JC_Denton

AMD: Τα προβλήματα των Κ10 θα λυθούν από τον Bulldozer

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/wrapleft] Η AMD παλεύει εδώ και μήνες για να μας προσφέρει υψηλότερων επιδόσεων τετραπύρηνους επεξεργαστές που θα ικανοποιήσουν την αγορά των απαιτητικών χρηστών, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, τα πράγματα δε δείχνουν καλά μιας και ο κατασκευαστής φαίνεται να έχει πρόβλημα στην παραγωγή chip υψηλών επιδόσεων, τουλάχιστον μέχρι η νέα μικρο-αρχιτεκτονική με το κωδικό όνομα Bulldozer να έρθει στην παραγωγή.

Οι επεξεργαστές της AMD στο παρελθόν, AMD Athlon 64 και Opteron, άλλαξαν το τοπίο τότε, προσφέροντας υψηλότερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους Intel. Παρόλα αυτά, η νέα γενιά με τον κωδικό Κ10 φαίνεται να δυσκολεύεται πολύ να φτάσει τους αντίστοιχους Core της Intel σε επιδόσεις, αλλά σα να μην έφταναν αυτά, καταναλώνει και πολύ περισσότερο. Αυτά τα προβλήματα δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν απλά με κάποια tweaks στη σημερινή αρχιτεκτονική, αλλά χρειάζονται ριζικές αλλαγές.

"Άν δούμε τη νέας γενιάς αρχιτεκτονική των επεξεργαστών μας, αυτή σίγουρα δε θα είναι, πως να το πω, συγκρίσιμη με αυτή των Phenom. Θα είναι εντελώς διαφορετική. Θα λύσει τα προβλήματα τα οποία σήμερα δεν μπορούν να λυθούν από τους Κ10", δήλωσε ο Giuseppe Amato, τεχνικός διευθυντής πωλήσεων και marketing για την περιοχή ΕΜΕΑ της AMD, σε μια συνέντευξη που έδωσε στο Custom PC.

Η AMD παραδέχτηκε στο παρελθόν ότι είχε προβλήματα με τον επεξεργαστή αλλά ποτέ ότι είχε προβλήματα με τη μικρο-αρχιτεκτονική. Όμως, βλέποντας ότι ακόμα δεν μπορούν να μας δώσουν επεξεργαστές με ταχύτητες στα 2.6 GHz ή και ψηλότερα, σίγουρα φαίνεται να έχει προβλήματα σε αυτόν τον τομέα. Και σίγουρα, δύσκολα θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την Intel αυτό το διάστημα.

Η Bulldozer θα είναι η νέας γενιάς μικρο-αρχιτεκτονική στο σχεδιασμό επεξεργαστών, που αναπτύσσεται από το μηδέν στην AMD. Αναμένεται ότι τα chip νέας γενιάς θα δώσουν σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις από τα αντίστοιχα του σήμερα. Οι πρώτοι επεξεργαστές αναμένονται στο τέλος του 2009 το νωρίτερο ή αρχές του 2011 το αργότερο.

Link to comment
Share on other sites

Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται ότι ούτε και οι shangai θα καταφέρουν να ανταγωνιστούν την αρχιτεκτονική core (το ξέραμε βέβαια). Ας μας πουν και πώς σκοπεύουν να επιβιώσουν (τι θα πουλάνε για παράδειγμα) μέχρι το 2011 για να ξέρουμε και τις επιλογές μας μέχρι τότε....

Ελεύθερη μετάφραση : Έχουμε μεγάλους στόχους για το μέλλον, οπότε επενδύστε σε μας, γιατί αλλιώς το μαγαζί πάει για φούντο

Link to comment
Share on other sites

Eντάξει χαλάρωσε, αν οι 45nm επιτρέψουν για μεγαλύτερες συχνότητες σε λογικές τιμές, μια χαρά θα είναι, π.χ παρέα με αυτό. Core for Clock πέρα από κανά δυο εφαρμογές γενικά δεν έχουν ιδιαίτερη διαφορά, στη συχνότητα (και στα wats) είναι που χάνεται το τόπι με τους core.

και για τον bulldozer:

:D
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now