George_o/c

Gigabyte Z68 Motherboards: Απίστευτα μικρότερη κατανάλωση με Lucid Virtu

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gigabyte Z68 Motherboards: Απίστευτα μικρότερη κατανάλωση με Lucid Virtu]http://reviews.hwbox.gr/news/gigabyte.jpg[/NEWS_IMG]Μετά από την MSI, έσπευσε και η Ταϊβανέζικη Gigabyte να ανακοινώσει την υϊοθέτηση της τεχνολογίας Lucid Virtu στις επερχόμενες Z68 μητρικές κάρτες της. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη, να αναφέρουμε ακόμα μια φορά ότι η Gigabyte σταμάτησε την παραγωγή των P67 motherboards, οι οποίες θα αντικατασταθούν ολικά από τις Z68 μητρικές εντός ολίγων ημερών. Επίσης καλό θα ήταν να σημειώσουμε ότι ουδεμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ Lucid Virtu και Lucid Hydra, άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Χάρη στην τεχνολογία Virtu, οι Z68 μητρικές με display output θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν real-time το σήμα από την κάρτα γραφικών στον ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών που βρίσκεται μες στους Sandy Bridge επεξεργαστές! Καταλαβαίνετε που βοηθά αυτό; Ο υπολογιστής αποκτά πλέον περιβαλλοντική συνείδηση με όλη την σημασία της λέξεως: Όταν θέλετε όντως την ιπποδύναμη μιας κάρτας γραφικών (gaming, benchmarking) χρησιμοποιείτε την VGA και όταν δεν την θέλετε (2D εργασίες, internet, office) επιλέγετε την IGP του Sandy Bridge επεξεργαστή. Και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο!

Να σας δώσουμε ένα πιο ξεκάθαρο παράδειγμα; Το σύστημά σας αποτελείται από μητρική Gigabyte Z68X-UD3H-B3, επεξεργαστή Intel Core i7 2600K και κάρτα γραφικών GTX 460. Ανοίγετε τον υπολογιστή και σερφάρετε στο internet. Δεν χρειάζεστε την GTX 460, παίρνετε λοιπόν σήμα από την IGP του 2600K και η ενεργειακή κατανάλωση μειώνεται κατακόρυφα. Αποφασίζετε μετά να παίξετε Call of Duty BlackOps. Αλλάζετε από την IGP στην GTX 460 για να απολαύσετε αξιοπρεπώς το παιχνίδι. Τελειώνετε και θέλετε να κάνετε Video Encoding πέντε διαφορετικά videos. Χάρη στην τεχνολογία QuickSync και την Intel HD 3000 IGP του, θα απολαύσετε το πιο γρήγορο encoding που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας - 5 FUll HD 1080p video στα 15Mbps. Φανταστείτε ότι η GTX 460 θα σήκωνε το πολύ μέχρι 3 παράλληλα 1080p streams...

Οι πρώτες Gigabyte μητρικές που θα υποστηρίζουν την τεχνολογία Virtu είναι οι Z68X-UD3H-B3, Z68A-D3H-B3, Z68MX-UD2H-B3 & Z68MA-D2H-B3. Μέχρι τις 15-20 του μήνα θα έχουν καταφθάσει στα ράφια των Ελληνικών καταστημάτων.

[img_ALT=Gigabyte Z68 Motherboards: Απίστευτα μικρότερη κατανάλωση με Lucid Virtu]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614dc638763f7fe.png[/img_ALT]

.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τεχνολογία. Ποια η διαφορά στην κατανάλωση ανάμεσα στον ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών και σε μια 6970, ας πούμε, η οποία δουλεύει σε 2D ρολόγια???

Δηλαδή η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι πραγματικά λειτουργική?? Υπάρχει αρκετή διαφορά στην κατανάλωση?

Link to comment
Share on other sites

σε pcmark05 θα μπορει να γινει αυτο πχ video encoding to igp and 3d to 6970

γιατι αν τα ενσωματωμενα γραφικα ειναι πολυ γρηγορα σ αυτο το τεστ

και γινεται αυτο τοτε μιλαμε για τρελλο πανηγυρι

Link to comment
Share on other sites

Ναι η αλλαγή γίνεται Real Time. Μπορείς να την κάνεις assign σε Macro Key του πληκτρολογίου σου :) Και ναι το video encoding θα πηγαίνει μπάλα με Sandy Bridge υψηλά χρονισμένο :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now