JC_Denton

Δίσκος 320GB στις 7200RPM για laptop, από τη Hitachi

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img395.imageshack.us/img395/5858/hitachilogoredwv1.jpg[/WRAPLEFT] Σήμερα η Hitachi αποκάλυψε το γεγονός ότι κατάφερε να "κερδίσει" την αντίπαλό της, Fujitsu, στον αγώνα δρόμου για το ποια από τις δύο εταιρείες θα έβγαζε πρώτη δίσκο 2.5" 320 GB, στις 7.200 στροφές. To όνομά του λοιπόν είναι Travelstar 7K320, βασίζεται στο SATA-2 (SATA-1 για το μοντέλο με την Bulk Data Encryption), διαθέτει 2 platters, 12ms μέσο χρόνο ανάγνωσης, κατανάλωση μέχρι 1.0 W, ενώ ο θόρυβος που παράγει είναι στα 2.8Bels.

"Όσο τα λειτουργικά συστήματα γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα, οι χρήστες παλεύουν με μια συνεχή πτώση των επιδόσεων του συστήματός τους", δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος των Σκληρών Δίσκων της Hitachi, Larry Swezey. "Οι δίσκοι solid state (SSD) δεν κατάφεραν ακόμα να φέρουν μια γενική αύξηση της ταχύτητας, ενώ έχουν και τεράστιο κόστος. Οι 7.200 στροφές ανα λεπτό του Travelstar 7K320 μας παρέχουν μια αύξηση στην ταχύτητα όλου του συστήματος, σε μια χωρητικότητα που ικανοποιεί τους πελάτες και σίγουρα, με ένα πολύ χαμηλότερο κόστος από έναν SSD".

Ο νέος Traverstar έχει ήδη αρχίσει να διανέμεται αλλά η Hitachi δήλωσε ότι οι μεγάλες ποσότητες θα αρχίσουν να βγαίνουν στην αγορά μέσα στο Q3 του 2008.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now