GeorgeMan

Η Apple υιοθετεί και το USB 3.0 πέρα από το Thunderbolt!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Apple υιοθετεί και το USB 3.0 πέρα από το Thunderbolt!]http://reviews.hwbox.gr/news/apple.jpg[/NEWS_IMG]Απ' ότι φαίνεται, η Apple "λύγισε" και κοιτάζει πλέον και προς την υιοθέτηση του προτύπου USB 3.0 στις μελλοντικές συσκευές της, παρόλες τις ομολογουμένως περίεργες προηγούμενες αποφάσεις της, σύμφωνα με τις οποίες στράφηκε προς το Thunderbolt αντί του USB 3.0. Αυτό που μάλλον την έκανε να στραφεί και προς το USB 3.0 λοιπόν φαίνεται πως είναι η ταχύτητα που προσφέρει, σε συνδυασμό με το κόστος αλλά σαφώς και με την συμβατότητα που παρέχει προς την τεράστια μάζα συσκευών που συνδέονται με προηγούμενες εκδόσεις του προτύπου USB. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με την Intel να μην έχει προσφέρει ακόμη εγγενή υποστήριξη USB 3.0 στα τωρινά chipsets της, φαίνεται πως δεν είναι αργά για την Apple να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να υποστηρίξει το νέο πρότυπο κανονικά στα επόμενα μοντέλα διαφόρων συσκευών της. Το κόστος ενός ελεγκτή USB 3.0 ανέρχεται (σε τεράστιες ποσότητες βέβαια) στα 2-3 δολάρια για την Apple, ενώ το κόστος ενός ελεγκτή Thunderbolt, γύρω στα 15 δολάρια, οπότε ανεβάζει το κόστος όλων των συσκευών που επικοινωνούν μέσω αυτού του προτύπου. Το βέβαιο είναι πως το Thunderbolt δεν είναι mainstream και δεν πρόκειται να δούμε μεγάλη μάζα συσκευών να το υποστηρίζουν, πράγμα που δικαίως προβλημάτισε την Apple. Εν αναμονή λοιπόν της υποστήριξης USB 3.0 και από την Apple!

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Edited by GeorgeMan
Link to comment
Share on other sites

Παραμένει μία φήμη ακόμα. Δε θεωρώ πως είναι απίθανο να συμβεί, ειδικά μετά την ομολογουμένως χλιαρή υποδοχή που επεφύλαξαν οι εταιρείες περιφερειακών στο Thunderbolt. Πιθανολογώ όμως πως θα αργήσει ακόμα. Δε νομίζω πως η Apple θα ανακοινώσει καινούρια μοντέλα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οπότε εάν γίνει θα ακολουθήσει τον κλασικό ετήσιο κύκλο των προϊόντων της Apple.

Link to comment
Share on other sites

Στρατηγικές intel είναι αυτά, αλλά δεν πουλάει πάντα η "υψηλή" τεχνολογία. Βέβαια δεν θα με χάλαγε ένα thunderbold δίκτυακι, αλλά είναι πολύ πρώιμη τεχνολογία.

Link to comment
Share on other sites

το thunderbolt σιγουρα ειναι πολυ καλο και γρηγορο κτλ αλλα οντως ισως ειναι πολυ νωρις ακομα.η Apple γενικως ειναι πολυ προσεκτικη σε οτι βαζει πανω στα μηχανηματα της αρα πιστευω οτι δεν θα κανει πισω στο θεμα του thunderbolt,αλλα το να βαλει usb 3.0 ειναι απλα μια φυσιολογικη ροη της εξελιξης των πραγματων,δεν νομιζω ουτε οτι λυγισε,ουτε οτι το απεκλεισε ποτε. .Ετσι κι αλλιως δεν νομιζω οτι το thunderbolt θα υποκαταστησει το usb στο αμεσο μελλον.Ειναι τετοια η πληθωρα περιφερειακων και συσκευων usb που υπαρχουν που ουτε σε 5 χρονια δεν θα εχει φτασει το thunderbolt εκει.

ασχετο και σχετικο:

ο Chuck Norris ειναι ο μοναδικος ανθρωπος που πηγε απο το Usa στο Usb... :P

Link to comment
Share on other sites

[news_img=Η Apple υιοθετεί και το USB 3.0 πέρα από το Thunderbolt!]http://reviews.hwbox.gr/news/apple.jpg[/news_img]Απ' ότι φαίνεται, η Apple "λύγισε" και κοιτάζει πλέον και προς την υιοθέτηση του προτύπου USB 3.0 στις μελλοντικές συσκευές της, παρόλες τις ομολογουμένως περίεργες προηγούμενες αποφάσεις της, σύμφωνα με τις οποίες στράφηκε προς το Thunderbolt αντί του USB 3.0. Αυτό που μάλλον την έκανε να στραφεί και προς το USB 3.0 λοιπόν φαίνεται πως είναι η ταχύτητα που προσφέρει, σε συνδυασμό με το κόστος αλλά σαφώς και με την συμβατότητα που παρέχει προς την τεράστια μάζα συσκευών που συνδέονται με προηγούμενες εκδόσεις του προτύπου USB. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με την Intel να μην έχει προσφέρει ακόμη εγγενή υποστήριξη USB 3.0 στα τωρινά chipsets της, φαίνεται πως δεν είναι αργά για την Apple να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της και να υποστηρίξει το νέο πρότυπο κανονικά στα επόμενα μοντέλα διαφόρων συσκευών της. Το κόστος ενός ελεγκτή USB 3.0 ανέρχεται (σε τεράστιες ποσότητες βέβαια) στα 2-3 δολάρια για την Apple, ενώ το κόστος ενός ελεγκτή Thunderbolt, γύρω στα 15 δολάρια, οπότε ανεβάζει το κόστος όλων των συσκευών που επικοινωνούν μέσω αυτού του προτύπου. Το βέβαιο είναι πως το Thunderbolt δεν είναι mainstream και δεν πρόκειται να δούμε μεγάλη μάζα συσκευών να το υποστηρίζουν, πράγμα που δικαίως προβλημάτισε την Apple. Εν αναμονή λοιπόν της υποστήριξης USB 3.0 και από την Apple!Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Εδώ κρύβεται όλο το μυστικό. Οσον η Intel κραταει proprietary το Thunderbolt και ταυτοχρονα να χρεωνει της αρκουδας, το νεο bus δεν προκειται να δει στον ηλιο μοιρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευελπιστεί να σκοτώσει το USB, δικό της παιδί, και να κάνει το Thunderbolt διάσημο μέσω της Apple, όπως έκανε στην πρώτη κυκλοφορία του USB. Γνώμη μου ότι δεν θα της κάτσει το σενάριο, τουλάχιστον όχι εύκολα όπως στο παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

Για την ώρα έχουμε άπειρες usb συσκευές, που ολοένα και καλύτερες γίνονται με το USB 3.0, οπότε αν δεν το κάνει wide spread, δεν θα κατάφερει να σκοτώσει μια τεχνολογία στην οποία βασίζονται τόσες συσκευές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now