George_o/c

BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence

Recommended Posts

[news_img=Bitfenix Colossus Review]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e638b2c31b95.png[/news_img]Αναζητώντας το case που θα στεγάσει το main σας σύστημα, οι επιλογές που ξεδιπλώνονται στα πόδια σας είναι ομολογουμένως, αναρίθμητες. Χαριτωμένα mini towers, εύχρηστα και οικονομικά midi καθώς και μεγαλοπρεπή full towers, έρχονται να διεκδικήσουν μια θέση στον γραφείο σας - ή κάτω από αυτό - και καθένα τους, έχει στην φαρέτρα του μια πλειάδα χαρακτηριστικών, τέτοια, που η σωστή επιλογή συχνά καταντά σταυρόλεξο, για δυνατούς λύτες. Και ενώ υπάρχουν αρκετές απόψεις για τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να γίνεται η επιλογή αυτή, δεν είναι λίγος ο κόσμος που επιμένει στο δόγμα, think big!

Με μια πρώτη θεώρηση, η επιλογή ενός μεγάλου full tower case ακούγεται μάλλον θετικά, μιας και εφόσον μιλάμε για desktop συστήματα, η φορητότητα βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε δεύτερη μοίρα και το αυξημένο μέγεθος, δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως μειονέκτημα. Από την άλλη, η επιλογή ενός case με μεγάλες διαστάσεις, εγείρει αφενός θέματα αισθητικής, μιας και κανείς δεν προτίθεται να πληρώσει για κάτι μεγάλο και ακαλαίσθητο και αφετέρου θέματα πρακτικότητας, καθώς ένα μεγάλο case οφείλει να έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να διατηρεί ένα καλό airflow με χαμηλό θόρυβο, αλλά και να διαθέτει τις κατάλληλες προβλέψεις και ευκολίες, ώστε όλος αυτός ο χώρος να είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμος και προσπελάσιμος από τον χρήστη.

Αν τα παραπάνω έχουν επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, η απόκτηση ενός full tower αρχίζει να αποκτά νόημα και είναι περιττό να απαριθμήσουμε τα αναντίρρητα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται μια τέτοια επιλογή: μέγιστη επεκτασιμότητα, αυξημένος χώρος για φιλοξενία υδρόψυξης, εύκολη συναρμολόγηση και συντήρηση, καθώς και η βεβαιότητα ότι το case σας, δεν θα φανεί "λίγο" ότι και να κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον: multi-GPU setups, συστοιχίες σκληρών δίσκων ή ακόμα και μητρικές αυξημένων διαστάσεων. Η τελευταία δε βεβαιότητα, για την αντοχή στον χρόνο, δικαιολογεί και μέρος του αυξημένου κόστους, που, εξʼ ορισμού, θα κλιθείτε να καλύψετε, άπαξ και το full tower οριστεί σαν προαπαιτούμενο για τις επιλογές σας.

Με τα παραπάνω ως πρώτες σκέψεις, και έχοντας κατά νου ότι από την στιγμή που κινούμαστε στην μεγάλη κατηγορία δυνατοτήτων και τιμής, αντίστοιχα μεγάλη είναι και η προσδοκία, πάμε να γνωρίσουμε ένα πραγματικά κολοσσιαίο full tower από την νεοφώτιστη – αλλά πολλά υποσχόμενη – BitFenix. Ο λόγος, για το BitFenix Colossus. Περίεργο όνομα για κουτί θα έλεγε κανείς. Αναρωτιέστε πως προέκυψε;

<center><img src="http://reviews.hwbox.gr/giveaway/George_oc/new.png" alt="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence"/></center>

[bREAK=Bit, Fenix & Specs]

Το όνομα BitFenix είναι αποτέλεσμα σύνδεσης δύο λέξεων: Bit & Fenix

To Bit έιναι κάτι που βρίσκεται στην καθημερινότητα μας χωρίς να το βλέπουμε. Είναι όλοι οι δυαδικοί αριθμοί 011101000. To συναντάμε σε ότι αποτελείται από ψηφιακή πληροφορία, είτε αυτό είναι ένα νέο gadget που έχουμε και χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα, είτε ο προσωπικός υπολογιστής μας, είτε ακόμα και το ψηφιακό σήμα στην τηλεόρασή μας. Είναι οι ψηφιακοί αριθμοί που μας "περικυκλώνουν" καθημερινά τόσο στην δουλειά, όσο και στην ελεύθερη ώρα μας. Με λίγα λόγια, αναφέρεται στο Digital Lifestyle.

