George_o/c

Sapphire 990FX-N @ Computex 2011: 5 PCI-Express x16 σε 990FX μητρική!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sapphire 990FX-N @ Computex 2011: 5 PCI-Express x16 σε 990FX μητρική!]http://reviews.hwbox.gr/news/sapphire.jpg[/NEWS_IMG]Η Sapphire είχε κάνει εκτενείς προσπάθειες στο παρελθόν για να εξαπλωθεί και στην αγορά μητρικών καρτών, χωρίς όμως ιδιαίτερα επιτυχία, τουλάχιστον όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον τελευταίο χρόνο άρχισε ξανά να εισέρχεται στον δύσκολο αυτό χώρο ανακοινώνοντας πολλά νέα μοντέλα με εντυπωσιακά features, βραχώδη σταθερότητα και καλό performance. Για όσους δεν το έχουν ήδη υπόψη τους, να πούμε ότι η high-end σειρά της ονομάζεται Pure Black και απαρτίζεται από ουκ ολίγα μοντέλα τόσο για Intel όσο και για AMD chipsets.

Στο booth της στην Computex παρουσίασε μία ακόμα μητρική της οικογένειας Pure Black, ονόματι 990FX-N. Παρόλο που κανονικά θα έπρεπε να υποστηρίζει SLI GPU configs σύμφωνα με συμφωνία που υπογράφτηκε τον Μάρτη, η NVIDIA έχει επιτρέψει τα SLI licenses μόνο σε vendors που τα είχαν ήδη για την Intel πλατφόρμα. Έχει όμως πέντε θύρες PCI-Express x16 για να δεχτεί ακόμα και 4 x Radeon HD 6970 σε 4-Way CrossFireX.

Η Sapphire Pure Black 990FX-N είναι κατάλληλα επανδρωμένη με 10-phase VRM power, υποστηρίζει τους πολυαναμενόμενους AMD Bulldozer, διαθέτει ολοκληρωμένο 990FX + SB950 chipset, τέσσερα DDR3-1866MHz slots, οχτώ SATA 6.0 Gbps ports, μια eSATA, 8-Channel HD Audio, συνδεσιμότητα dual Gigabit Ethernet, δύο USB 3.0 ports και Bluetooth.

[img_ALT=Sapphire 990FX-N @ Computex 2011: 5 PCI-Express x16 σε 990FX μητρική!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614de477402f64b.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

... η NVIDIA έχει απαγορέψει τα SLI licenses σε vendors που τα είχαν ήδη για την Intel πλατφόρμα...

Τι εννοεις εδω? Μαλλον το αντιθετο θες να πεις. Αν ειναι ετσι, η asus πχ, γιατι υποστηριζει SLI? Δεν ειχε SLI στις intel mobo?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now