GoriLLakoS

6-Core AMD [Instanbul Core] μέσα στο 2009 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT]Αφού η Intel ανακοίνωσε πώς θα κινηθεί στην κατηγορία των 6πύρηνων επεξεργαστών τον Ιανουάριο που μας πέρασε, και η AMD ανακοίνωσε πώς θα παράγει 6 πύρηνους επεξεργαστές για να μέινει ζωντανή και να ακολουθήσει την Intel στην αγορά των server ! Αν και η Intel θα χρησιμοποιεί στους 6πύρηνούς της 3 ζευγάρια Dual-Core Penryn με ονομασία Dunnington, η AMD θα έχει μέσα στο ίδιο Die 6πυρήνες στα 45nm με ονομασία Instanbul !

Δυστυχώς ή ευτυχώς για έμας, η λέξη "native" δέν ισχύει πιά για την AMD αφού είδε πώς δέν παίζει και πολύ ρόλο για τους πελάτες της και όλοι θέλουνε επιδόσεις και όχι πρωτοτυπίες...

Σύμφωνα με το nordichardware, η AMD στο μέλλον πρόκειται να δημιουργήσει Multi-Die επεξεργαστές 8πύρηνους με 2 Shanghai Dies μαζί και 12πύρηνους με 2 Instanbul Dies μαζί και υποστηρίζει πώς το HyperTransport 3.0 εκεί θα δέιξει τα δόντια του αφού η επικοινωνία των επεξεργαστών θα περνάει μέσα απο αυτό και θα μπορεί να υποστηρίξει άριστα quad-channel memory controller...λέτε να είναι καλύτερο απο τον tri-channel controller μέσα στους απερχόμενους Nehalem ?

Η AMD θα ξεκινήσει την παραγωγή 45nmm επεξεργαστών μέσα στο καλοκαίρι με τον χορό να ανοίγουν οι single-die Shanghai επεξεργαστές, ενώ οι Istanbu δέν θα κυκλοφορήσουν πρίν απο το πρώτο εξάμηνο του 2009 . . .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now