GoriLLakoS

Νέο επαναστατικό σύστημα ψύξης απο την Danamics ή απλά φήμες?

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/5480f067fcaa74.png[/WRAPLEFT]Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο του C3-Clocking.de, ένα γερμανικό site που έχει ώς κύρια θεματολογία του το hardware και το overclocking, η Danamics, μια εταιρία Δανέζικης προέλευσης που ειδικέυεται σε λύσεις για ψύξη γύρω απο τους υπολογιστέ πρόκειται να λανσάρει πολύ σύντομα ένα νέο επαναστατικό σύστημα ψύξης για επεξεργαστές το οποίο δέν θα εκμεταλλέυεται τον αέρα για να ψύχει, αλλά ούτε και την βοήθεια του νερού. Θα χρησιμοποιεί υγρό μέταλλο για την ταχύτατη και πολύ αποτελεσματική διάσπαση της θερμότητας, ενώ θα χρησιμοποιεί μία μικρή ηλεκτρονική αντλία για την κυκλοφορία του η οποία δέν θα διαθέτει κινούμενα μηχανικά μέρη και αυτό θα την καθιστά εξαιρετικά αθόρυβη !

Μέχρι τώρα δέν έχουμε δέι κάτι επίσημο, αλλά αναμένουμε αυτό το σύστημα ψύξης να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων το Q3 του 2008 παρέα με τους νέους επεξεργαστές την Intel, Nehalem !

Να σημειώσουμε μόνο πώς η Danamics δέν είναι η πρώτη εταιρία που θα χρησιμοποιήσει υγρό μέταλο για την ψύξη υποσυστημάτων ενός υπολογιστή αφού η nanocoolers έχει παρουσιάσει την συγκεκριμένη μέθοδο απο τον Μάϊο του 2005 !

Λίγες παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία των nanocoolers :

p1.jpg

p2.jpg

p3.jpg

p4.jpg

p5.jpg

p6.jpg

p7.jpg

p8.jpg

p9.jpg

p10.jpg

p12.jpg

p13.jpg

p14.jpg

p15.jpg

p16.jpg

Διαβάστε περισσότερα εδώ . . .

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό φαίνεται, αλλά το όλο θέμα είναι να γίνεται σωστή απαγωγή της θερμότητας στο cool down spot.

Αλλιώς, υγρό μέταλλο είναι αυτό, πάλι θερμό θα επιστρέφει και θα ανεβαίνει συνεχώς :P

Το μόνο που αναρωτιέμαι είναι πόσο εύκολο είναι να κάνεις αρκετή απαγωγή θερμότητας σε 1 μοναδικό σημείο σε υγρό μέταλλο και μάλιστα τόσο γρήγορα όσο απαιτεί ένα τόσο μικρό κύκλωμα.

Link to comment
Share on other sites

παντως εμπλεκεται και αεροψυξη μεσα στο ολο κυκλωμα, απο οτι βλεπω υπαρχει και ενας τυπου radiator για να αποβαλει την θερμοτητα του υγρου μεταλλου.

Με μια πρωτη ματια δεν φαινεται καμια εξωτικη τεχνολογια, απλα ενα κυκλωμα (κλειστο) που αντι για νερο εχει ενα μεταλλο που ισως στην πιεση που βρισκεται εκει μεσα και σε θερμοκρασιες κοντα στου περιβαλλοντος διατηρειτε σε υγρη κατασταση.

τωρα αφου η αντλια ειναι ηλεκτρομαγνητικη το υγρο ειναι και μαγνητικο και ετσι επιτυγχανεται η κινηση του

Σιγουρα το υγρο μεταλο εχει πολυ μεγαλυτερη θερμοχωριτηκοτητα απο το νερο και θα ειναι ικανο να ψυξει μεγαλυτερα θερμικα φορτια, αλλα απο τη στιγμη που τα αυτα εν τελη αποβαλονται και παλι μεσω αερα απο το υγρο ολα καταληγουν στο ποσο μεγαλο 'radiator' εχεις.

Ας ελπιζουμε για τα καλλιτερα αποτελεσματα της τεχνολογιας αυτης, δεν θα με χαλαγε ενα τετοιο συστημα με ενα μεγαλο passive radiator που να καλυπτει την πισω επιφανεια του κουτιου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει να βγεί στην αγορά κάτι τέτοιο μιας και είχανε προβλήματα με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Υ.Γ. Το ίδιο είχε σκεφτεί η Sapphire επί εποχές ATi Radeon X800 series αν θυμάμαι καλά, την διαφήμιζαν κλπ αλλά ποτέ δεν την κυκλοφόρησαν τελικά ( γιατί άραγες ? :P )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now