Το Fenix (Phoenix) είναι το μυθικό πουλί της φωτιάς με την χρυσή ουρά, που ουσιαστικά αρνείται να πεθάνει μιας και κάθε φορά που πεθαίνει, από τις στάχτες του αναγεννάται ένας νέος φοίνιξ. Με λίγα λόγια, αντιπροσωπεύει το Undying Persistence. Τι γίνεται όμως με την λέξη Colossus;

Προέρχεται απο την Ελληνική λέξη Κολοσσός και είναι εμπνευσμένο απο τον Κολοσσό της Ρόδου που θεωρείται ως ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ήταν ένα τεράστιο σε διαστάσεις άγαλμα το οποίο απεικόνιζε τον θεό Ήλιο. Ανεγέρθηκε από τον Χάρη τον Λίνδιο μαθητή του Λύσιππου τον 3ο αιώνα προ Χριστού. Είχε το ίδιο περίπου μέγεθος με το Άγαλμα της Ελευθερίας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, αν και στηριζόταν σε χαμηλότερη βάση. Η όψη του αγάλματος λέγεται ότι φαινόταν από την είσοδο του λιμένα της Ρόδου, καταλαβαίνετε λοιπόν την υποβλητική υπόσταση που το χαρακτήριζε. Σύμφωνα με τον θρύλο, τον 4ο αιώνα π.Χ. ο θεός Ήλιος έσωσε τον λαό της Ρόδου από μία επίμονη πολιορκία. Ως έκφραση ευγνωμοσύνης προς τον προστάτη τους, οι Ρόδιοι ανήγειραν τον Κολοσσό, ένα γιγαντιαίο μπρούντζινο άγαλμα, που υψωνόταν περίπου 33 μέτρα πάνω από το μαρμάρινο βάθρο του, δηλαδή ήταν δυόμισι φορές ψηλότερο από το άγαλμα του Δία στην Ολυμπία, το έργο του Φειδία.

<center><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63ef92415e0.png" alt="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence"/></center>

Σίγουρα θα υπάρχει λόγος που η BitFenix επέλεξε ένα τόσο βαρύγδουπο όνομα για την νεότερη full-tower δημιουργία της. Να ξεκινήσουμε από τα υλικά κατασκευής - SECC (Sheet steel, Electrolytically coated, Cold-rolled, Commercial quality) & ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene). Καταλαβαίνετε αμέσως αμέσως ότι πρόκειται για μια στιβαρή και συνάμα πολύ βαριά κατασκευή, αφού το συνολικό βάρος ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ στα 16 κιλά. Οι διαστάσεις του Colossus ανέρχονται στα 582 x 245 x 558 χιλιοστά, αναμενόμενα specs για full-tower, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει όλους τους τύπους μητρικών καρτών. Τουναντίον! Δέχεται mini-ITX motherboards, micro-ATX, ATX, ακόμα και E-ATX χάρη στα οχτώ tool-free expansion slots.

Επιπροσθέτως, είναι εξοπλισμένο με 5 x 5.25" θέσεις για να βάζετε οτιδήποτε drive θέλετε, χωρίς να απαιτείται η χρήση εργαλείων. Απλά ξεκουμπώστε και κουμπώστε τα πλαστικά handles. Ωραία όλα αυτά, αλλά που θα τοποθετήσω τους σκληρούς δίσκους μου; Το Colossus προσφέρει συνολικά 7 x 3.5" bays, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψετε μία 5.25" σε 3.5" για να βάλετε ακόμα ένα δίσκο. Στο bundle συμπεριλαμβάνονται και converters για να μετατρέψετε τις 3.5" σε 2.5" θέσεις και να εγκαταστήσετε SSDs.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο υποψήφιος αγοραστής θα συναντήσει 8 expansion slots, συνεπώς το Colossus δύναται να φιλοξενήσει απροβλημάτιστα ακόμα και τέσσερις κάρτες γραφικών σε διάταξη CrossFireX/4-Way SLI, αρκεί φυσικά να υποστηρίζει τόσες VGAs η μητρική σας. Στο πάνω μέρος του κουτιού υπάρχει καλά κρυμμένο ένα I/O panel με αρκετές εξόδους για όλο σας τον εξοπλισμό: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 1 x eSATA, 2 x Audio (ακουστικά/μικρόφωνο). Έτσι δεν αναγκάζεστε να θυσιάσετε USB θύρες της μητρικής για να συνδέσετε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, είτε αυτοί είναι USB 3.0 ή USB 2.0.

