ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΩ Η ΚΑΡΤΑ ΤΡΩΕΙ ΜΟΛΙΣ 250 ΒΑΤ ΔΛΔ 20Α ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΚΡΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΡΑΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ 4ΠΙΝΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΛΔ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΡΑΙΛ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΜΠΕΡ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ!

Υ.Γ. ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΡΑΙΛ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ !!! ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΜΑΧ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΡΑΙΛ ΤΩΝ 12!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...

ΔΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ http://www.maxishine.com.au/forums/viewtopic.php?f=40&p=217164

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος φιλε αλλα αργησες λιγακι:)

Επιδη ειχα με πολλα ρειλς PSU δεν μου αρεσαι και τοσο και ηθελα να δοκιμασω και κατι αλλο.Ετσι πηγα στο AX1200 με την μια του και ξερη 12αρα στα 100.4Α:cool: για την ακριβεια.Δεν μασαει τιποτα εννοειτε.

Οσον αφορα τις θερμοκρασιες με τις 6 12αρες που ειχα το psu ζεστενοταν περισοτερο και εκανε και θορυβο,τουλαχιστον για την χρηση που ηθελα εγω το ΑΧ1200 ειναι μακραν καλητερο και δεν εχω καν θεματα θορυβου και θερμοκρασιων ποσο μαλλον κολιματα σε καρτες γραφικων κλπ οπως ειχα με τις 6 12αρες.

Παιζουν ομως ρολο και η μαρκες παρα πολυ.Δεν μπορεις να συγκρινεις Τagan με Corsair αλλα ουτε και το antec 1200 με το ΑΧ1200 που το Antec ειναι πολυ καλητερο σε αζoτα και 4way συστηματα με τις τοσες 12αρες που ουτε και αυτο ξερει ποσες εχει.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα ειναι καλητερα να εχεις 6 12αρες με συνολο 100Α

η μια 12αρα με 100Α?

Όταν έχεις να κάνεις με κάποιο ποιοτικό σύγχρονο τροφοδοτικό είτε έχει μια γραμμή ( rail ) είτε "200" το ίδιο καλό είναι, δεν έχεις το παραμικρό πρόβλημα.

Οι 580gtx αν διαβασετε το μανουαλ θελουν μινιμουμ 46α στην 12ν

48A προτείνει η nVIDIA συνολικά για όλο το PC, όχι για την κάρτα γραφικών.

Αν ήθελε 48A την είχαμε κάτσει ( μιας και θα έκαιγε 576W η καρτούλα :D )

Και τα 48A πολλά είναι, απλά επειδή οι κατασκευαστές στα φθηνιάρικα τροφοδοτικά γράφουνε υπερβολές και δεν μπορούνε ποτέ επί της πράξης να πιάσουνε τα νούμερα που γράφουνε, βάζει πιο ψηλά requirements η nVIDIA ώστε να είναι "φυλαγμένη" έχοντας "μπόσικα" στην "προειδοποίηση".

Θα μου πεις ναι αλλα αυτο γινεται για να μην γινεται υπερφορτωση σε μια 12αρα απο τα υπολοιπα υποσυστηματα.Ναι αλλα το ΑΧ1200 ειναι βασιλιας με την μια 12αρα του στα 100Α.

Είτε το AX1200 είτε το HCP1200 είτε το TPQ1200, και τα τρία αυτά τροφοδοτικά είναι πάρα πολύ καλά ( ισάξια βασικά ) και παραπάνω από δυνατά για ένα πάρα πολύ δυνατό σύγχρονο PC με Core i7 & 2* GTX580 κλπ κλπ...

Όταν ακούω τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις μου έρχονται στο μυαλό κάποιοι και τα θύματα αυτών, που για PC π.χ.:

Core i7 920 @ 4GHz

GeForce GTX 570

6GB RAM

1 SSD

2 HDD

1 Optical drive

Sound Card

παίρνουνε τροφοδοτικό 1000+ Watt.

Και δεν χρειάζεται, και σκάσανε παραπάνω λεφτά αδίκως, και πιθανότατα δεν έχουνε το καλύτερο efficiency ( Wout/Win ) σε κατανάλωση ρεύματως, και μπορούσανε απλά να ρίξουνε τα παραπάνω λεφτά σε κάτι άλλο.

ΦΙΛΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΑΙΛ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΘΩΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΡΑΙΛ ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ..

Λάθος... γιατί ?

Γιατί και τα single rail και τα "multi rail" που κυκλοφορούνε είναι εσωτερικά ολόιδια, και τα multi rail δεν έχουνε κάτι παραπάνω από τα single rail πέραν του κυκλώματως OCP για τον διαχωρισμό των "γραμμών".

Επι της ουσίας είναι ένα single rail PSU που απλά έχουνε χωρίσει την 12άρα σε X 12άρες, όλες τροφοδοτούνται από το ίδιο κύκλωμα, και απλά "ξεχωρίζονται" από το OCP που limitάρει τα πόσα A μπορούνε να περάσουνε από "κάθε 12άρα".

Ένα πραγματικό multi rail switching PSU θα ήτανε αρκετά ακριβό, και μεγάλο, διότι σκέψου σχεδόν όλα όσα έχει μέσα ένα PSU της αγοράς, θα είχε αυτά επί 4++ γιατί κάθε rail θα ήθελε ένα ξεχωριστό κύκλωμα ( transformers, pwm controllers, diodes, output caps, etc etc ).

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΜΑΧ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΡΑΙΛ ΤΩΝ 12!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ...

Ποιό τροφοδοτικό λες ?

Γιατί κανένα από τα τροφοδοτικά της Enermax που υπάρχουνε αυτή την στιγμή στην αγορά δεν είναι μέσα στα 5 κορυφαία σε επιδόσεις ( efficiency, ποιότητα ρεύματως εξόδου, κλπ )

Link to comment
Share on other sites

Eεεεεετσι mr Bill πες τα μπας και δουμε ασπρη μερα με αυτα τα τροφοτικα.

Σκετη hardware encyclopedia εισαι:shades:

Παντος εμενα το tagan 1300w 6 12αρες 98α στο συστημα μου δεν την παλευε στα benches αλλα ουτε και στε βαρια games.Οχι οτι ειχε προβλημα απλα δεν την παλευε στο σεταπ μου ετρωγα επανεκινησεις και τα σχετικα.

Με το αχ1200 πλεον κερδισα σε oc και σταθεροτητα.Σε οc δεν εννοω ι7 920 4ghz, εννοω 980χ 4.8ghx+ sli 580gtx 930mhz+ +κανα δυο τρομπες ++++ που πρωτα δεν μπορουσα να τα κρατισω σταθερα στο vantage.Τωρα παει αερα πατερα:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω, πιθανόν να ήτανε και πολύ μούφα το tagan ( έχω να δω/αγγίξω Tagan από την εποχή των... exploding 480s :D ).

Το AX1200 είναι σίγουρα σε άλλη κατηγορία απέναντι στο tagan

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now