GeorgeMan

Διέρρευσε το roadmap των SSD δίσκων που ετοιμάζει η Intel για φέτος!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Διέρρευσε το roadmap των SSD δίσκων που ετοιμάζει η Intel για φέτος!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Τους πρώτους μήνες του 2011, η Intel ήδη κυκλοφόρησε στην αγορά δύο νέες σειρές SSD δίσκων με ονόματα 510 και 320. Αυτοί δεν είναι παρά μόνο η αρχή των νέων SSD δίσκων που μας ετοιμάζει για φέτος όμως! Στο στόχαστρο της είναι και απλοί καταναλωτές, αλλά και επιχειρήσεις. Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν από ένα roadmap που διέρρευσε, τους αμέσως επόμενους μήνες η Intel θα παρουσιάσει επιτέλους τους πολυαναμενόμενους Lyndonville SSD της, οι οποίοι θα ανήκουν στη σειρά 710, αποτελώντας ουσιαστικά τους διάδοχους των Χ25-Ε. Θα έρθουν σε χωρητικότητες 100, 200 και 400GB, με σύνδεση Sata II και θα κάνουν χρήση μνήμης 25nm MLC NAND flash.

Κατόπιν, από τον Ιούλη και μετά, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της μια νέα σειρά προορισμένη για enterprise χρήση, με το όνομα 720 (κωδική ονομασία Ramsdale) καθώς και ακόμα μια υπό τη κωδική ονομασία Larsen Creek (πιθανότατα θα είναι η σειρά 310) η οποία θα προορίζεται για την ίδια χρήση, αλλά εξειδικευμένη σε συστήματα Smart Response. Και οι δύο τελευταίες σειρές θα εξοπλίζονται με μνήμη 34nm SLC (όχι 25nm, για περισσότερη αξιοπιστία), με τους 720 να διαθέτουν σύνδεση Sata III και να έρχονται σε χωρητικότητες 200 και 400GB και τους 310 με χωρητικότητα μόλις 20GB, συνδεόμενοι με Sata II ή mSata II βύσματα.

Το τελευταίο τέταρτο του 2011 (από τον Οκτώβρη κι έπειτα), θα εμφανιστούν ακόμα δύο σειρές SSD δίσκων της Intel, που φέρουν τα κωδικά ονόματα Paint Creek και Cherryville. Οι Paint Creek θα ανήκουν στη low end κατηγορία, διαθέτοντας χωρητικότητες 40 και 80GB και σύνδεση mSata II και ελεγκτή της Intel, ενώ οι Cherryville θα ανήκουν στη σειρά 520, οι διαθέσιμες χωρητικότητες θα είναι 64/120/240/480 GB, η σύνδεση τύπου Sata III και μάλλον δεν θα εξοπλίζονται με ελεγκτή της Intel, όπως συμβαίνει και με τους τωρινούς 510 (ελεγκτής της Marvell). Οι Paint Creek και οι Cherryville θα ενσωματώνουν μνήμες NAND flash τύπου MLC, κατασκευασμένες στα 25nm.

Μπερδευτήκατε; Και εμείς! Γιαυτό παραθέτουμε μια εικόνα με το roadmap που διέρρευσε για να κατατοπιστείτε:

[img_ALT=Διέρρευσε το roadmap των SSD δίσκων που ετοιμάζει η Intel για φέτος!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784db9f6873e8a8.jpg[/img_ALT]

Απ' ό,τι φαίνεται η Intel ρίχνεται για τα καλά στη μάχη των SSD δίσκων για φέτος. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν οι κινήσεις της θα είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλες προτάσεις (λέγε με Sandforce SF-2xxx), καθώς και αν θα βοηθήσουν στη πτώση των τιμών στους δίσκους αυτού του τύπου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by GeorgeMan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now