Ένα από τα βασικότερα συστατικά που οπωσδήποτε πρέπει να διαπρέπει το μελλοντικό σας κουτί είναι η κυκλοφορία αέρα. Σωστό airflow σημαίνει χαμηλότερες θερμοκρασίες για όλα τα υποσυστήματα του ακριβού PC σας, πράγμα που μεταφράζεται σε αυξημένο overclocking potential και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Το μπροστά μέρος του Colossus είναι επανδρωμένο με ένα 230mm ανεμιστήρα, ο οποίος αναλαμβάνει να "προωθήσει" κρύο αέρα μες στο κουτί. Πάνω βρίσκεται άλλος ένας 230mm που λειτουργεί σαν exhaust. Από 'κει και πέρα είναι δική σας επιλογή αν θα εκμεταλλευτείτε τις υπόλοιπες θέσεις που έχετε στην διάθεσή σας. Αν αναζητάτε το καλύτερο δυνατό airflow, τότε εκτός από τον μπροστινό 230mm fan θα πρέπει να τοποθετήσετε έναν 140/120mm πίσω και έναν 140/120mm στο κάτω μέρος του κουτιού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κρύος αέρας εισέρχεται στο Colossus από μπροστά και κάτω και έπειτα βγαίνει από πίσω και από πάνω.

Ορίστε και όλα τα χαρακτηριστικά του BitFenix Colossus συγκεντρωμένα!

<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9333725.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="10"/></td><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9337221.gif" width="10" height="10"></td></tr><tr><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" height="10" width="1"/></td><td><table width="650" height="700" align="center" background="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63969c0aafd.png" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" bordercolor="#000000"><tbody><tr><td colspan="3" height="200"><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>                                                                               </td></tr><tr><td>   Case Size</td><td>   Full Tower Case</td></tr><tr><td>   Material</td><td>   SECC, ABS</td></tr><tr><td>   Dimension (W x H x D)</td><td>   245 x 558 x 582 mm</td></tr><tr><td>   Weight</td><td>   16 kg<tr><td>   Color (Int/Ext)</td><td>   White/White</td></tr><tr><td>   M/B Type</td><td>   Mini-ITX, mATX, ATX, E-ATX</td></tr><tr><td>   5,25" Drive Bay</td><td>   5  </td></tr><tr><td>   3,5" Drive Bay</td><td>   7 + 1 (5.25" converted)   </td></tr><tr><td>   2,5" Drive Bay</td><td>   7 (3.5" converted)</td></tr><tr><td>   I/O Panel</td><td>   2 x USB3.0, 2 x USB2.0, eSATA, Audio</td></tr><tr><td>   Expansion Slots</td><td>   8</td></tr><tr><td>   Cooling System</td><td>   Front: 230mm

   Top: 230mm or 140/120mm (optional)

   Rear: 140/120mm (optional)

   Bottom: 140/120mm (optional)</td></tr><tr><td>   Power Supply</td><td>   Bottom / Standard ATX PS2 (optional)</td></tr></tbody></table></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="8" /></td></tr><tr><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a932c524.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="1"/></td><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9330027.gif" width="10" height="10"></td></tr></table>

[bREAK=Λευκός Κολοσσός]

