George_o/c

Συνέλαβαν 18χρονο Έλληνα cracker απ' το Μπραχάμι!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Συνέλαβαν 18χρονο Έλληνα cracker απ' το Μπραχάμι!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354d8d1676e21f4.jpg[/NEWS_IMG]Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση όπου συνελήφθη ημεδαπός, ηλικίας 18 ετών για «Παραβίαση στοιχείων υπολογιστή», «Απάτη με υπολογιστή», «Πλαστογραφία» και παράβαση των Ν. «Περί Όπλων», «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων», «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα». Ειδικότερα στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιήλθε πληροφορία των Γαλλικών και Αμερικανικών Αρχών, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική επίθεση στην επίσημη ιστοσελίδα της Interpol αλλά και σε κυβερνητικές ιστοσελίδες των Η.Π.Α κατά τους μήνες Φεβρουάριο του έτους 2008 και Φεβρουάριο του 2009 αντίστοιχα.

Ύστερα από διεξοδικές στοχευμένες έρευνες και ενδελεχείς ψηφιακές αναλύσεις, προέκυψε ότι τα ψηφιακά ηλεκτρονικά ίχνη της επίθεσης ταυτίζονται με ημεδαπό χρήστη Ίντερνετ ηλικίας, κατά την ηλεκτρονική επίθεση, 16 ετών. Στην συνέχεια και μετά από ενημέρωση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών , πρωινές ώρες της 6-6-2011 κλιμάκιο Αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διεξήγαγε αιφνιδιαστική έρευνα στην οικία του προαναφερόμενου, κατά την οποία βρέθηκε αποδεικτικό υλικό, το οποίο πιστοποιεί ότι ο εν λόγω χρήστης του Ίντερνετ είναι ο ιδιοκτήτης εξυπηρετητή (server) της διερευνούμενης υπόθεσης των κυβερνοεπιθέσεων (CRACKING), κατά τα έτη 2008 και 2009 στις χώρες της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Επιπλέον από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε το ψευδώνυμο με το οποίο είχαν γίνει οι κυβερνοεπιθέσεις καθώς και:

1) υλικό το οποίο αποδεικνύει ότι ο δράστης μέσω ειδικού λογισμικού κατασκεύαζε botnets, για να διενεργεί ηλεκτρονικές επιθέσεις και να παραβιάζει υπολογιστικά συστήματα εκ του ασφαλούς (τεχνολογία που μέσω ειδικού λογισμικού, το οποίο διοχετεύουν στο διαδίκτυο κακόβουλα οι crackers, ο κάτοχος Η/Υ δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτόν και ο Η/Υ μετατρέπεται σε zombie

2) εκατόν τριάντα (130) πιστωτικές κάρτες, εκ των οποίων εκατόν είκοσι πέντε (125) χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση και πέντε (5) με εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, οι οποίες περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν σχέση με τον δράστη.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

- 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

- 1 εσωτερικός σκληρός δίσκος

- 3 εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι

- 1 φορητή συσκευή μνήμης

- 1 δρομολογητής( router )

- 1 κινητό τηλέφωνο

- 1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων

- 1 μαχαίρια

- 2 αεροβόλα πιστόλια

- 1 συσκευή αντιγραφής - ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, τύπου «POS»

- 125 λευκές - ασυμπλήρωτες κάρτες με μαγνητική ταινία

- 5 λευκές κάρτες, με μαγνητική ταινία στις οποίες υπάρχουν εγγραφές με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών

- 1 συσκευή σκοπευτικού λέιζερ

- 1 δελτίο ταυτότητας για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια

- 3 πιστωτικές κάρτες με διαφορετικά στοιχεία που δεν αντιστοιχούν στον άτοχό του

- 1 αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών αερίων

- 1 συσκευή πλαστικοποίησης

- Πλήθος φωτοβολίδων, βεγγαλικών και κυνηγετικών φυσιγγίων

- 1 νάιλον συσκευασία με 8 κομμένα φυσίγγια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό

Επιπλέον εντός βιβλίου, το οποίο περιείχε ειδική κρύπτη ήταν τοποθετημένο και επιμελώς κρυμμένο, το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα (7.850) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων (300) δολαρίων Η.Π.Α. Τέλος βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού, που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του εν λόγω cracker σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας. Ενημερώθηκε για τις δικές της, περαιτέρω ενέργειες, η Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής συνεργασίας θα ερευνήσει την συμμετοχή του δράστη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν διαδικτυακή εγκληματικότητα και έχουν να κάνουν με διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDOS, παραβιάσεις λογαριασμών PAYPAL, τραπεζικών λογαριασμών μέσω e banking, λογαριασμών MySpace και Facebook.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

[img_ALT=Συνέλαβαν 18χρονο Έλληνα cracker απ' το Μπραχάμι!]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614def097f64da4.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Συνέλαβαν 18χρονο Έλληνα cracker απ' το Μπραχάμι!]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614def097f7ad52.jpg[/img_ALT]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Pastel το να κλέβεις τον κόσμο δεν είναι ταλέντο. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν όντως κατασκεύαζε από μόνος του τα botnets. Άλλες πηγές υποδεικνύουν ότι τα κατέβαζε.

Link to comment
Share on other sites

Δουλεια ειναι και αυτη μεσω του νετ φιλε.

Παντως ειχε μπεσα ηταν cracker και οχι hacker. Θα θελα να δω την φατσα του. Το παιδι θα ειναι περιπου 15 κιλα, με ενα νερακι την βγαζουν αυτοι.

Link to comment
Share on other sites

Δουλειά είναι; Σε ασφαλίζουν κιόλας; Έχεις και ιατρικοφαρμακευτική περίθαλψη στο πακέτο; :hehe:

Επίσης, δεν αναφέρω πουθενά στο thread ότι είναι hacker, παντού για cracker και cracking γίνεται λόγος.

Και τέλος, ένας άνθρωπος την σήμερον ημέρα έχει μπέσα όταν κλέβει χρήματα από λογαριασμούς συνανθρώπων του;

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Θες ΠΟΛΥ μυαλό και ΠΟΛΛΕΣ γνώσεις για να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται ο κάθε τυχαίος χάκερ ή ακόμα χειρότερα κακός χάκερ δηλαδή κράκερ.

Link to comment
Share on other sites

Ο χάκερ είτε δουλεύει μόνος είτε σε ομάδες, τα hacking groups. Έχει γίνει μεγάλη σύγχυση του χάκερ με τον κράκερ (cracker) ή τον πειρατή που ξεκλειδώνει εμπορικά προγράμματα και μετά τα πουλάει έναντι αδράς αμοιβής. Καμία σχέση.

Σε αντίθεση με τον χάκερ, ο κράκερ είναι άτομο (ή ομάδα ατόμων) που αποπειράται να αποκτήσει πρόσβαση σε υπολογιστικό σύστημα για την οποία όχι μόνο δε διαθέτει εξουσιοδότηση, αλλά με στόχο να το βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο. Οι κράκερ είναι εξ ορισμού κακόβουλοι, αντίθετα προς τους χάκερ, ενώ διαθέτουν και πολλά εργαλεία για τις κακόβουλες ενέργειές τους. Η διεθνής κοινότητα των χάκερ πιστεύει ότι η πρόσβαση στην πληροφορία αποτελεί παγκόσμιο κοινό αγαθό και ότι είναι ηθικό καθήκον τους να μοιράζονται τις ικανότητές τους τόσο δημιουργώντας λογισμικό ανοικτού κώδικα, όσο και διευκολύνοντας την πρόσβαση σε πληροφορίες και υπολογιστικούς πόρους, όπου αυτό είναι εφικτό. Έχουν, επίσης, την αμφιλεγόμενη πεποίθηση ότι το «σπάσιμο» και η «εξερεύνηση» ενός υπολογιστικού συστήματος, τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και (κυρίως) λογισμικού είναι ηθικά αποδεκτή, εφόσον ο χάκερ δεν διαπράττει κλοπή, βανδαλισμό ή παραβίαση εμπιστευτικότητας. Για τους χάκερς, όποιος «αξίζει αυτόν τον τίτλο, είναι στην πραγματικότητα ένας έξυπνος προγραμματιστής ή άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες στην κατανόηση και το χειρισμό υπολογιστικών συστημάτων». Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν αποδέχονται ότι οι πράξεις ενός χάκερ έχουν κακόβουλους στόχους και αυτή η διαφορά είναι που τους διακρίνει από τους κράκερς.

