George_o/c

H Microsoft αγοράζει την Skype έναντι $8.5 δις!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=H Microsoft αγοράζει την Skype έναντι $8.5 δις!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354d8d1676e21f4.jpg[/NEWS_IMG]Η Microsoft Corp. και η Skype Global S.ΰ r.l ανακοίνωσαν χθες ότι κατέληξαν σε οριστική συμφωνία, κατά την οποία η Microsoft αγοράζει την Skype έναντι $8.5 δις δολλαρίων. Η συμφωνία έχει εγκριθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια και της Microsoft και της Skype.

Η εξαγορά της Skype, ηγετικής εταιρείας επικοινωνίας μέσω internet, θα δώσει άλλη πνοή στην real-time video επικοινωνία, επωφελώντας τόσο τους απλούς καταναλωτές όσο και τους επαγγελματίες χρήστες. Με πάνω από 170 εκατομμύρια χρήστες και περισσότερες από 207 δισεκατομμύρια φωνητικές/video συζητήσεις μες στο 2010, το Skype αποτελεί αδιαμισβήτητα την καλύτερη εταιρεία για επικοινωνία πραγματικού χρόνου μεταξύ φίλων, οικογενειών και επαγγελματιών παγκοσμίως. Η Microsoft ως γνωστόν επικεντρώνεται αρκετά στις επενδύσεις σε real-time επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των Lync (30% αύξηση το Q3 2010), το Outlook, το Messenger, το Hotmail και το XBOX Live.

[img_ALT=H Microsoft αγοράζει την Skype έναντι $8.5 δις!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614dca586b58e61.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=H Microsoft αγοράζει την Skype έναντι $8.5 δις!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614dca586b69068.png[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Η αρχική ιδέα αγοράς του Skype προήλθε από τη Cisco, για να ενισχύσει το δικό της project WebEx με τους 600 εκ. χρήστες επιπλέον, και να γίνει η πλατφόρμα που θα ξεπερνούσα τα όρια. Το WebEx είναι αρκετές φορές πιο δυνατό από το Skype, και την όποια υπηρεσία προσφέρουν οι άλλες εταιρείες, ωστόσο είχε μείνει σε κλειστό κύκλο για λόγους πολιτικής της Cisco.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now