Μιας και η απλή αναφορά χαρακτηριστικών με νούμερα και πίνακες, δεν λέει πάντα όλη την αλήθεια πάμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση, από την εικόνα του case. Η βασική σχεδιαστική λογική του BitFenix Colossus είναι αρκετά απλή: Αυστηρό γεωμετρικό σχήμα με κοφτερές γωνίες και πέντε ανάγλυφες κυματιστές σχισμές να αγκαλιάζουν το case, ξεκινώντας από το πλαϊνό μέρος, συνεχίζοντας στην πρόσοψη και καταλήγοντας συμμετρικά στο έτερο πλαϊνό τμήμα. Στην πρόσοψη, πάνω από τις πέντε σχισμές δεσπόζει το λογότυπο της εταιρίας, με τον φοίνικα που εκτός από το να αναγεννηθεί, δύναται και να... λάμψει, με μπλε ή κόκκινο φωτισμό. Οι περιμετρικές σχισμές δε, ακολουθούν τον ίδιο φωτισμό, τόσο σε απόχρωση όσο και σε ένταση και το αισθητικό αποτέλεσμα, ειδικά σε χώρους με χαμηλό φωτισμό, κρίνεται, αν μην τι άλλο, επιβλητικό και κάθε τι παρά αδιάφορο. Η εναλλαγή φωτισμένων και μη περιοχών, θα λέγαμε ότι κρύβει το πραγματικό μέγεθος, και "κονταίνει" το case και αν το παρατηρήσετε από μακριά, η εντύπωση που θα σας μείνει, θα υπολείπεται αρκετά εκατοστά των πραγματικών διαστάσεων.

<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9333725.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="10"/></td><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9337221.gif" width="10" height="10"></td></tr><tr><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" height="10" width="1"/></td><td><table style="margin-bottom: 0px;" width="600" height=""align="center" background="" bgcolor="#ffffff" border="0" bordercolor="#00ffff" cellspacing="10"><tbody><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2db97bd.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="295" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2db97bd.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2d90b77.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="295" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2d90b77.jpg"/></a>

</td></tr><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2da8dd6.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="295" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2da8dd6.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2dca958.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="295" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fa2dca958.jpg"/></a>

</td></tr></tbody></table><table height="30" width="625" bgcolor="" cellspacing="0" background="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63ffd95f660.jpg"><tbody><tr><td></td></tr></tbody></table></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="8" /></td></tr><tr><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a932c524.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="1"/></td><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9330027.gif" width="10" height="10"></td></tr></table>

Κοιτάζοντας από τις υπόλοιπες γωνίες και ξεκινώντας από την οροφή, το Colossus δείχνει αρκετά τακτοποιημένο και καθαρό με το λευκό mesh να είναι όμορφα προσαρτημένο στο πλαίσιό του και την κρύπτη (με δυνατότητα κλειδώματος) για τις συνδέσεις να καλύπτει και τα κουμπιά για τον έλεγχο των λειτουργιών του case: Reset, Power Button από αριστερά και LED on και color change πλήκτρο, πλαισιώνουν τον περιστροφικό fan controller ο οποίος αποδεικνύεται αγαστός σύμμαχος στην μάχη για τον περιορισμό του θορύβου, από τους ανεμιστήρες. Οι συνδέσεις εντός της κρύπτης είναι πληρέστατες με μία eSATA, δύο USB 3.0, δύο USB 2.0, μία audio out και μια mic in θύρα. Οι πλαϊνές όψεις δεν κρύβουν περαιτέρω εκπλήξεις, πέραν των σχισμών και του φωτισμού τους και φτάνοντας στο κάτω μέρος, ευκολα κανείς διακρίνει το άνοιγμα για τον 120/140mm ανεμιστήρα – σε μια αρκετά καλή θέση για τις κάρτες γραφικών – καθώς και το φίλτρο σκόνης για τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού, ένα χαρακτηριστικό που θα σας γλυτώσει από αρκετή "βρώμικη δουλειά" αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε το τροφοδοτικό με τον ανεμιστήρα στραμμένο προς το δάπεδο. Σε αυτή δε την περίπτωση, δεν υπάρχει κίνδυνος ασφυξίας, καθώς θα παρατηρήσατε τα τέσσερα αντιολισθητικά ποδαράκια, που παρέχουν το απαραίτητο κενό.

