JC_Denton

H Microsoft απέσυρε την προσφορά της από τη Yahoo!

Recommended Posts

[wrapleft]http://img134.imageshack.us/img134/8717/microsoftlogoez5.jpg[/wrapleft] To περασμένο Σάββατο ήταν και το τέλος της διορίας, μέσα στην οποία η Yahoo! θα αποφάσιζε για το αν θα επέτρεπε την εξαγορά της από τη Microsoft. Εν τέλει, η Microsoft, η οποία προσέφερε 33 δολάρια για κάθε μετοχή της Yahoo!, απέσυρε την προσφορά, μιας και η Yahoo! περίμενε μια τιμή της τάξης των 37 δολαρίων για κάθε μετοχή.

Παρόλο όμως που η τιμή φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν κατέληξαν σε συμφωνία, η Microsoft μάλλον ακολουθεί κάποια στρατηγική η οποία την απέτρεψε από το να κλείσει τη συμφωνία. Η Microsoft ξεκίνησε την προσφορά της με 31 δολάρια τη μετοχή, ανεβάζοντάς τη στα 33 δολάρια όταν η Yahoo! θεώρησε υποτίμηση, την πρώτη τιμή. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, πήραν φωτιά μάλιστα με το γνωστό γράμμα που έστειλε ο πρόεδρος της MS, Steve Balmer, στον πρόεδρο της Yahoo!.

Μετά από αυτά, τα πράγματα οξύνθηκαν με τις φήμες για συζητήσεις με την AOL και τη Google, ενώ στο παιχνίδι μπήκαν και μεγαλύτεροι επενδυτές οι οποίοι περίμεναν κάποια βεβιασμένη κίνηση.

Η κίνηση αυτή τελικά δεν έγινε, η μετοχή της Yahoo! συνέχισε να ανεβαίνει, αλλά τώρα που η Microsoft αποσύρθηκε, αναμένεται πτώση της και μάλιστα μεγάλη (σήμερα μόνο αναμένεται κοντά στο 25%).

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά - η Microsoft μπορεί να απέσυρε την προσφορά, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα πάει σε "hostile takeover", που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα, παρακάμπτωντας το συμβούλιο των διευθυντών της Yahoo!, η Microsoft να κάνει προσφορά κατευθείαν στους μετόχους, κερδίζοντας έτσι "πλαγίως" τον έλεγχο της εταιρείας.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε τις εξελίξεις από το στρατόπεδο της MS. Μέχρι τότε, οι επενδυτές προσεύχονται η κατρακύλα της μετοχής της Yahoo! να είναι ομαλότερη από το αναμενόμενο "γκρέμισμα".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now