Harry2000

Καλυτερη ψυξη για 2600Κ

Recommended Posts

Οπως αναφερω και στον τιτλο...ποια θα ηταν η πιο αποτελεσματικη ψυξη για τον 2600K? Εχω ηδη μια xigmatek darknight απο τον προηγουμενο υπολογιστη και σκεφτομαι να την βαλω και στον καινουργιο. Για υδροψυξη κανονικη δεν τιθεται ακομα θεμα...αλλα σκεφτομουν τις υδροψυξεις της Corsair οπως το H60. Για μια τετοια ψυξη χρειαζονται ρεσερβουαρ κτλ? Αν πηγαινα τελικα στην αεροψυξη ποια προτεινετε για καλυτερες επιδοσεις?

Link to comment
Share on other sites

Όχι το Corsair H60 δεν χρειάζεται reservoir,γενικά όλες οι έτοιμες υδρόψυκτες λύσεις δεν χρειάζονται reservoirs.Πήγαινε καλύτερα σε έτοιμη λύση υδρόψυξης παρά αερόψυξης.Η H60 έχει πολύ καλή τιμή για τις επιδόσεις της,είναι και ποιο αθόρυβη από τις H50 και H70,οπότε ...συμφέρει. Πάρε ένα review της H60 εδώ .

Αν όμως δεν πείθεσαι με τις υδρόψυκτες λύσεις,πήγαινε σε κανένα cooler της Prolimatech ή της Scythe,αλλά προσωπικά θα διάλεγα κάποιο μοντέλο της Prolimatech ,ειδικά το Megashadow ή το Megahalems Rev.B .Guaranteed καλές θερμοκρασίες και σε idle και σε load..! :T:

Link to comment
Share on other sites

Για την darknight που ανεφερα και προηγουμενως τι λες?? Θα εχει καλες θερμοκρασιες συγκριτικα με την megahalems? Μπορω να αγορασω απο καποιο καταστημα ετοιμη υδροψυξη και αν την εγκαταστησω μονος μου? Υπαρχει καποιο σχετικο site?

Link to comment
Share on other sites

Η Darknight καλή είναι,αλλά αν έχεις χρήματα να χαλάσεις,πάρε την Megahalems.Τρομερές θερμοκρασίες για την τιμή της.

Εδώ τα παιδιά του Hwbox έκαναν μια σύγκριση επιδόσεων μερικών ψύκτρων,νομίζω θα σε ενδιαφέρει να το διαβάσεις γιατί συγκρίνουν την Megahalems με την Darknight και την H50.Η Megahalems με δύο Scythe Gentle Typhoon σε push/pull είναι ότι πρέπει,ή αλλιώς μπορείς να βάλεις στην Megahalems τους παλιούς ανεμιστήρες της Darknight.

Στο πλαίσιο,στο NTL και σε άλλα καταστήματα μπορείς να βρείς έτοιμες υδροψύξεις,και είναι πανεύκολο να την εγκατασταστήσεις μόνος σου,ότι χρειάζεσαι για την εγκατάσταση τα έχει το κουτί της συσκευασίας.Αν όμως ανησυχείς μην χαλάσεις κάτι τσέκαρε στο Youtube.Η Corsair έχει ένα καταπληκτικό channel στο youtube που στα εξηγεί όλα γύρω από τα προιόντα της.Ελπίζω να βοήθησα :T:

Link to comment
Share on other sites

Για τους πρώτους 1-2 μήνες μείνε με την πάστα της H60,δεν θα δεις τραγικές διαφορές αν θα βάλεις καινούργια τώρα.Βάλε καινούργια όταν παρατηρήσεις ότι οι θερμοκρασίες της H60 είναι χειρότερες από αυτές των πρώτων μηνών.Και βέβαια οι κανονικές πάστες είναι καλύτερες από τις πάστες που έχουν πάνω τους ήδη οι κάρτες ή οι ψύκτρες,αλλά όπως είπα πάνω,οι διαφορές δεν είναι μεγάλες :)

Link to comment
Share on other sites

George_o/c κι εγω αυτο λεω να κανω για να ειμαι απο την αρχη κομπλε. Ισως και τωρα να παραγγελω τα "υλικα" μεσω internet. Εχω ηδη αγορασει την MSI P67A-GD80 B3 και παω για i7 2600k, μνημες της adata x series 4gb 2000mhz, την corsair h60 και το haf x. Τα υπολοιπα τα εχω απο το προηγουμενο pc οπως καρτα γραφικων (5850) τροφοδοτικο (coolermaster silent pro 850W) και σκληρους. Πως τα βλεπετε?

Link to comment
Share on other sites

Όλα ωραία, αν και εγώ θα έδιωχνα τις adata και θα έπαιρνα τίποτα ταπεινές ripjaws 2 X 4GB @ 1600 cl9 :)

Διωχτηκαν οι μνημες ετσι κι αλλιως...δεν υπηρχαν καν διαθεσιμες οποτε τις αντικατεστησα με τις Corsair XMS 4GB 1600mhz... ισα ισα που μου ηρθε και πιο φθηνα !;P..

Link to comment
Share on other sites

ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να τοποθετησω την θερμοαγωγιμη παστα στον 2600κ? σε σχημα x ? Εχω ακουσει οτι μπαινει και σαν ενα ρυζι κλπ.... ξερετε ποιο απλωνεται πιο καλα?

Link to comment
Share on other sites

Βάλε στο κέντρο του επεξεργαστή ποσότητα σαν ένα φουντούκι και μετά άπλωσέ την με το δάκτυλό σου ή με καμιά τηλεκάρτα. Εγώ προσωπικά απλά βάζω εδώ και 'κει κάμποση και μετά που πατάω την ψύκτρα πάνω, απλώνεται. Μπορείς επίσης να κάνεις τρεις γραμμές κατά μήκος του επεξεργαστή... Δεν υπάρχει στάνταρ τρόπος, όποιος σε βολεύει.

Link to comment
Share on other sites

Αν την απλωσω οπως λες μετα δεν υπαρχει κινδυνος οταν πατησει πανω η ψυκτρα να φυγει εξω απο τον επεξεργαστη? Μπορει κατι τετοιο να δημιουργησει προβλημα?

Link to comment
Share on other sites

Πηρα μια akasa θερμοαγωγιμη παστα αλλα δεν ειναι κεραμικη. Εχει μεσα στη συσκευασια και μια καρτα για να την απλωσω στον cpu. Να κανω αυτο που λεει ή υπαρχει κινδυνος να βγει εκτος επεξεργαστη? μου ειπαν οτι η συγκεκριμενη θελει πολυ λιγη ποσοτητα. Σε μεγεθος φακης στο κεντρο και οχι παραπανω

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now