GeorgeMan

Το μέλλον του Atom της Intel αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το μέλλον του Atom της Intel αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Εχθές, η Intel αποκάλυψε σε ένα σχετικό συνέδριο κάποια συστήματα σε λειτουργία, τα οποία διέθεταν Ivy Bridge επεξεργαστές, που ως γνωστόν θα είναι οι επόμενοι επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσει, ωστόσο ανακοίνωσε και την καθυστέρηση των smartphones βασισμένα στους Medfield επεξεργαστές μέχρι τουλάχιστον το 2012. Δεν έλειψε όμως και η αναφορά σχετικά με το μέλλον του Atom. Ο εν λόγω επεξεργαστής, που έγινε πασίγνωστος με την απόλυτη κυριαρχία του στα netbooks τα περασμένα χρόνια, αλλά και την ευρεία χρήση του σε nettops και in-car υπολογιστές αναμένεται να συνεχίσει να μας συντροφεύει και τα επόμενα χρόνια, προσπαθώντας μάλιστα να καθιερωθεί και στα smartphones και στα tablets! To επόμενο βήμα για την Intel θα είναι η αρχιτεκτονική Saltwell, στα 32nm. Αυτοί οι επεξεργαστές αναμένονται στο τέλος του χρόνου.

Το 2013 η Intel θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά Atom, με κωδική ονομασία Silvermont, οι οποίοι θα είναι κατασκευασμένοι στα 22nm, θα έχουν πιθανότατα δυνατότητα εκτέλεσης εντολών out of order, σε αντίθεση με την in-order σχεδίαση των τωρινών Atom. Αυτή αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αύξηση επιδόσεων σε όλη τη σειρά, ενώ η χρήση τρανζίστορ τύπου tri-gate αναμένεται να μειώσει ακόμα περισσότερα την κατανάλωση.

Για το 2014, το σχέδιο προβλέπει το ντεμπούτο των πρώτων τσιπ στα 14nm, υπό την κωδική ονομασία Airmont. Έχει ενδιαφέρον το slide με το roadmap που δείχνει πώς οι Atom θα "φθάσουν" σε επίπεδο αρχιτεκτονικής και ενσωμάτωσης χαρακτηριστικών τους "κανονικούς" επεξεργαστές. Σήμερα υπάρχουν πολλοί (και προσεχώς πολύ περισσότεροι) επεξεργαστές κατασκευασμένοι στα 32nm, κανείς τους όμως δεν είναι Atom. Αυτό αναμένεται να αλλάξει άρδην, με τους Atom να εξελίσσονται κανονικά όσο προχωρά η τεχνολογία, πράγμα καλό, γιατί ο ανταγωνισμός (ARM, AMD και όχι μόνο) πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς...

[img_ALT=Το μέλλον του Atom της Intel αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784dd432463e862.jpg[/img_ALT]

Δείτε τα διαγράμματα σε πλήρη ανάλυση και διαβάστε περισσότερα εδώ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now