Duder

AMD Roadmap δείχνει 6- & 12-πύρηνους Opterons

Recommended Posts

[wrapleft]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/wrapleft]Η AMD σε μία ενημέρωση του server processor roadmap της ανακοίνωσε single-die 6-πύρηνους και dual-die 12-πύρηνους Opteron επεξεργαστές.

Οι επεξεργαστές αυτοί θα είναι στα 45nm και θα κάνουν ντεμπούτο με τους Shanghai (quad-core) προς το τέλος του έτους ως αντίμετρο στους Nehalem της Intel. Οι Shanghai θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική των Barcelona αλλά θα υποστούν die shrink με οφέλη επιδόσεων και κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της AMD Randy Allen οι Shanghai θα είναι ταχύτεροι από τους Barcelona κατά 20%. Ενώ θα διατηρηθεί η συμβατότητα με την τρέχουσα Socket F (1207) πλατφόρμα η L3 cache θα τριπλασιαστεί (6ΜΒ), θα υπάρξει 3-lane HT3 support καθώς και memory support ως τα 800MHz. Στην AMD εκτιμούν επίσης πως η idle power consumption θα είναι κατά 20% σε σχέση με τους 65nm Barcelona.

Η παραγωγή των 45 nm Shanghai quad-core chips, δείγματα των οποίων έχουν σταλεί σε server vendors, προγραμματίζεται για το τέλος του έτους ενώ τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Q1 2009.

Στο δεύτερο ήμισυ του 2009 η AMD σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα single-die 6-core Socket F processor με την ονομασία Istanbul για 2- & 4-socket systems ο οποίος και θα είναι χαμηλότερα χρονισμένος από τους τετραπύρηνους.

Μία εντελώς καινούργια πλατφόρμα έχει προγραμματιστεί για εισαγωγή το 2010. Πρόκειται για την Maranello, με DDR-3 memory support και τέσσερα HT-3 lanes. Οι multi-socket επεξεργαστές περιλαμβάνουν τους μονολιθικούς 6-πύρηνους Sao Paolo (6 MB L3 cache, νέα hardware throttling και power management features) και τους dual-die 12-πύρηνους Magny Cours επεξεργαστές με 12 MB L3 cache. Και οι δύο θα είναι στα 45nm ενώ θα συνοδεύονται από τα RD890S και RD870S northbridges καθώς και το SB700S southbridge.

[ Διαβάστε περισσότερα εδώ...]

Link to comment
Share on other sites

Μία εντελώς καινούργια πλατφόρμα έχει προγραμματιστεί για εισαγωγή το 2010. Πρόκειται για την Maranello

Μη μου παρασύρουν και τη Ferrari με τα χάλια τους:whip::lolling:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now