<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9333725.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="10"/></td><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9337221.gif" width="10" height="10"></td></tr><tr><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" height="10" width="1"/></td><td><table style="margin-bottom: 0px;" width="800" height=""align="center" background="" bgcolor="#ffffff" border="0" bordercolor="#00ffff" cellspacing="10"><tbody><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9b5557.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="259px" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9b5557.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad993a30.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="259px" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad993a30.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9751fd.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="259px" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9751fd.jpg"/></a>

</td></tr><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9d0ab7.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="259px" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9d0ab7.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fada14377.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="259px" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fada14377.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9ec866.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="259px" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e63fad9ec866.jpg"/></a>

</td></tr></tbody></table><table height="30" width="825" bgcolor="" cellspacing="0" background="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e2eb8bc28cd2.jpg"><tbody><tr><td></td></tr></tbody></table></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="8" /></td></tr><tr><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a932c524.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="1"/></td><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9330027.gif" width="10" height="10"></td></tr></table>

[bREAK=Στα ενδότερα]

Φτάσαμε αισίως στα ενδότερα του Colossus. Αμέσως μας κέντρισαν την προσοχή τα μαύρα οβάλ σημεία (επτά στο σύνολο), οι οπές δηλαδή που βοηθούν στο αποτελεσματικό συμμάζεμα των καλωδίων. Απελευθερώνοντας χώρο πάνω από την μητρική δεν κερδίζετε μόνο σε ομορφιά, αλλά και σε προσβασιμότητα όταν αλλάζετε μνήμες ή κάρτα γραφικών. Επιπλέον οι οπές για το cable management είναι αρκετά μεγάλες, ώστε να χωράνε επιτυχώς όλα τα καλώδια οποιασδήποτε μητρικής, όπως επίσης και στρατηγικά τοποθετημένες για να είναι ομοιόμορφη η δρομολόγηση.

Ένα σημείο που οπωσδήποτε χρήζει αναφοράς είναι το μεγάλο άνοιγμα στο πίσω μέρος του motherboard tray. Όλοι γνωρίζουμε πως τα κουτιά που δεν το διαθέτουν, προκαλούν μεγάλη δυσκολία κατά την αλλαγή ψύκτρας, αφού ο χρήστης αναγκάζεται να βγάλει όλη τη μητρική για να τοποθετήσει το backplate. Μπράβο λοιπόν στην BitFenix που ενσωμάτωσε το συγκεκριμένο feature, κάνοντας έτσι την ζωή μας ευκολότερη - απλά ανοίξτε το αριστερό πλαϊνό του κουτιού, τοποθετήστε το backplate της ψύκτρας και βιδώστε την χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.

<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9333725.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="10"/></td><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9337221.gif" width="10" height="10"></td></tr><tr><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" height="10" width="1"/></td><td><table style="margin-bottom: 0px;" width="800" height=""align="center" background="" bgcolor="#ffffff" border="0" bordercolor="#00ffff" cellspacing="10"><tbody><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa5f6b1d0.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa5f6b1d0.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa5f974d9.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa5f974d9.jpg"/></a>

</td></tr><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354e64041f0b2de.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354e64041f0b2de.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa5fd58f4.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa5fd58f4.jpg"/></a>

</td></tr></tbody></table><table height="30" width="825" bgcolor="" cellspacing="0" background="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e2eb8bc28cd2.jpg"><tbody><tr><td></td></tr></tbody></table></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="8" /></td></tr><tr><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a932c524.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="1"/></td><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9330027.gif" width="10" height="10"></td></tr></table>