πηγη: Περί hacking ο λόγος - Τι είναι ο χάκερ (hacker), πως «δουλεύει» και ποιο είναι το πραγματικό αντικείμενο ενασχόλησής του; | Πάρε-Δώσε

Ειναι διαφορετικοι γιατι δεν κανουν το ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

Πολλά κενά βλέπω στιs γνώσειs περι

Hacking.ο τυπάs είναι η ντροπή του ειδουs.μπραβο στα παιδιά που έχουν την γνώση και την κριση,γιατί υπάρχουν και αυτά!

Link to comment
Share on other sites

Το κακό είναι ότι ένα άτομο με μυαλό καταλήγει έτσι. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα καταδικαστεί ή τουλάχιστον η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα είναι τόσο άσχημη γιατί αν όντως όπως άκουσα στην τηλεόραση, έχει φτιάξει δικά του προγράμματα να εισβάλει σε ξένα συστήματα και αν όντως έκανε μπ@7ρδέλο την ιντερπόλ και τη CIA σε διάστημα 2 ετών από ηλικία 16 έως 18 τότε θα τον χρειαστούν και θα το βάλουν κάπου ή θα τον κρατήσουν για θέματα προστασίας. Το ξαναλέω ΕΑΝ ισχύουν αυτά που είδα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα παιδια εχουν χαρισμα απλα. Δεν ειναι εξυπνα... ειναι ταλαντουχα.

Στην παγκοσμια καταταξη η Ελλαδα ειναι πολυ κατω.... αλλα εχουμε προσωπικο το οποιο μπορει να κανει τρελα πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

2 μαθηματα ηταν τα πιο μαματα στη σχολη μας.

Ασφάλεια δικτυων και ασφαλεια πληροφοριακων συστηματων....:D

Εμμέσως πλυν σαφώς, σου μάθαιναν τα κολπα...:P

Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα παιδια εχουν χαρισμα απλα. Δεν ειναι εξυπνα... ειναι ταλαντουχα.

Στην παγκοσμια καταταξη η Ελλαδα ειναι πολυ κατω.... αλλα εχουμε προσωπικο το οποιο μπορει να κανει τρελα πραγματα.

Τι λες ρε Χρήστο?!! Χρειάζεται να στροφάρει ένα μυαλό για να δίνει λύσεις και να μπορείς να προγραμματίσεις! Ταλέντο θες στο τραγούδι και στο χορό... Φυσικά και είναι ταλέντο να μπορείς να χειρίζεσαι τους υπολογιστές σαν την προέκταση του χεριού σου αλλά χρειάζεται μυαλό.

Link to comment
Share on other sites

Eχω δει απειρες εκπομπες και βιντεακια και εχω διαβασει μαρτυριες απο τα ιδια τα παιδια και απο αλλους οι οποιοι δεν ειναι hackers. Τι λενε? Ειναι χαρισμα. Δεν ειναι εξυπναδα με την εννοια που λες εσυ.

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή χρειάζεται να διαβάσεις να μάθεις τα βασικά της κάθε γλώσσας. Μετά είναι να ασχοληθείς

μόνος σου και να ξετρίψεις πάνω στη γλώσσα και εκεί θέλει ταλέντο/μυαλό/έμπνευση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now