JC_Denton

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλουμε θερμοαγώγιμη πάστα?

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/46480cb83386188.jpg[/wrapleft]Όλοι μας ασχολούμαστε εκτενώς με το θέμα του Overclocking, προσπαθώντας να "ξεζουμίσουμε" τους επεξεργαστές μας στα όριά τους. Σημαντικοί βοηθοί μας σε αυτό το έργο, είναι τα προϊόντα ψύξης, από τις απλές αερόψυκτρες μέχρι και τα κάνιστρα του υγρού αζώτου. Μια σημαντική όμως παράμετρος αυτής της επαφής, των ψυκτρών με τους επεξεργαστές, είναι φυσικά η θερμοαγώγιμη πάστα.

Κατά καιρούς πολλοί τρόποι έχουν ακουστεί για το πως "πρέπει" να τοποθετείται η πάστα αυτή πάνω στην ψύκτρα, με σκοπό την καλύτερη επαφή με τον επεξεργαστή - και έτσι σαφώς την καλύτερη απόδοση. Από άπλωμα με τηλεκάρτες, σε άπλωμα με το χέρι, από σταγόνες σε μέγεθος φακής μέχρι σχηματισμούς τύπου "Χ" πάνω στην ψύκτρα. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος τρόπος?

Αυτή την απορία, προσπαθεί να μας τη λύσει η ιστοσελίδα του BenchmarkReviews, η οποία ανέλαβε να κάνει τεστ με πολλούς τύπους ψύκτρας και διαφορετικές μεθόδους εισαγωγής της πάστας, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα συμπεράσματα βέβαια, όπως πάντα, δικά σας.

Link to comment
Share on other sites

ποιος ο τροπος να βαζουμε θερμοαγωγιμη? , δεν νομιζω να ειναι τοσο θεμα trend.

Τι θελουμε απο την θερμοαγωγιμη? να καλυπτει τα μικροσκοπικα κενα που δημιουργουται στην επιφανεια των δυο επιφανειων που θα ερθουν σε επαφη,

Αν υποθεσουμε οτι οι επιφανειες ειναι απολυτα επιπεδες τοτε αρκει ενα ελαχιστο στρωμα απο θερμοαγωγιμη (ισα ισα να μην φαινεται η επιφανεια της ψυκτρας) και μετα με την πιεση απο το socket και την θερμοκρασια (εφοσον ειναι για αεροψυξη :whistling:, γιατι με την θερμοτητα η παστα εχει μεγαλυτερη ρευστοτητα) αυτη απλωνεται και καλυπτει ομοιομορφα τις επιφανειες, δεν νομιζω πως ειναι τυχαιο αλωστε που οι εταιριες υποσχονται την μεγιστη αποδοση της παστας μετα απο λιγες μερες (ετσι ωστε αυτη να εχει απλωθει εντελος)

Ο mortis βάζει δάχτυλο... για το άπλωμα

strange... και εγω δαχτυλο βαζω ... αλλα για το ξαπλωμα :evil:

Link to comment
Share on other sites

Δάχτυλο κι εδώ πέρα, μάλιστα αφού πρώτα έχει σκεπαστεί με ζελατίνα (ξέρετε όταν τραβάς μια ζελατίνα και σου κολλάει στο δάχτυλο). Τρελή πατέντα, τρελό (ξ)άπλωμα :hehe:.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντος παντα την βαζω με σχημα σαν αυτο απο κουτσουλια περιστεριου ;)

Οποτε οταν κατσει η ψηκτρα να απλωθει με την πιεση...

Παντος αφτο που λετε με το δαχτυλο δεν το δοκιμαζω διοτι εχει παρει το αυτι μου οτι ειναι ''καρκινογονα''....τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντος παντα την βαζω με σχημα σαν αυτο απο κουτσουλια περιστεριου ;)

Ανεβαινεις στα καλωδια της ΔΕΗ και την πετας απο εκει στο CPU?:lolling:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now