Στην σελίδα 2 που αναφέραμε αναλυτικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Colossus, έγινε λόγος και για τα πλαστικά handles στα Drives και τα HDD bays. Το χρώμα τους είναι μαύρο για να κάνει αντίθεση με το άσπρο coating του κουτιού - δεν θα έπρεπε όμως να εστιάζουμε στην εμφάνιση αλλά στην χρησιμότητά τους. Οι υποδοχές για βίδες λείπουν παντελώς πράγμα που μεταφράζεται σε tool-free installation των σκληρών δίσκων και των drives. Η τοποθέτηση είναι εξαιρετικά απλή. Σπρώχνετε τα drives/HDDs μέσα μέχρι να ακούσετε το κλικ, πράγμα που σημαίνει ότι κούμπωσαν. Αν θέλετε να τα αφαιρέσετε κάποια στιγμή, απλά τραβάτε τα handles προς τα έξω και τα βγάζετε συρταρωτά. H BitFenix, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύνολο, δεν σταμάτησε εδώ! Εξόπλισε το Colossus με ένα ακόμα βολικό feature που έχει να κάνει με τα PCI Brackets. Αφού τοποθετήσετε τις κάρτες γραφικών και τις κάρτες ήχου ή τον PCI-Express SSD, αρκεί μια απλή κίνηση για να ακουστεί το κλικ και να σταθεροποιούν στο motherboard.

Με το τροφοδοτικό τι γίνεται; Πατά πάνω σε τέσσερα rubber legs που απορροφούν τους κραδασμούς και εξασφαλίζουν την πλήρη ησυχία. Αναμεσά τους παρατηρεί κανείς την "γριλιά" από την οποία εισέρχεται κρύος αέρας για να ψύχονται τα υποσυστήματα του τροφοδοτικού. Αφού ψυχθεί το εσωτερικό του, ο ζεστός αέρας εξέρχεται από το πίσω μέρος, οπότε δεν παγιδεύεται στο εσωτερικό και οι θερμοκρασίες των υπόλοιπων components παραμένουν ανεπηρέαστες.

<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9333725.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="10"/></td><td width="10"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9337221.gif" width="10" height="10"></td></tr><tr><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" height="10" width="1"/></td><td><table style="margin-bottom: 0px;" width="800" height=""align="center" background="" bgcolor="#ffffff" border="0" bordercolor="#00ffff" cellspacing="10"><tbody><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6008bc5.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6008bc5.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6011069.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6011069.jpg"/></a>

</td></tr><tr><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6019116.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6019116.jpg"/></a>

</td><td>

<a onclick="return hs.expand(this, {})" class="highslide" href="

http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6026819.jpg" id="highslide" rel="nofollow" style=""><img title="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence" width="395" border="0" src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e63fa6026819.jpg"/></a>

</td></tr></tbody></table><table height="30" width="825" bgcolor="" cellspacing="0" background="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/11524e2eb8bc28cd2.jpg"><tbody><tr><td></td></tr></tbody></table></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358ecd6f.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="8" /></td></tr><tr><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a932c524.gif" width="10" height="10"></td><td style="background-image: url('http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b26d358df3d0.gif');"><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278927af715.gif" width="1" height="1"/></td><td><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/1354b278a9330027.gif" width="10" height="10"></td></tr></table>

Κλείνοντας να εστιάσουμε στο πάνω μέρος του εσωτερικού, στο οποίο και δεσπόζει επιβλητικά ένας κατάλευκος ανεμιστήρας διαμέτρου 23 εκατοστών. Οι στροφές ανά λεπτό είναι αρκετές για να εξασφαλίζουν την ήσυχη λειτουργία του, χωρίς ωστόσο να κρατούν τα CFM πίσω. Συνεπώς όλη η θερμότητα του επεξεργαστή (κυρίως) εξέρχεται άμεσα. Παρατηρήστε επίσης την μικρή πλακέτα που αναλαμβάνει τις USB 3.0 θύρες του I/O panel, όπως επίσης και τις τέσσερις οπές για τους σωλήνες της υδρόψυξης που πιθανόν θα τοποθετήσει κάποιος.

[bREAK=The end]

<center><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e6419580781f.png" alt="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence"/></center>

Φωτογραφίες, περιγραφές και ιστορικές αναδρομές έφτασαν στο τέλος τους. Κάπου εδώ πρέπει να δούμε συνολικά, τι εντύπωση μας αφήνει το BitFenix, με το βαρύγδουπο όνομα. Ίσως, προς αυτή την κατεύθυνση να βοηθούσε μια επιγραμματική αναφορά των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων, που παρουσιάζει το εν λόγω full tower.

