Duder

Φημολογία περί διάσπασης της AMD

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/wrapleft]Σύφμωνα με φήμες η Advanced Micro Devices, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής X86 CPU's, ίσως προχωρήσει σε διάσπαση σε δύο διακριτές εταιρίες με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και των δύο.

Η ίδια η AMD έχει δημόσια αφήσει να εννοηθεί πως η εταιρία χρειάζεται αναδιαμόρφωση και και παραδέχτηκε πως αναπτύσσει μία “asset-smart” στρατηγική τα τελευταία τρίμηνα χωρίς όμως να είναι γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με μία είδηση του 247wallst.com υπάρχουν φήμες περί διάσπασης της AMD σε δύο τμήματα: ένα το οποίο θα επικεντρωθεί σε contract chip production και ένα άλλο το οποίο θα εστάσει στην ανάπτυξη μικρο-επεξεργαστών, GPU's, multimedia chips, core-logic sets και κάποια άλλα προϊόντα. Η φήμη αυτή κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό ενώ η ίδια είχε παραδεχτεί προ πενταετίας περίπου πως θα κατασκεύαζε επί συμβολαίου εφόσον διέθετε επαρκείς κατασκευαστικές δυνατότητες.

Θεωρητικά, διασπώντας την εταιρία σε δύο διακριτές θα επέτρεπε στις εταιρίες αυτές να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές αφού το τμήμα παραγωγής επί συμβολαίου θα είχε εξωτερική χρηματοδότηση.

Η AMD δεν έκανε σχόλια επί των ανωτέρω φημών

[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now