George_o/c

Smartphone Sales @ Q1 2011: Nokia, Apple, RIM, Samsung & HTC στην πρώτη πεντάδα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Smartphone Sales @ Q1 2011: Nokia, Apple, RIM, Samsung & HTC στην πρώτη πεντάδα!]http://reviews.hwbox.gr/news/economic.jpg[/NEWS_IMG]Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που μας έρχονται από το IDC, τα smartphone shipments για το πρώτο τρίμηνο του 2011 άγγιξαν τα 99.6 εκατομμύρια κομμάτια. Το Q4 2010 τα shipments ανέρχονταν στα 100.9 εκατομμύρια οπότε παρατηρείται μια αμελητέα μείωση, κάτι που ωστόσο δεν ανησυχεί τους κατασκευαστές, αφού από το πρώτο τρίμηνο του 2010 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011, η ποσοστιαία αύξηση κυμαίνεται στο 80%! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο κόσμος προτιμά ολοένα και περισσότερο τα smartphones, πράγμα λογικό εφόσον του επιτρέπουν να κάνει ότι και με ένα netbook, διατηρώντας το μέγεθος σε ιδιαίτερα μικρά επίπεδα.

Ας δούμε τώρα πως διαμορφώθηκαν τα μερίδια πωλήσεων σε smarthpones για το πρώτο τρίμηνο του έτους που διανύουμε. Η Nokia συνεχίζει να ηγείται στην αγορά, με πωλήσεις 24.2 εκατομμυρίων κινητών. Αυτό αμέσως μεταφράζεται σε 24.3% της συνολικής πίτας. Μην βιαστείτε όμως να νομίζετε ότι πρόκειται για μεγάλο ποσοστό, αφού πέρισυ τέτοια εποχή το μερίδιό της ήταν στο 38.8%, διαφορά χαοτική!

Η δεύτερη θέση και πάλι πήγε στην Apple, χάρη στα 18.7 εκατομμύρια iPhones που πουλήθηκαν. Μάλιστα το ποσοστό αγοράς της Apple αυξήθηκε από 15.7% το Q1 2010 σε 18.7% το Q1 2011. Η τρίτη θέση πήγε ξανά στην Research in Motion (RIM), με ποσοστό 14% και συνολικές πωλήσεις 13.9 εκατομμυρίων BlackBerry. Η πεντάδα συμπληρώνεται με τις Samsung και HTC, οι πωλήσεις των οποίων ανήλθαν στα 10.8 εκατομμύρια (10.8%) και 8.9 εκατομμύρια (8.9%) κομμάτια.

Αναλογιστείτε τώρα ότι οι πωλήσεις όλων των υπόλοιπων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Sony Ericcsson, LG, Motorola κ.τ.λ υπολογίζονται στα 23.2 εκατομμύρια units, νούμερο πενιχρό μπροστά σε αυτά των πρωτοπόρων.

[img_ALT=Smartphone Sales @ Q1 2011: Nokia, Apple, RIM, Samsung & HTC στην πρώτη πεντάδα!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614dc3f17069fd9.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

το μεγαλητερο μερος των καταναλωτουν που θελουν κατι καλο θα κοιταξουν την μαρκα, megapixels και τετοια (ασχετα που δεν ξερουν τι ακριβος ειναι) ετσι η nokia εχει την κυριαρχια παροτι τα κινητα τους ειναι τελευταια σε αναλογια αποδοση/τιμη με μεγαλη διαφορα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now