Πλεονεκτήματα

 • Εντυπωσιακό design
 • Δύο διαθέσιμα χρώματα (λευκό & μαύρο)
 • Φωτισμός με δυνατότητα επιλογών
 • Ενσωματωμένο fan controller
 • USB 3.0 στο εύκολα προσβάσιμο I/O panel
 • Ποιοτική βαφή και φινίρισμα
 • Άπλετοι χώροι και καλό cable management
 • Tool-less ευκολίες
 • Επαρκές out-of-the-box airflow με τους δύο ανεμιστήρες των 230mm

Μειονεκτήματα

 • Απουσία exhaust fan, εντός του bundle, για το πίσω μέρος
 • Αρκετό βάρος
 • Εκτεταμένη χρήση πλαστικών μερών
 • Απόκρυψη των led λειτουργίας, όταν η πρόσοψη είναι κλειστή

Και φτάσαμε, στο επιμύθιο της ιστορίας του Fenix. Πως αθροίζονται όλα τα παραπάνω στην πράξη; Τι είναι αυτό που θα προκαλέσει τους μεγαλύτερους ενθουσιασμούς ή τις μικρές απογοητεύσεις, στον επίδοξο κάτοχο και builder;

Ας μην γελιόμαστε, το BitFenix Colossus είναι ένα εντυπωσιακό case. Στην συγκεκριμένη παρουσίαση, έρχεται δε, και σε ένα άκρως εντυπωσιακό χρώμα. Οι διαστάσεις του είναι πραγματικά δεσποτικές και η ενασχόληση με το hardware εντός του, γίνεται με χαρακτηριστική ευκολία. Σαν να μην έφτανε αυτό, το case διαθέτει πλήθος φρέσκων χαρακτηριστικών όπως οι USB 3.0 συνδέσεις, το ενσωματωμένο fan controller και οι φωτιζόμενες λεπτομέρειες, που το κατατάσσουν στα πλέον σύγχρονα και eye candy cases της αγοράς. Αν και το BitFenix θα μπορούσε να διαλέξει ακόμα πιο ποιοτικά υλικά, έναντι των πλαστικών της πρόσοψης, αυτό δεν αναιρεί ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ποιοτικότατο case, με αρκετά συμμαζεμένη και ρεαλιστική τιμή (?159) το οποίο θα μπορέσετε να κρατήσετε για αρκετά χρόνια και συστήματα.

Το BitFenix Colossus είναι ένα από τα κουτιά που θα δείτε συχνά σε προθήκες και IT Shows, και δεδομένης της σχεδίασής του, καθόλου άδικα. Ίσως το ερωτευτείτε με την πρώτη ματιά! Πλέον, είναι βέβαιο ότι εκτός από την εμφάνιση, το Colossus διαθέτει αυτά που απαιτούνται για να μετατρέψει το κεραυνοβόλο έρωτά σας, σε μία ευχάριστη σχέση με διάρκεια. Και αυτό, όπως όλοι ξέρουμε, είναι πάντα πιο δύσκολο απʼ ότι ακούγεται.

<center><img src="http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614e6412659caf1.png" alt="BitFenix Colossus Review: When Digital Lifestyle meets Undying Persistence"/></center>

Ακόμα μία HWBOX παρουσίαση έφτασε στο τέλος της. Ευχαριστούμε θερμά το

Caseking.de για την παραχώρηση του BitFenix Colossus :T:

.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Στα μειον θα εβαζα επισης:

1) την απουσια φιλτρων στα fan του δαπεδου και της προσοψης,

θα διευκολυνε αφανταστα τον καθαρισμο και σε αυτα το σημεια.

2) την ελειψη τρυπας στο πορτακι στο επανω μερος για να περνανε τα καλωδια απο εναν

πχ. σκληρο δισκο.

Κατα τα αλλα ειναι πολυ ωραιο, ανετοι χωροι για cable management με τρυπες στα σωστα σημεια,

ωραιος φωτισμος και με καλη τιμη. Κριμα που δεν ειχατε υλικο να του φορεσετε να δουμε πως θα

φαινονταν.

Ευχαριστουμε για το review :T:

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά man,

στο δάπεδο όμως υπάρχουν φίλτρα, για το ένα fan εσωτερικά και για το άλλο (psu) εξωτερικά. Φαίνονται στις εικόνες.

