caution

Lenovo IdeaPad K1: Όταν τα pads ωριμάζουν...

Recommended Posts

[news_img=Lenovo IdeaPad K1: Όταν τα pads ωριμάζουν...]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b7ee9c46d586.jpg[/news_img]Την πρώτη του pre-order παρουσία έκανε το νέο tablet της Lenovo, IdeaPad K1. Με τιμή στα $499.99 (για το 16GB) και διάθεση από το τέλος του μήνα, το IdeaPad K1 μπαίνει δυναμικά στην σχετικά νέα αγορά των tablets. Θα υπάρξουν δύο εκδόσεις (16GB και 32GB) και δύο διαθέσιμα χρώματα (μαύρο και άσπρο) ενώ όλες οι συσκευές τρέχουν Android Honeycomb. Το hardware που στηρίζει το λειτουργικό, είναι ένα θηριώδες Tegra 2 dual-core SoC, χρονισμένο στο 1GHz, 1GB LPDDR2 μνήμης ram, μία 10.1" (1280 x 800) capacitive οθόνη αφής ενώ το IdeaPad K1 διαθέτει και δύο κάμερες: Μία 5megapixel στο πίσω μέρος, και μια 2megapixel στο μπροστά, για βίντεοκλήσεις. Ακόμα, διατίθενται ασύρματα ηλεκτρονικά για υποστήριξη 802.11 b/g/n WiFi και Bluetooth 2.1 καθώς και συνδέσεις USB και HDMI. Τέλος, να αναφερθεί ότι το IdeaPad K1 διαθέτει δύο 0.5W ηχεία, SIM card slot και δέχεται και microSD κάρτες, για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Όλα αυτά με μία μπαταρία που επιτρέπει 8 με 10 ώρες συνεχούς χρήσης!

[img_alt=Lenovo IdeaPad K1: Όταν τα pads ωριμάζουν...]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e0de13670d59.jpg[/img_alt]

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

ή απλά ότι είναι "άσκοπες" αυτές οι συσκευές;

Ακριβώς, όσο φοράνε λογισμικό κινητών είναι άσκοπες. Όταν θα σοβαρευτούν και θα βάλουν ένα κανονικό λογισμικό να βάζω ότι γουστάρω μέσα και όχι της εφαρμογές και μόνο της εκάστοτε εταιρείας τότε θα βοώ πρώτος να πω μπράβο να ένα χρήσιμο εργαλείο για κάποιον που δεν έχει φορητό..

Link to comment
Share on other sites

Κανονικό λειτουργικό είναι και αυτό - αν εννοείς windows 7 - θα χρειαζόταν και περισσότερη ram και ίσως ακόμα πιο δυνατά cpu. Γίνεται, αλλά η αυτονομία θα πήγαινε περίπατο...

Πάντως, ακόμα και Win7 να έβαζαν, και μεγάλους SSDs και, και... ακόμα και τότε, πάλι έχω τις "εργονομικές" ενστάσεις μου, με δαύτα τα tables. Αλλά αφού η αγορά τα "σηκώνει" - η αποψάρα μου, περισσεύει :)

Link to comment
Share on other sites

Ότι βγει και πει πως χρειαζόμαστε ο steve αύριο το πρωί μας γίνεται ανάγκη, γι αυτό και ο πρώτος που ξεκίνησε τα tablet δλδ η apple κοστίζει 153 δις δλδ 6 φορές πάνω από την toyota!..Δεν είναι κανονικό λειτουργικό, είναι μια μεταφορά του κινητού σε μεγάλη οθόνη τίποτα παραπάνω.

Φυσικά και είναι πρόβλημα η κατανάλωση..αλλά αφού θέλανε να κυκλοφορήσουν ένα νέο προϊόν ας το κάναν κάτι πιο χρήσιμο..Τώρα είναι κάτι ανάμεσα σε ένα μεγαλωμένο κινητό και ένα σακατεμένο laptop...

Αλλά αφού η αγορά τα "σηκώνει" - η αποψάρα μου, περισσεύει

Α με χαλάς τώρα, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που αγοράζουν tablets το κάνουν μόνο για μούρη χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι nvidia-ram-cpu και άλλα..απλά βλέπουν κάτι που κρατάει κι ο άλλος και πάνε ευθεία, σαν τα πρόβατα..αυτό είναι η αγορά σήμερα..

Link to comment
Share on other sites

Imho - αυτό ήταν η αγορά πάντα.

Δεν σε ρωτάει η πωλήτρια "Τι θα τον κάνετε τον 8core;" να της πεις "Θα virtualιάσω τον περσινό σεισμό!". Το πας στο ταμείο και σου ζητάει την πιστωτική σου και αυτό είναι όλο.

Όσο οι άνθρωποι θα πιστεύουν ότι έχουν μια "ανάγκη" (με την οικονομική έννοια του όρου) και θα το πιστεύουν τόσο ώστε να δουλεύουν και να χρεώνονται για αυτό - τόσο θα βλέπουμε προϊόντα που "μπάζουν" σαν concept, να δημιουργούν νέα segments στην αγορά. "Μούρη", μιμητισμός, καταναλωτισμός, marketing... πες το όπως θέλεις ;)

Edited by caution
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, νομίζω πως δεν θα αλλάξουμε ποτέ, και τώρα βλέπουμε τα χάλια μας, καληνύχτα Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, νομίζω πως δεν θα αλλάξουμε ποτέ, και τώρα βλέπουμε τα χάλια μας, καληνύχτα Ελλάδα...

Κατά καιρούς "κυλάω" και εγώ...

Απλά αυτός ο καταναλωτικός παροξυσμός δεν είναι Ελληνικό προνόμιο - για να μην είμαστε μεμψίμοιροι - παντού παίζει αυτό το θέμα. Είναι, ο αέναος κύκλος της κατανάλωσης που σαν "θρησκεία" απέτυχε παντού στον κόσμο. Τώρα που εμείς το μπατάραμε το πλοίο, και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού (όχι όλοι - μην εθελοτυφλούμε) δεν μπορεί να συνεχίσει να αγοράζει με τον ίδιο ρυθμό, καλά είναι όλοι να σκεφτούμε λίγο περισσότερο, το πόσο ευτυχισμένους μας κάνουν όλα αυτά τα φρου φρου. Δεν λέω ότι θα μας βγει "για καλό" η όλη ιστορία - απλά, επ ευκαιρίας, λίγη ενδοσκόπηση δεν βλάπτει... :)

Ώπα ωπα - I'm damn off topic :D

Link to comment
Share on other sites

Δουλεύω από τα 9 μου και μπορώ να σου πω πως πρώτη φορά στην ζωή μου ανησυχώ τόσο πολύ για το αύριο...Χίλιες φορές πιο offtopic είναι το pad από αυτό που έρχεται στις ζωές μας...Ενδοσκόπηση χρειάζονται όλοι αυτοί που χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους κατεβαίνουν στις πορείες για να ζητήσουν πράγματα που δεν ξέρουν καν πως βγαίνουν...

Caution χαίρομαι που ακούω τέτοιες απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now