George_o/c

Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac]http://reviews.hwbox.gr/news/zotac.jpg[/NEWS_IMG]Η Zotac δεν φημίζεται για τις επιδόσεις της σε full-size μητρικές κάρτες, παρόλα αυτά κατάφερε να αναπτύξει μια LGA1155 E-ATX μητρική για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των overclockers. Το όνομά της; Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς από την ονομασία της, έρχεται με Z68 chipset και υποστηρίζει τους LGA1155 Intel "Sandy Bridge" επεξεργαστές.

Το πιο τρανταχτό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μητρικής, θα έλεγε κανείς ότι είναι οι 26 φάσεις τροφοδοσίας, που σε συνδυασμό με τα DrMOS και τους SuperML πυκνωτές δίνουν άλλο αέρα στο overclocking των Sandy Bridge. Ακόμα ένα ασυνήθιστο feature που δεν έχουμε ξαναδεί σε μητρική της Zotac, είναι οι τέσσερις θύρες επικοινωνίας PCI-Express x16 που ελέγχονται από το NVIDIA NF200 bridge chip. Έτσι δεν μένουν παραπονεμένοι και οι οπαδοί των multi-GPU configs.

Αναφορικά με τον τομέα του storage έχουμε έξι θύρες SATA 6.0 Gbps, eSATA connector, δύο USB 3.0 ports, εξόδους DVI/HDMI/DisplayPort, Gigabit Ethernet και 7-κάναλη ενσωματωμένη κάρτα ήχου με οπτικό S/PDIF. Οι overclockers θα χαρούν με την ύπαρξη Power/Reset buttons, voltage measurement points, MOLEX power plug για τα multi-GPU setups, POST80 debug dipslay και τρία BIOS chips για γρήγορες εναλλαγές στα BIOSes.

[img_ALT=Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac]

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e201b4a4cef9.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e201b4a582b7.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e201b4a61eef.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e201b4a6a78b.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Zotac Crown Edition ZT-Z68 U1DU3: Η πρώτη αξιόλογη EATX προσπάθεια της Zotac]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e201b4a70d10.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Lol,υπερβολικά πολλές φάσεις τροφοδωσίας.

Υπερβολικές ψευτιές στο technical marketing εννοείς.

Στην καλύτερη χρησιμοποιούνε σχεδίαση με 8phase master controller & 3 sub-phases με 4 channels...

Βάλτε ρε παιδιά καμμιά 40αριά πηνία και πυκνωτές ακόμα... γουστάρουνε οι πιτσιρικάδες :D

Link to comment
Share on other sites

Active phase switching, γενικευμένο phase control και κατάλληλη επιλογή για να παίζουν πάντα στον efficient "κόρο" τους - είναι ΣΙΓΟΥΡΟ ότι μπορούν να μαζέψουν την κατανάλωση από τα επιπλέον phases - Νίκο ;)

Link to comment
Share on other sites

Ως ενός σημείου κερδίζεις efficiency σε τέτοια design.

Από ένα σημείο και παραπέρα ( σαν την συγκεκριμένη περίπτωση, κρίμα να μην φτάνει το PCB να βάζανε μερικά ακόμα :D ) το μόνο που κάνεις είναι να χαλάς το efficiency & το output "μολύνοντας" το με παραπανίσιο θόρυβο, και φυσικά ταυτόχρονα δημιουργείς περισσότερα nodes που με ένα failure να καθιστάς εκτός λειτουργίας το mobo.

Για να το εξηγήσω-μεταφέρω απλά και κατανοητά, δείτε το σαν ένα κανό ( αυτά που έχουνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κωπηλασία λέω )... με 4 άτομα πιάνουνε τάδε χρόνο.

Με 8 τάδε λιγότερο... με 12 τάδε λιγότερο... με 24 τάδε λιγότερο... από ένα σημείο και έπειτα τα παραπάνω άτομα δεν δίνουνε κάτι ίσα ίσα μπορεί και να κόβουνε λόγο κακού συγχρονισμού κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

^^ ωραία παρομοιωση:D

Υπέρ-πλήρη την βλέπω άλλα νομίζω ότι με μια mobo προσπαθούν να πιάσουν OCers/Games/κλπ...

Που κολλάνε oi 24φασεις με το wifi?! Νομίζω λίγο υπερβολική....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now