caution

AMD Phenom II X6: EOL εν όψη;

Recommended Posts

[news_img=AMD Phenom II X6: EOL εν όψη]http://reviews.hwbox.gr/news/amd.jpg[/news_img]Με το βάρος της AMD να πέφτει στα επερχόμενα Bulldozer, φαίνεται πως άρχισαν οι πρώτες δρομολογήσεις για την διακοπή της παραγωγής των 45nm Phenom II X6. Σύμφωνα με slide που κάνει τον γύρο των ειδησεογραφικών sites, οι AMD Phenom II X6 1100T, 1090T, 1075T και 1065T θα παραμείνουν σε παραγωγή ως το τέλος τους έτους, ενώ οι Phenom II X6 1055T και 1045T θα σταματήσουν να παράγονται κάπου στο μέσο του Q3 2011. Αν τα παραπάνω ισχύουν στο ακέραιο, με μια δεύτερη ανάγνωση, οι Κασσάνδρες μπορούν να αρχίσουν να αποφαίνονται και για την τιμολογιακή πολιτική, στους νέους επεξεργαστές.

[img_alt=AMD Phenom II X6: EOL εν όψη]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524df3802baba91.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ ακόμα τη χρησιμότητα ενός 8πύρηνου για desktop utilization. Για server (έστω σε home environment) κάνω πολλές σκέψεις :hehe:

Ποτέ μην υποτιμάς το e-τσουτσούν και τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που προκαλεί η στέρηση, ξέρεις πόσος κόσμος αγόραζε Core i7s για την ψυχολογική ανάγκη και την εκπλήρωση της μέσα απο το Task Manager; Λέγοντας αυτό, θα αγοράσω και εγώ έναν 8core Zambezi από την AMD, 8 μήνες μετά την κυκλοφορία του όμως και κυρίως για την ιστορική του αξία, κατασκευαστικά και αρχιτεκτονικά, πρώτη CPU στα 32nm Silicon On Insulator HighK MetalGate και η πρώτη Clustered Multithreading modular x86 αρχιτεκτονική στο εμπόριο ευρείας κατανάλωσης, και ας βγει και λεμόνι από επιδόσεις, δεν με νοιάζει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now