caution

Intel 311 Series SSD: Ιδανική παρέα στο Z68!

Recommended Posts

[news_img=Intel 311 Series SSD: Ιδανική παρέα στο Z68!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/news_img]Μια ανακοίνωση με έμφαση στο Smart Response Technology (SRT), το νέο caching χαρακτηριστικό που μας φέρνει το Z68, κάνει η Ιntel σε σχέση με την νέα σειρά SSD, ονόματι 311. Και μιλάμε μάλλον για μια σειρά που θα απαρτίζεται από σχετικά μικρούς σε χωρητικότητα SSDs (με τον πρώτο να είναι μόλις 20GBs) κατασκευασμένους με λιθογραφία 34nm και single-level cell (SLC) chip μνήμης. Η συσκευή φέρει SATA 3.0 Gbps interface και έρχεται στο γνώριμο 2.5'' form factor. Λόγω των SLC NAND chips, η αντοχή σε κύκλους εγγραφών είναι αυξημένη και το MTBF θα κινείται στις 1.2 εκατομμύρια ώρες! Τα sequentials για read & write ανέρχονται μέχρι τα 200 MB/s και 105 MB/s, αντίστοιχα, και με μόλις $100 και σε συνδυασμό με ένα κλασικό μηχανικό δίσκο, ο χρήστης θα βλέπει από τα Windows ένα μεγάλο δίσκο (στο μέγεθος του μηχανικού) με τρομακτικές επιδόσεις, λόγω της έξυπνης λειτουργίας του 311 και του Z68. Αν και η ιδέα δεν είναι ολοκαίνουργια, η Intel μπορεί κάλλιστα να μας αιφνιδιάσει θετικά, με την κυκλοφορία των πρώτων reviews.

Link to comment
Share on other sites

AnandTech - Intel Z68 Chipset & Smart Response Technology (SSD Caching) Review

Εχει ηδη κυκλοφορησει review. Η αληθεια ειναι οτι τα αποτελεσματα ειναι λιγο πολυ αναμενομενα. Καλυτερα πιστευω να παρεις εναν 64αρι και να βαλεις λειτουργικο και τις εφαρμογες που χρησιμοποιεις επι το πλειστον, παρα να κανεις την μεσοβεζικη λυση, που υποσχεται επιδοσεις + χωριτικοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι αυτές οι τεχνολογίες, με λίγο optimization + finetune μπορούν να εξυπηρετήσουν αρκετό κόσμο. Αλλά λόγω απουσίας προτύπου και "χύμα" υλοποιήσεων, το data retrieving σε περίπτωση που σκάσει είτε ο ssd είτε ο hdd θα είναι οδύσσεια...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now