JC_Denton

Απενεργοποιημένο το o/c στους φτηνούς Nehalem?

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f960f85.jpg[/wrapleft] Ακόμα μια είδηση από το Fudzilla, αυτή τη φορά για τους νέους επεξεργαστές της Intel. Μάλιστα, τα νέα αυτα φαίνονται αρκετά σοβαρά και θα απασχολήσουν αρκετά την overclocking κοινότητα, αν είναι αληθινά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό που ακούγεται, είναι ότι με τη μετάβαση από το Socket 775 στα νέα socket των Nehalem επεξεργαστών, το overclocking σε ορισμένους από αυτούς δε θα είναι εφικτό.

Συγκεκριμένα, οι φήμες μιλάνε για τους επεξεργαστές Lynnfield και Havendale, και οι δύο βασισμένοι στο Socket LGA1160. Έτσι, εν αντιθέσει με τους Bloomfield του Socket LGA1366, οι οποίοι θα κλοκάρουν κανονικά, οι προηγούμενοι δύο αμφισβητείται έντονα για το αν θα έχουν οποιαδήποτε δυνατότητα για o/c. Βέβαια, ακόμα είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο η Intel σκοπεύει να απενεργοποιήσει το o/c στις μητρικές ή τους επεξεργαστές, αν και έντονη είναι η εικασία ότι θα ελέγχεται μέσω του ίδιου του επεξεργαστή. Με βάση όσα ακούμε, υπάρχει πιθανότητα ο επεξεργαστής να απενεργοποιεί κάποιες ρυθμίσεις του BIOS και να μην επιτρέπει να "ξεκλειδωθεί" το overclocking potential του.

Αυτό σαφώς είναι ένα νέο που αν ισχύει, θα δυσαρεστήσει αρκετό κόσμο ο οποίος θα θέλει μια φτηνή και γρήγορη πλατφόρμα, η οποία με κάποιο o/c θα μπορούσε να φτάσει σε επιδόσεις τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας. Είναι ακόμα πολύ νωρίς βέβαια για να είμαστε σίγουροι και σαφώς ευχόμαστε, αν η Intel όντως κινείται σε μια τέτοια τροχιά, να το ξανασκεφτεί και να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Όταν παίζεις χωρίς αντίπαλο, όλα μπορεί να γίνουν. Η Intel σίγουρα έχει "χάσει" πολλά από πολύ κόσμο που αγοράζει τα low end cpu και με o/c φτάνει την απόδοση των high end μοντέλων. Όταν η AMD είναι 2 χρόνια πίσω (έως τελειωμένη), γιατί να μην κάνει ό,τι θέλει; Εγώ το θεωρώ αρκετά πιθανό.

Υ.Γ. Μην περιμένετε να δείτε με τους Nehalem το ο/c potential των C2D. Ξεχάστε το. Το IMC είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Link to comment
Share on other sites

Ο IMC δεν είναι απαραίτητο να clockάρεται παρέα με την CPU, ούτε επιβάλλεται ότι θα κόβει το clocking.

Όλα είναι θέμα σχεδιασμού και υλοποίησης.

Το κλείδωμα του OC είναι ουσιαστικά εντελώς απίθανο.

Link to comment
Share on other sites

Lynnfield και Havendale σα να λέμε celeron?

Δύσκολο νομίζω, αφού όλη η αγορά (μητρικές, ψύξεις, κάρτες γραφικών...) κινείται σε ρυθμούς υπερψύξεων,ν-phase power regulators για superDuperΟYAOY overclocking δυνατότητες, OC events κτλπ.

Υ.Γ. Μην περιμένετε να δείτε με τους Nehalem το ο/c potential των C2D. Ξεχάστε το. Το IMC είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

έχεις δίκιο, η εμπειρία μας από τη μετάβαση Κ7 σε Κ8 της RIP (=AMD) μας έδειξε ακριβώς αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω...εμενα μου φαινεται εξαιρετικα κουφο να κανει κατι τετοιο.Γιατι θα χασει ενα μεγαλο μερος των πωλησεων της στα μικρα μοντελα.Γιατι ας μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και ατομα που περνουν και τα μικρα μοντελα για να τα φτασουν στα ορια τους απλα για το σκορ.

Δηλαδη με τους Core2Duo ειχαν περασει απο τα χερια μας σχεδον ολα τα μοντελα...

Και περα απο το μεριδιο των αγοραστων που θα χασουν πιστευω οτι δεν θα το κανουν διοτι κακα τα ψεματα το Overclockability των C2D υπηρξε βασικο στοιχειο για να δημιουργηθει ντορος γυρω απο το ονομα τους...

Ενταξει ισως χανει οπως λετε απο αυτους που περνουν μικρα μοντελα και τα κλοκαρουν αλλα εχω την εντυπωση οτι εχει πολυ περισσοτερα οφελη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now