JC_Denton

H Apple σε πορεία σύγκρουσης με την Intel?

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/46480f6f734b919.jpg[/wrapleft] H Apple σήμερα επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα εξαγοράσει την PA Semi, μια εταιρεία ανάπτυξης πολυπύρηνων επεξεργαστών, για 278 εκατομμύρια δολάρια. Τονίζουμε πως η εταιρεία αυτή είναι μια fabless company, δηλαδή δεν έχει στην κατοχή της κάποιο εργοστάσιο παραγωγής.

Την είδηση την εξέδωσε πρώτο το site του Forbes σήμερα το πρωί, μετά από πολλές μέρες φημών ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συνεχείς διαπραγματεύσεις. "Η Apple κατά καιρούς εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες και συνήθως δε σχολιάζουμε τις επιλογές μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple, Steve Dowling. Περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένουμε να μάθουμε στο συνέδριο της Apple για τα οικονομικά του Q1 του 2008, που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Οι πρώτες φήμες περί του λόγου για τον οποίο η Apple αγόρασε την PA Semi, ήδη έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, με κυρίαρχη αυτή που λέει πως θα χρησιμοποιηθεί η πολυπύρηνη τεχνογνωσία της δεύτερης, στα νέα μοντέλα του iPhone. Το ερώτημα όμως που δημιουργείται, είναι άλλο. Η PA Semi είχε βγάλει πρόσφατα τον 2 GHz PWRficient PA6T-1682M επεξεργαστή, στα 65nm, με κατανάλωση από 5 έως 13 Watt. Αυτό το γεγονός, μαζί με το ότι είχε 2 ΜΒ L2 Cache και 2 DDR2 Controllers, τον κάναν άμεσο ανταγωνιστή των αντίστοιχων μοντέλων της Intel και της AMD - και σίγουρα όχι κάτι κατάλληλο για iPhone.

Μήπως λοιπόν η Apple θέλει να ξεφορτωθεί την Intel? Ήδη η Intel βασίζεται πολύ στη συμφωνία που φαίνεται να έχει κάνει με την Apple για τη χρήση Moorestown CPU στο iPhone το 2010 - μήπως η Apple θέλει να βασιστεί σε δικά της μέσα?

Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Ήδη οι συζητήσεις στο διαδίκτυο έχουν πάρει φωτιά και όλοι μιλάνε για τη σύγκρουση των γιγάντων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now