GeorgeMan

Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τους Intel Ivy Bridge για socket 1155!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τους Intel Ivy Bridge για socket 1155!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Κάποια στιγμή στο πρώτο μισό του 2012, η Intel θα λανσάρει την επόμενη γενιά των desktop επεξεργαστών της για το socket 1155, οι οποίοι θα φέρουν την κωδική ονομασία Ivy Bridge. Οι νέοι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται με βάση τη λιθογραφική μέθοδο των 22 νανομέτρων, ενώ θα έχουν κάποιες προσθήκες και βελτιώσεις σε σχέση με το σχεδιασμό των τωρινών Sandy Bridge. Για τη πλατφόρμα socket 2011 με τους Ivy Bridge, διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αρχικά, η μικρότερη αυτή κλίμακα ολοκλήρωσης, θα τους επιτρέπει να εκλύουν μικρότερα ποσά θερμότητας, καθώς και να λειτουργούν σε υψηλότερες συχνότητες. Σύμφωνα με μια παρουσίαση που διέρρευσε, οι νέοι επεξεργαστές θα είναι συμβατοί με τα υπάρχοντα P67, H67, H61 και Z68 chipsets, δηλαδή την υπάρχουσα πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το socket 1155. Παρόλ' αυτά, με την έλευσή τους, θα παρουσιαστούν και κάποια καινούρια chipset υποστήριξης, της σειράς 7. Επίσης, θα ενσωματώνουν βελτιωμένο ελεγκτή μνήμης που πλέον θα υποστηρίζει επίσημα διάταξη dual channel και μνήμες 1600MHz. Ο επεξεργαστής θα διαθέτει το συνηθισμένο PCI-Express 2.0 x16 hub για να επικοινωνεί με τον ελεγκτή γραφικών, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούμε να συνδέσουμε μία κάρτα γραφικών σε x16 mode ή δύο σε x8/x8 mode. Επιπροσθέτως, ο ενσωματωμένος στον επεξεργαστή ελεγκτής γραφικών θα αποκτήσει υποστήριξη DX11, ενώ θα λανσαριστεί η επόμενη έκδοση του Intel QuickSync, μιας τεχνολογίας για την επιτάχυνση της διακωδικοποίησης βίντεο από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εκτός από το γεγονός της υποστήριξης των νέων επεξεργαστών από τις σημερινές μητρικές, θα μπορούν να τοποθετηθούν οι τωρινοί επεξεργαστές Sandy Bridge στις επερχόμενες μητρικές, οι οποίες επιπροσθέτως θα διαθέτουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν έξοδο εικόνας έως και σε τρία monitors ταυτόχρονα. Ακόμη, θα δούμε επιτέλους ενσωματωμένο ελεγκτή USB 3.0, όμως όπως στις μητρικές για Sandy Bridge δεν ήταν όλες οι θύρες SATAIII, έτσι και στις επερχόμενες, δεν θα είναι όλες οι θύρες USB 3.0. Τέλος, θα έχουμε το Turbo Boost 2.0, ενώ τα TDPs των νέων επεξεργαστών δε θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα των 95/65/45/35W. Δείτε τα χαρακτηριστικά αναλυτικότερα, στις διαφάνειες που ακολουθούν από την παρουσίαση που διέρρευσε.

[img_ALT=Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τους Intel Ivy Bridge για socket 1155!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784da4ad96b52ac.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τους Intel Ivy Bridge για socket 1155!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784da4ad96c92c6.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Διέρρευσαν λεπτομέρειες για τους Intel Ivy Bridge για socket 1155!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784da4ad96e4ef0.jpg[/img_ALT]

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον :T:

Αν διαβάζετε το νέο που σας παραπέμπει ο Georgeman θα αποφευχθούν τυχόν μπερδέματα και άδικες κατηγορίες προς την Intel. Γιατί έχει ξεκαθαρίσει πλήρως που απευθύνονται οι SandyBridge-E και που οι Ivy Bridge :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now