George_o/c

AMD 2011 Processor Line-Up: Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD 2011 Processor Line-Up: Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/NEWS_IMG]Μπορεί η AMD να κυκλοφόρησε χθες τον γρηγορότερο τετραπύρηνο επεξεργαστή μέχρι στιγμής (Phenom II X4 980 BE), αλλά τα καλύτερα έρχονται. Αναφερόμαστε φυσικά στο leaked slide που εξηγεί ουσιαστικά την αντεπίθεση της AMD για το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Η οικογένεια επεξεργαστών VISION 2011, που ήδη περιλαμβάνει τα C-Series & E-Series APUs (Ontario & Zacate), θα αποκτήσει τον Ιούνιο τους πολυαναμενόμενους Zambezi (FX-Series) και Llano (A-Series) επεξεργαστές.

Όταν με το καλό έχουν κυκλοφορήσει όλα τα μοντέλα που θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, η γκάμα επεξεργαστών της AMD θα έχει διαμορφωθεί ως εξής: Τρεις σειρές x86 επεξεργαστών που διαθέτουν από ένα πυρήνα (C-30, E-240) μέχρι οχτώ πυρήνες (FX-8100) και τρεις σειρές APUs (A-Series, C-Series, E-Series) που περιλαμβάνουν x86 πυρήνες και DirectX 11 κάρτες γραφικών στο ίδιο die. Είπαμε και ξεκαθαρίσαμε πολλάκις στο παρελθόν ότι οι FX δεν περιέχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της Bulldozer αρχιτεκτονικής.

Τα A-Series Llano APUs έρχονται με δύο ή τέσσερις x86 πυρήνες, intergrated graphics με 160 (Radeon HD 6410), 320 (Radeon HD 6350) ή 400 (Radeon HD 6550) Stream Processors, λιθογραφική μέθοδο 32nm και TDP μέχρι 100W.

Οι FX-Series Zambezi CPUs βασίζονται επίσης στην τεχνολογία κατασκευής 32nm, όμως διαθέτουν τέσσερις, έξι, ή οχτώ πυρήνες, μέχρι 8MB L3 Cache και TDP μέχρι 125W. Δείτε το διάγραμμα για να καταλάβετε καλύτερα:

[img_ALT=AMD 2011 Processor Line-Up: Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614dc13a25cde1e.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now