George_o/c

Samsung Financial Report: 43% ενισχυμένες πωλήσεις χάρη στο Galaxy S II

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Samsung Financial Report: 43% ενισχυμένες πωλήσεις χάρη στο Galaxy S II]http://reviews.hwbox.gr/news/economic.jpg[/NEWS_IMG]Η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα ενοποιημένα έσοδα ύψους 39,44 τρις γουόν για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 που έληξε στις 30 Ιουνίου 2011, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρήση. H εταιρία εμφανίζει καθαρά ενοποιημένα έσοδα ύψους 3,51 τρις γουόν, μειωμένα κατά 18% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 3,75 τρις γουόν.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στη βελτίωση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών κατά το δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι κατά 43% ενισχυμένες πωλήσεις οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση για τα smartphones GALAXY S II, καθώς και άλλες συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Ο κλάδος Ψηφιακά Μέσα και Συσκευές σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις, δεδομένης της ζήτησης για επίπεδες τηλεοράσεις.

Μικρή μείωση εμφανίζεται στα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη σε σχέση με τις αρκετά αυξημένες επιδόσεις του 2ου τριμήνου του 2010, που αποδίδεται στο μειωμένο περιθώριο κέρδους στους κλάδους των ημιαγωγών και των panel λόγω περιορισμένης ζήτησης, γεγονός το οποίο ισοσκελίζεται από τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου τηλεπικοινωνιών, τα οποία ανήλθαν στα 1,67 τρις γουόν.

Μείωση στις τιμές των LCD Panel

Ο κλάδος των panel σημείωσε λειτουργικές απώλειες ύψους 210 δις γουόν με έσοδα ύψους 7,09 τρις γουόν, σημειώνοντας μείωση στις πωλήσεις ύψους 9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συνολικά οι παραδόσεις των LCD πάνελ αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως αναμενόταν λόγω εποχικότητας και της Εθνικής Επετείου της Κίνας, αλλά τα επίπεδα αποθεμάτων παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Με την περίοδο αιχμής να πλησιάζει, οι συνολικές πωλήσεις των Panel για το τρίτο τρίμηνο αναμένεται να αυξηθούν από τρίμηνο σε τρίμηνο κατά 6% και να κυμανθούν στα 184 εκατομμύρια τεμάχια, παρόλο που η παγκόσμια οικονομική αστάθεια θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά τη ζήτηση. Η Samsung στοχεύει να επεκτείνει τις πωλήσεις των 3D Panels και των Smart TVs, ενισχύοντας την αποδοτικότητα της γραμμής παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού.

Οι αυξημένες πωλήσεις των smartphones επηρεάζουν τα κέρδη του κλάδου

Ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών - συμπεριλαμβανομένης της κινητής τηλεφωνίας και των συστημάτων τηλεπικοινωνιών - σημείωσε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,67 τρις γουόν με έσοδα ύψους 12,18 τρις γουόν. Ο κλάδος σημείωσε περιθώριο λειτουργικού κέρδους ύψους 13,7%.

Τα έσοδα στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας ανήλθαν στα 11,69 γουόν, σημειώνοντας αύξηση ύψους 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις των συσκευών κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν με μονοψήφιο ρυθμό αύξησης από τρίμηνο σε τρίμηνο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στις πωλήσεις των smartphones, συμπεριλαμβανομένης του GALAXY S II, το οποίο διατέθηκε στην αγορά εντός του τριμήνου. Η μέση τιμή πώλησης των κινητών τηλεφώνων αυξήθηκε πάνω από 10%.

Η Samsung αναμένει αύξηση της ζήτησης πάνω από 15% για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, λόγω της επιθυμίας των καταναλωτές για αναβάθμιση των smartphones τους. Κατά το τρίτο τρίμηνο, η Samsung θα συνεχίσει να προωθεί τις πωλήσεις του GALAXY S II και να ενισχύει την προϊοντική της γκάμα με νέα κινητά τηλέφωνα. Η εταιρεία επίσης σκοπεύει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για συσκευές tablets, διαθέτοντας στην αγορά το Tab GALAXY σε διάφορα μεγέθη. Ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να πετύχει τους στόχους για το 2011, ξεπερνώντας το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς και τη διατήρηση ενός διψήφιου περιθωρίου λειτουργικού κέρδους.

Για τον κλάδο των Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών, τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς υποστηρίζονται από αύξηση των επενδύσεων από τις παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην υποδομή του δικτύου LTE.

Samsung Press Release

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now