GeorgeMan

AsRock A75-Extreme6: Νέα μητρική της AsRock με το ολοκαίνουριο socket FM1 της AMD!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AsRock A75-Extreme6: Νέα μητρική της AsRock με το ολοκαίνουριο socket FM1 της AMD!]http://reviews.hwbox.gr/news/asrock.jpg[/NEWS_IMG]O τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μητρικών παγκοσμίως πλέον, που δεν είναι άλλος από την AsRock, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα μιας σειράς μητρικών για ένα νέο socket της AMD! Όχι, δεν είναι το ΑΜ3+ που φαντάζεστε. Η εικόνα αφορά τη μητρική A75 Extreme6 και είναι βασισμένη στο socket που θα υποστηρίζει τους νέους επεξεργαστές της AMD, με την κωδική ονομασία Llano! Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, υπάρχει ένα και μόνο ενοποιημένο chip, το Hudson-D3 A75, αφού πλέον το northbridge μας αποχαιρέτησε και βρίσκεται εντός της APU, όπως και η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Το νέο socket που θα τους υποστηρίζει, ονομάζεται FM1 και διαθέτει 905 οπές και είναι εντελώς διαφορετικό στην όψη από όλα τα socket της AMD των τελευταίων χρόνων (940, 939, AM2, AM2+, AM3, AM3+). Θα λέγαμε ότι θυμίζει περισσότερο παλαιότερα socket, όπως το 754, αφού διαθέτει μια "τρύπα" χωρίς υποδοχές για pins στο κέντρο του. Το καλό είναι όμως ότι τα συστήματα ψύξης που θα υποστηρίζονται δεν έχουν διαφοροποιηθεί καθόλου, οπότε οποιαδήποτε ψύκτρα είναι συμβατή με τα socket 939, AM2(+), AM3(+), είναι αυτομάτως συμβατή και με αυτό.

Κοιτάζοντας λοιπόν τη συγκεκριμένη μητρική, θα παρατηρήσει κανείς ότι παρόλο που δεν προορίζεται για επεξεργαστές των 300 ευρώ και για πολύ ακριβά συστήματα, διαθέτει εξαιρετικά χαρακτηριστικά που συμπεριλαμβάνουν τα 4 dimms για dual channel (128bit) DDR3 Ram στα 1866MHz, μία υποδοχή pci-e 2.0 16x που μπορεί να λειτουργήσει και σε διάταξη CrossFireX (ή hybrid CrossFire Χ, χρησιμοποιώντας και την ενσωματωμένη κάρτα στον επεξεργαστή) x8/x8 με χρήση και της δεύτερης θύρας, ακόμα μία στο ίδιο μήκος, αλλά με x4 ηλεκτρική διασύνδεση. Ακόμη, δε λείπουν τα οκτώ (!) SataIII, οι έξι USB 3.0 θύρες (4 πίσω, 2 με pin-headers), καθώς και δυνατότητα εξόδου σήματος από την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή μονάδα γραφικών μέσω θυρών DVI, HDMI 1.4a, αλλά και D-Sub. Ο πολυκάναλος HD ήχος, καθώς και η υποστήριξη Gigabit LAN και FireWire πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Η μητρική αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της κατά τα μέσα Ιουνίου.

[img_ALT=AsRock A75-Extreme6: Νέα μητρική της AsRock με το ολοκαίνουριο socket FM1 της AMD!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784dd94c52720b1.jpg[/img_ALT]

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

(Ρε συ, για CPUs του 70-170ρικου προοριζεται, και μονο που εχει 8 SataIII angled, 6 usb 3.0, μια υποτυπώδη ψυξη στα Mosfets και υποστηριζει και CFX 8x/8x μια χαρα ειναι, τελεια!)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now