George_o/c

Intel Sandy Bridge: Core i7 2600 Review by HWBOX.gr

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Sandy Bridge: Core i7 2600 Review by HWBOX.gr]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Πάνε σχεδόν δύο χρόνια από την έλευση των πιο δυνατών ever επεξεργαστών της Intel. Νομίζω όλοι γνωρίζετε ότι αναφέρομαι στους Intel Core i7, που τους είχαμε δοκιμάσει εξονυχιστικά εδώ. Όπως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έτσι και τώρα, η επίσημη ημερομηνία ανακοίνωσης τους ήταν στις 3 Ιανουαρίου, λίγο πρίν την έναρξη της CES, της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας του Πλανήτη που λαμβάνει χώρα στο Las Vegas. Επίσημη ημερομηνία λανσαρίσματός τους έχει οριστεί η 9η Ιανουαρίου.

Κάνοντας μια mini ιστορική αναδρομή, η ανάπτυξη των Sandy Bridge ξεκίνησε το 2005 σε ένα εργαστήριο της Ιntel στην Χάιφα του Ισραήλ, εξού και η κωδική τους ονομασία Gesher που στο εβραϊκό αλφάβητο σημάινει γέφυρα (bridge). Ναι καλά διαβάσατε δεν σας γελούν τα μάτια σας, 2005. Τότε που κυκλοφορούσαν τα πρώτα Engineering Samples των 65nm Conroe Core 2 Duo, η Intel ήδη είχε στα χέρια της το κλειδί του μέλλοντος.

Πώς θα μπορέσει όμως κάτι που το λένε Sandy Bridge και το οποίο μάλιστα δε μας δείχνει ΚΑΝ τα δυνατά του χαρτιά από την αρχή, να χτυπήσει τους κορυφαίους Core i7; Πώς είναι δυνατόν ένα ακόμα marketing τρικ της Intel να μας κάνει να θέλουμε να αλλάξουμε επεξεργαστή, την ώρα που ήδη ο Core i7 ή ο Core 2 Qxxxx ή ο AMD Phenom II που έχουμε, μας ικανοποιεί στο 100%;

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι ήμασταν καχύποπτοι ή μάλλον... σκεπτικοί. Τα πρώτα δείγματα, οι πρώτοι ψίθυροι που έφταναν στα αυτιά μας έδειχναν ότι εντάξει, δε θα τρελαθούμε κιόλας. Ένας καλός CPU, ισάξιος ή και λίγο χειρότερος από τους Core i7 9xx, o οποίος δεν κλοκάρει ούτε πάνω από τα 5.9GHz. Με λίγα λόγια, σιγά τα ωά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now