George_o/c

Intel Oak Trail & Cedar Trail: Atom Z670 vs NVIDIA Tegra/AMD Brazos

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Oak Trail & Cedar Trail: Atom Z670 vs NVIDIA Tegra/AMD Brazos]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Η Intel γνωστοποίησε σήμερα στον ηλεκτρονικό τύπο την νεότερη Atom based πλατφόρμα της, με κωδική ονομασία Oak Trail. Ισχυριζόμενη ότι ήδη πέτυχε 35 σχεδιαστικές καινοτομίες, η Oak Trail πλατφόρμα ετοιμάζεται πυρετωδώς για να κυκλοφορήσει τον Μάιο. Ποιες όμως είναι οι κινητήριες δυνάμεις που κρύβονται από πίσω και την κάνουν τόσο επιτυχημένη; Καταρχάς ο Intel Atom Z670 επεξεργαστής και κατά δεύτερον το SM35 Express chipset. Η κατανάλωση έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο, η αποκωδικοποίηση 1080p video γίνεται ευκολότερα, υποστηρίζεται κανονικότατα το Flash και περιλαμβάνεται πλήρης Windows, Android και MeeGo support. Ο επεξεργαστής Z670 είναι χρονισμένος στο 1.5GHz και φέρει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel GMA 600, memory controller και 512KB λανθάνουσας μνήμης.

Το κανονικό ντεμπούτο της πλατφόρμας Oak Trail θα γίνει μες στην εβδομάδα, όπου "εντελώς" συμπτωματικά λαμβάνει χώρα και το Intel Developer Forum (IDF) στο Πεκίνο. Εκτός από την Oak Trail, η Intel θα παρουσιάσει και την λεγόμενη Cedar Trail platform, που στοχεύει τα netbooks, τα all-in-one PCs και τα entry-level συστήματα. Προσθέστε στην εξίσωση και την υποστήριξη Blu-ray 2.0, τις full δυνατότητες 1080p video playback και άλλα καλούδια όπως Intel Wireless Music, Intel Wireless Display, PC Synch & Fast Boot και καταλαβαίνεται ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Βέβαια αργεί λιγάκι ακόμα, αφού την αναμένουμε κάπου μες στο H2 2011.

H Ιntel πάει να τα βάλει με το Tegra, την AMD Sabine platform και τα Brazos από ότι φαίνεται. Χμμμ...

[img_ALT=Intel Oak Trail & Cedar Trail: Atom Z670 vs NVIDIA Tegra/AMD Brazos]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614da373365f431.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Intel Oak Trail & Cedar Trail: Atom Z670 vs NVIDIA Tegra/AMD Brazos]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614da373367a1dd.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now