Τώρα για τα καλώδια υπάρχει και εκεί μία πρόβλεψη, που ίσως δεν τονίσαμε αρκετά αλλά φαίνεται στην σελίδα 3.

Θα σου βάλω και μια "ξένη" εικόνα - για να καταλάβεις πως μπορείς να έχεις καλώδια στο panel και κλειστές τις πόρτες ;)

Link to comment
Share on other sites

Μια αίσθηση διαφορετικού ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, βέβαια το πλαστικό φινίρισμα αφήνει μια ελαφρά πικρία...

Μπράβο στην ομάδα που δούλεψε για να βγεί τούτη η παρουσίαση! :T: Like the perfectionist spirit :boing:

Link to comment
Share on other sites

Να 'σαι καλά man,

στο δάπεδο όμως υπάρχουν φίλτρα, για το ένα fan εσωτερικά και για το άλλο (psu) εξωτερικά. Φαίνονται στις εικόνες.

Τώρα για τα καλώδια υπάρχει και εκεί μία πρόβλεψη, που ίσως δεν τονίσαμε αρκετά αλλά φαίνεται στην σελίδα 3.

Θα σου βάλω και μια "ξένη" εικόνα - για να καταλάβεις πως μπορείς να έχεις καλώδια στο panel και κλειστές τις πόρτες ;)

Το ειδα το εσωτερικο φιλτρου του fan αλλα εκει πρεπει να το ξεβιδωνεις και να

το βιδωνεις ξανα, ενω αν ηταν απο κατω συρταρωτο θα εβγαινε πιο γρηγορα.

Οσο για το καλωδιο τι να πω? εχει τοσες θυρες εκει πανω, θα χωρεσουν τρια

καλωδια να περασουν απο το υποτυπωδες καναλακι? Για μενα ειναι ακομη

φαουλ η συγκεκριμενη παραλειψη.

Κατι ακομη, μιας που χθες την ωρα που το εγραφα ηταν λιγο περασμενη...

Τα κλιψακια που κουμπωνουν τις καρτες ειναι πλαστικα ? Θα αντεξουν

τη πιεση και τις δονησεις ή μετα απο λιγο καιρο θα εχουν προβλημα?

Αυτα απο εμενα... Ωραιο review και παλι !! ;)

Link to comment
Share on other sites

Οσο για το καλωδιο τι να πω? εχει τοσες θυρες εκει πανω, θα χωρεσουν τρια καλωδια να περασουν απο το υποτυπωδες καναλακι? Για μενα ειναι ακομη φαουλ η συγκεκριμενη παραλειψη.

Κατι ακομη, μιας που χθες την ωρα που το εγραφα ηταν λιγο περασμενη...

Τα κλιψακια που κουμπωνουν τις καρτες ειναι πλαστικα ? Θα αντεξουν

τη πιεση και τις δονησεις ή μετα απο λιγο καιρο θα εχουν προβλημα?

Αυτα απο εμενα... Ωραιο review και παλι !! ;)

Νομίζω ότι ναι χωράνε με λίγη πίεση. Τα κλιψάκια είναι πλαστικά αλλά όχι δα και τόσο εύθραυστα. Οπωσδήποτε βέβαια θέλουν περισσότερη προσοχή από τον κλασικό τρόπο της βίδας και του λαμακίου :D

Ευχαριστούμε παίδες για τα καλά σας λόγια :drinks:

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο το ριβιου και μου αρεσαν πολυ οι φωτο στον κηπο..!ετσι να ξεφευγουμε απο τα συνιθισμενα!επισης το κουτι μου αρεσε!βασικα οχι ακριβως ετσι,με χαλανε τα λαμπακια που ειμαι σιγουρος πως αγαπησαν ο γιωργος ο υπερχρονιστης και ο σπυρος!!!!!!:P:p:hehe: κατα τα αλλα μαρεσει πολυ το ασπρο χρωμα..!το φαντομ οντως πολυ καλυτερο..!αν υπηρχε σε δελεαστικη τιμη στην ελλαδα ισως το επαιρνα..!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now