GeorgeMan

Sapphire @ Computex 2011: Νέα σχεδίαση PCB για τα AMD Cayman based μοντέλα!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Sapphire @ Computex 2011: Νέα σχεδίαση PCB για τα AMD Cayman based μοντέλα!]http://reviews.hwbox.gr/news/sapphire.jpg[/NEWS_IMG]H Sapphire φαίνεται πως σχεδίασε ένα νέο PCB για κάποιες νέες κάρτες γραφικών που θα προσφέρει στην αγορά, βασισμένες στον πυρήνα Cayman της AMD, όπως π.χ. η Radeon HD6950 1GB. Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται μια υλοποίηση της HD6950, με μπλε PCB, value υλικά και ένα custom σύστημα ψύξης της Sapphire με δύο ανεμιστήρες και heatpipes σε συνδυασμό με αλουμινένια fins για καλή απαγωγή θερμότητας. Οι ανεμιστήρες λειτουργούν σε πολύ χαμηλές στροφές, κάνοντας την κάρτα αθόρυβη, πράγμα που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καθώς οι ίδιοι ανεμιστήρες έχουν χρησιμοποιηθεί σε υλοποιήσεις των HD68x0 της Sapphire. Δεν είναι ακόμα όμως σαφές αν οι κάρτες αυτές θα έρχονται υπερχρονισμένες από το εργοστάσιο ή θα αποτελούν το βασικό μοντέλο της εταιρείας, με κόστος κάτω ακόμα και από το reference της AMD. Αυτό που είναι όμως σαφές, είναι ότι πολλές από αυτές τις κάρτες, θα έρθουν μαζί με ένα πλήρες licence key του Dirt3 της CodeMasters.

[img_ALT=Sapphire @ Computex 2011: Νέα σχεδίαση PCB για τα AMD Cayman based μοντέλα!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784de605603b5b2.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Sapphire @ Computex 2011: Νέα σχεδίαση PCB για τα AMD Cayman based μοντέλα!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/7784de6056049c42.jpg[/img_ALT]

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Link to comment
Share on other sites

Ωρέ σαν πολλές υλοποιήσεις δεν έχουν βγάλει όλες οι εταιρείες; Εγώ πλέον παρόλο που ενημερώνομαι καθημερινά έχω χάσει την μπάλα με τόσες 6950 και 6970 στην αγορά!

Link to comment
Share on other sites

Ωρέ σαν πολλές υλοποιήσεις δεν έχουν βγάλει όλες οι εταιρείες; Εγώ πλέον παρόλο που ενημερώνομαι καθημερινά έχω χάσει την μπάλα με τόσες 6950 και 6970 στην αγορά!

Είναι τόσο ευέλικτες και modular οι γραμμές παραγωγής, που πλέον είναι πολύ φθηνό για αυτούς να βγάλουν έναν νέο revision. Οπότε όταν δουν ότι υπάρχει ακάλυπτο segment στην αγορά ή υπάρχει ανάγκη για refresh, εμφανίζουν νέα έκδοση. Πριν από 7 - 8 χρόνια κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμφορο για τις εταιρίες.

( Car analogy incoming )

Είναι όπως τα αυτοκίνητα george. Παλιότερα κάθε μάρκα έβγαζε τρία μοντέλα και αυτό ήταν. Δες τώρα... π.χ. Audi A1, A2, A3, A4, A5, A6, A7, A8 κοινά πατώματα, κοινοί κινητήρες και κοινές γραμμές παραγωγής, που με μικρές τροποποιήσεις φτιάχνουν ότι θέλεις :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now